Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
rydler32

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: rydler32 » 24 gru 2020, 23:46

pozdro pisze:Ogolnie jak sie przegląda oferty Krakowskich deweloperow to nie ma co kupic, takie bida bloki buduja jak akademiki dla studentow. Nawet dobrego tarasu nie zrobia. Nie wiem dla kogo to jest. Ci studenci sie rozmnażają czy cos? Ja slyszalem, ze liczba studnetow spada, wiec po co wiecej mieszkan dla studentow?
A jak czlowiek szuka czegos faktycznie do mieszkania to nie ma nic balkonik 1.5x3m typu zygalnia dla studenta. Slabo wyglada krakowski rynek mieszkaniowy.

przeca to trend pro-europejski w stronę balkonów francuskich ;)

Rak

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: Rak » 24 gru 2020, 23:57

Pozdro około 30m2 były tarasy w bagry park po < 7k ale się spóźniłeś parę lat.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 24 gru 2020, 23:59

Rak pisze:Pozdro około 30m2 były tarasy w bagry park po < 7k ale się spóźniłeś parę lat.

Z czystej ciekawości- napiszesz kolego jakie Atal serwował wówczas ceny za te najfajniejsze mieszkania na ostatnich piętrach tam?

Rak

Postautor: Rak » 25 gru 2020, 0:08

Niestety nie wiem jak wyżej. Nie ma jakiegoś archiwum cen atalu ? :)

pozdro

Postautor: pozdro » 25 gru 2020, 8:41

Ale to na bagnach to chyba nie byly takie kwadratowe tarasy zeby kanapę i stolik sobie wystawić. Tylko takie do okola mieszkania tak czy inaczej 2 metry szerokosci. Bardziej mi chodzi o takie zabudowy schodkowe z dużymi tarasami w formie kwadratu. Cos typu na Browar Kleparz, czy przybyszewskiego od ekoparku. W sumie te w ekoparku musiałybyc, fajne bo jeszcze widok na Kopiec Kościuszki!

Nikles

Postautor: Nikles » 25 gru 2020, 10:53

pozdro pisze:Ale to na bagnach to chyba nie byly takie kwadratowe tarasy zeby kanapę i stolik sobie wystawić.

W GP rok temu było coś takiego:
grzegorzkipark.pl/szczegoly/mieszkanie/4071

Mar G

Postautor: Mar G » 25 gru 2020, 14:14

Można wyrazić opinię scanem - by pomóc zablokować pomysł Gibały

krknews.pl/czy-radni-wprowadza-w-krakowie-podatek-od-deszczowki-tylko-za-maly-dach-350-zlotych

Zdrowych Świąt

pozdro

Postautor: pozdro » 25 gru 2020, 16:00

Bardzo dobry podatek. Mi się podoba będzie więcej trawników i zieleni, albo się będzie bulic za betonowanie. Parkujący samochody na betonowych parkingach powinni płacić wysokie opłaty od deszczówki. Jak nie to zrywamy bruk i sądzimy trawę. Może nowe osiedla w końcu będą miały między blokami trawniki i zieleń, a nie jak na Przybyszewskiego 64, sam beton i bloki upchane do granic możliwości. Ja tam się opłaty od deszczówki nie boje na N5D mamy > 50% terenów biologicznie czynnych.

Rak

Postautor: Rak » 25 gru 2020, 16:02

Mogłeś od razu zacząć od ostatniego zdania.

Mar G

Postautor: Mar G » 25 gru 2020, 17:27

pozdro pisze:Bardzo dobry podatek. Ja tam się opłaty od deszczówki nie boje na N5D mamy > 50% terenów biologicznie czynnych.

Nie ma znaczenia udział % - tylko powierzchnia netto . Zapłaci każdy . A jak kupisz wymarzony taras 50 m2 ... oj zaboli.
Skoro popierasz Gibała Tax - też możesz wysłać głos - na TAK. Będziesz pewnie jedyny w konsultacjach - wyróżniony.

Ps. to jest te 50 % + ? nawet pas trawy wzdłuż magistrali PKP nie wygeneruje tego. może na początku budowy osiedla było 50.
Najgłupsze w tym pomyśle jest, że uderzy nie w developerów - gdzie po rozliczeniu na 10 pięter mieszkań wyjdą grosze - tylko w budynki niskie , nielicznie zamieszkane. Najlepiej wyjdą właśnie wielkie gigaosiedla na tym.

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”