pozdro pisze:Na to wlasnie na duzo zalet wyższe budynki, ale mniejsza gestosc i wiecej trawnikow pomiedzy.
Tez sie troche tych betonowych placów parkingowych polikwiduje. Za 3 lata i tak wszyscy bedziemy jezdzic autonomicznymi autami w trybie ride-sparingu, wiec w tych podziemiach co teraz budowali bedzie mozna jakis basen zrobic i strefy relaksu/fitness dla mieszkancow![]()
Choc 2 pietra basenów jak na N5D to bedzie Aqua park![]()
Co do N5 dzielnicy to pewnie zalezy ktory budynek bo jak wiesz tam sa wspólnoty i kazy budynek ma wlasny kawalek gruntu. Pewnie czesc ma tylko beton, te przy ulicach osiedlowych i parkingach, ale czesc ma trawniki i drzewka o zajmuja wiecej niz 50%.
Nie wiem co gibala ma do rzeczy o sejm uchwalał te przepisy zaoszczajace podatek od deszczówki. Gibala to pewnie jakos chce to zaimplementować, lub zaostrzyc ale nie wiem czy on tam moze cos grzebać. Ja z Gibala mam ten problem, ze to zwykly karierowicz. Jego postulaty sa populizmem w najczystszej postaci. Raz, ze tylko krytyka, dwa ze najpierw mowi ze niczego nie bedziemy budowac wszedzie bedzie las, potem ze jednak wszedzie bedzie parking bo inna rozmowa dotyczy podwyzek. Pewnie jak juz wygra te wybory to bedzie jakims takim centrowym nudziarzem pokroju Trzaskowskiego.
Choc ja zakladam, ze jednak kontynuacja Majchrowskiego jest bardziej prawdopodobna, pewnie Piotr Kempf mialby spore szanse, ale raczej Andrzej Kulig bedzie następca Majchrowskiego, bo juz teraz pełni sporo obowiązków w jego zastępstwie.
Gibała Tax to nie żadna implementacja rządowego podatku tylko autorski pomysł syna zamożnego ojca. Podatek dla każdego - i nie uratuje Cię żadne 50%. Płaci każdy kto cokolwiek ma.
Nawet JMajchrowski jest szczęśliwie przeciw - bo to uderzy głównie w biednych mieszkających w starych,niskich budynkach na obrzeżach. Bogaci w centrum zapłacą niewiele. Lewicowy Prezydent nie pozwoli na to prawdopodobnie - a ma większość w RM.