Ciekawe inwestycje w Krakowie / z windą / garażem / ciepłem z MPEC / przystankami i sklepami
Ciekawe inwestycje w Krakowie / z windą / garażem / ciepłem z MPEC / przystankami i sklepami
Witam
Możemy tu wpisywać ciekawe inwestycje w Krakowie z dostępnymi mieszkaniami do kupienia. Minimalne wymagania to winda, garaż podziemny, ogrzewanie i ciepła woda miejska. Blok z dobrą infrastrukturą, z przystankami w niedalekiej odległości i sklepami w pobliżu. Co polecacie?

Re: Ciekawe inwestycje w Krakowie / z windą / garażem / ciepłem z MPEC / przystankami i sklepami
Dobry pomysł na nowy wątek, formumowiczu lub deweloperze 
Mi się podoba nowa lipska od eko i jej ceny.
Troszke daleko od centrum i balkony takie sobie więc sam się nie zdecydowałem, ale uważam ją za jedną z lepszych inwestycji.

Mi się podoba nowa lipska od eko i jej ceny.
Troszke daleko od centrum i balkony takie sobie więc sam się nie zdecydowałem, ale uważam ją za jedną z lepszych inwestycji.
Re: Ciekawe inwestycje w Krakowie / z windą / garażem / ciepłem z MPEC / przystankami i sklepami
dobry pomysł! w tamtym wątku to się kłócą o kosztach budowy domu, to o cenach aut a teraz o inwestowaniu i giełdzie
więc ja ponowie swoje pytanie: jakie inwestycje w Krakowie uważacie obecnie za godne uwagi? Trzypokojowe, do 8,5k za metr i tak do 25-30min komunikacją chociażby na kazimierz

więc ja ponowie swoje pytanie: jakie inwestycje w Krakowie uważacie obecnie za godne uwagi? Trzypokojowe, do 8,5k za metr i tak do 25-30min komunikacją chociażby na kazimierz
Dzięki @Rak i @tulipan za pochwały założenia wątku
Deweloperem nie jestem, zwykłym forumowiczem
Również poszukuję mieszkania z podobnymi preferencjami, jak @tulipan, lub dwupokojowe do 10k za metr.

Re: Ciekawe inwestycje w Krakowie
Ciekawy wątek i fajny pomysł, natomiast z obecna oferta na krakowskim rynku, obawiam sie, ze moze nie być co tutaj podać.
Dla mnie najlepsza i najciekawsza inwestycja ostatnimi czasy byla Jasna Invest w Czyzynach - po sprzedazy, widac, ze nie tylko wedlug mnie. Gdyż 95 procent mieszkan zostalo juz sprzedanych, zostaly tylko 3 mieszkania.
Dla mnie najlepsza i najciekawsza inwestycja ostatnimi czasy byla Jasna Invest w Czyzynach - po sprzedazy, widac, ze nie tylko wedlug mnie. Gdyż 95 procent mieszkan zostalo juz sprzedanych, zostaly tylko 3 mieszkania.
ITGeek pisze:Ciekawy wątek i fajny pomysł, natomiast z obecna oferta na krakowskim rynku, obawiam sie, ze moze nie być co tutaj podać.
ahh czyli im powracały mieszkania po rezerwacjach. Niedawno były wszystkie wyprzedane. Ale mówiąc szczerze to mieszkam obecnie tuż obok tej inwestycji i nie rozumiem zachwytów. Lokalizacja jest na prawdę średnia - wszędzie daleko a komunikacja miejska nie powala. Poki bolty są tanie to jeszcze spoko, ale jak jest ruch i robią cenę x2 to lipa gdziekolwiek dojechać.
W tej cenie to juz chyba lepszy PMDevelopment i Mała Góra - tam przynajmniej pod nosem pętla tramwajowa.
tulipan pisze:ITGeek pisze:Ciekawy wątek i fajny pomysł, natomiast z obecna oferta na krakowskim rynku, obawiam sie, ze moze nie być co tutaj podać.
ahh czyli im powracały mieszkania po rezerwacjach. Niedawno były wszystkie wyprzedane. Ale mówiąc szczerze to mieszkam obecnie tuż obok tej inwestycji i nie rozumiem zachwytów. Lokalizacja jest na prawdę średnia - wszędzie daleko a komunikacja miejska nie powala. Poki bolty są tanie to jeszcze spoko, ale jak jest ruch i robią cenę x2 to lipa gdziekolwiek dojechać.
W tej cenie to juz chyba lepszy PMDevelopment i Mała Góra - tam przynajmniej pod nosem pętla tramwajowa.
Zapewne kierowal sie jedynie cena, ktora byla w porzadku jak na obecne realia, a tu raczej nie o takie inwestycje chodzilo autorowi watku
Bardzo podoba mi się Grzegorzki Park od Inter-Budu - na plus chyba najlepsza lokacja w Krakowie, dobra jakość, niema żadnych opóźnień w terminach; minus - szczelność zabudowy.
Nie złe wygląda MWM, inwestycje Atalu na Aleji Pokoju i Przybyszewskiego, Dabska Street od Dasta Inwest.
Nie złe wygląda MWM, inwestycje Atalu na Aleji Pokoju i Przybyszewskiego, Dabska Street od Dasta Inwest.
tulipan pisze:ITGeek pisze:Ciekawy wątek i fajny pomysł, natomiast z obecna oferta na krakowskim rynku, obawiam sie, ze moze nie być co tutaj podać.
Co to znaczy wszedzie daleko, rozwin prosze? Do czego jest daleko? Wedlug mnie lokalizacja jest kapitalna.Dodatkowo, tyle zieleni za oknem i przestrzeni to ciezko szukac w Krakowie (plan zagospodarowania). Pod nosem, masz szkole, basen, kazdy mozliwy rodzaj uslug - fryzjer, kosmatyczka, biedronka, zabka, avita, kilka piekarni, restauracje, dwa duze parki, trzeci najwiekszy Park Lotnikow troche dalej, ale spacerkiem kilkanascie minut lub jeden przystanek jak kto woli, poczta, paczkomaty, place zabaw, dwie uczelnie AWF, Politechnika, strefa ekonomiczna na Zyczkowskiego itd, ciezko tu nawet wszysyko wymienic. Przystanek autobusowy to jest 5 minut spacerem, tramwaj 7 minut. Szczerze to ciezko mi wymienic inna nowa inwestycje z takim zakresem i dostepem do uslug "pod nosem". Widac wiekszosc ludzi uwaza podobnie, bo w srodku pandemi wyprzedali praktycznie cala oferte bardzo szybko - nie znam innej inwestycji, zeby w ostatnich miesiacach wyprzedala cala oferte.
Jedyny minus jak dla mnie to, ze nie bylo duzych mieszkan takich ponad 70m2.
Do czego wiec jest daleko?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2021, 11:32 przez ITGeek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dabska street od Dasta rowniez mi sie podoba, natomiast tam nie ma co kupic juz.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”