Apartamenty Rogalskiego Kraków od Matexi - opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kronos

Re: Apartamenty Rogalskiego Kraków od Matexi - opinie i informacje na forum

Postautor: kronos » 03 wrz 2020, 11:11

Początek września a mieszkania dalej sie nie sprzedają.Obecnie 5 na 34 sprzedanych. Co więcej kilka mieszkań wróciło ze statusu "Sprzedane" do wolne.
Promocja wakacyjna do 25k rabatu dla niektórych mieszkań nie pomogła, nie zeszło ani jedno.

Czy coś po za wysoka cena odstrasza ludzi od tej inwestycji? Mieszkanie 80m2 na 1 pietrze od południowej strony to koszt ponad 1mln, pietro wyżej to 1k na metrze więcej.

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 03 wrz 2020, 12:21

Bardzo słabo jeśli chodzi o komunikację, trochę jakby mieszkać pod Krakowem a ceny jak w centrum - myślę, że do tego sprowadza się cała tajemnica. Jakby to było oferowane po 6-7k to pewnie by wykupili ludzie co mieszkają w tej okolicy. 12,5k to przegięcie, w tej cenie można dostać teraz, bez żadnych obniżek, dużo lepsze lokale bliżej centrum.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

kwk

Postautor: kwk » 03 wrz 2020, 16:17

Do tego chyba warto zwrocic jak to wyglada na zywo a nie wizce:
Obrazek

ITGeek

Postautor: ITGeek » 03 wrz 2020, 16:33

O Matko, dla grafika brawa. Jak pięknie i umiejętnie zamaskowane zostały te domy na wizualizacji :D

bulkas

Postautor: bulkas » 05 wrz 2020, 23:29

anubis pisze:Bardzo słabo jeśli chodzi o komunikację, trochę jakby mieszkać pod Krakowem a ceny jak w centrum - myślę, że do tego sprowadza się cała tajemnica. Jakby to było oferowane po 6-7k to pewnie by wykupili ludzie co mieszkają w tej okolicy. 12,5k to przegięcie, w tej cenie można dostać teraz, bez żadnych obniżek, dużo lepsze lokale bliżej centrum.

No tak, ale wola to wola, tyle. Morelowa tez dużo było wolne na etapie budowy a potem zeszło wszystko. Tak samo Borowego.

Koozka

Postautor: Koozka » 26 gru 2020, 22:22

Taki trochę Tetris jeśli chodzi o wpasowanie tych bloczków w okolicę. Od wschodu sąsiadują także z zabudową wielorodzinną więc tak strasznie się nie wyłamują. Jednak deweloper chwali się że są idealnie wkomponowane - jak dla mnie to nadal 2 klocki z płaskim dachem pośród zróżnicowanej, ciekawszej zabudowy. Myślę, że dało się to zaprojektować trochę lepiej.

Choć zgadzam się że same mieszkania są bardzo ciekawe pod kątem funkcjonalności - przemyślane układy. Jak dla mnie lokalizacja na mapie Krakowa także na plus.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2021, 20:33 przez Koozka, łącznie zmieniany 4 razy.

Nowy

Postautor: Nowy » 28 gru 2020, 22:50

kwk pisze:Do tego chyba warto zwrocic jak to wyglada na zywo a nie wizce:

Chyba po sąsiedzku z tą budową też jest zabudowa wielorodzinna, ale tu wygląda to raczej tak, jakby blok był wciskany pomiędzy zabudowę jednorodzinną. Jest w Krakowie sporo takiego chaosu, przydałoby się to jednak lepiej regulować.

Nikohola

Postautor: Nikohola » 29 gru 2020, 23:38

Wysokość mieszkań z rzutu 252 cm - to jakiś żart ?

Koozka

Postautor: Koozka » 30 gru 2020, 10:22

Nikohola pisze:Wysokość mieszkań z rzutu 252 cm - to jakiś żart ?

No faktycznie dawno nie widziałem takich mieszkań na pierwotnym. Nie wspominając że tutaj niby podwyższony standard :D
Ostatnio zmieniony 10 sty 2021, 14:03 przez Koozka, łącznie zmieniany 1 raz.

Nowy

Postautor: Nowy » 01 sty 2021, 20:43

Koozka pisze:
Nikohola pisze:Wysokość mieszkań z rzutu 252 cm - to jakiś żart ?

No faktycznie dawno nie widziałem takich mieszkań na pierwotnym. Nie wspominając że tutaj niby podwyższony standard :D

Ciekawe co, jakby ktoś chciał sobie jeszcze zrobić sufit podwieszany, jak by to wyglądało. Choć też pewnie mieszkać się jakoś da, pod warunkiem, że nie ma pomieszczeń z dużym metrażem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”