W rozchodzeniu się hałasów być może odgrywa sama konstrukcja - nie znam się na tyle - ale widzę tu różnice na budynkach.
W Atal P64 na moim etapie ściany pomiędzy mieszkaniami to gruby silikat. a dzisiaj develop wrzucił zdjęcia budowy ostatniego małego etapu - i nawet ściany pomiędzy mieszkaniami to zbrojony żelbet. Pytanie, czy taka spójna konstrukcja - połączone zbrojeniami ściany i stropy - nie przenoszą właśnie więcej odgłosów niż jednak budowane z różnych niezależnych materiałów - strop żelbet a ściany inny materiał.
Zobaczcie na fotkach, jeśli macie, jak to u Was robili. Może to po części wyjaśni.
Tak to wygląda jak jest ta sama technologia na każdy element budynku :
Wygłuszenie mieszkań / jakość wygłuszenia mieszkań - Dąbska Street Kraków
Re: Wygłuszenie mieszkań / jakość wygłuszenia mieszkań - Dąbska Street Kraków
- Załączniki
-
- qq.jpg (112.18 KiB) Przejrzano 8204 razy
Dzień dobry,
Zamierzam w przyszłym tygodniu podpisać umowę o kupno mieszkania w inwestycji Dąbska Street, budynek A, natomiast czytając posty o tym jak głośno jest w mieszkaniach jestem przerażona. Dlatego też kieruję swoją prośbę do osób, u których problem z wygłuszeniem mieszkań jest bardzo duży- czy byłaby możliwość wejścia na kilka minut do któregoś z wykończonych mieszkań, w celu zorientowania się o jakiej skali głośności mówimy (oczywiście z zachowaniem wszelkich reguł bezpieczeństwa).
Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii. Zależy mi na zobaczeniu i usłyszeniu jak wielki to problem.
Z góry dziękuję
Zamierzam w przyszłym tygodniu podpisać umowę o kupno mieszkania w inwestycji Dąbska Street, budynek A, natomiast czytając posty o tym jak głośno jest w mieszkaniach jestem przerażona. Dlatego też kieruję swoją prośbę do osób, u których problem z wygłuszeniem mieszkań jest bardzo duży- czy byłaby możliwość wejścia na kilka minut do któregoś z wykończonych mieszkań, w celu zorientowania się o jakiej skali głośności mówimy (oczywiście z zachowaniem wszelkich reguł bezpieczeństwa).
Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii. Zależy mi na zobaczeniu i usłyszeniu jak wielki to problem.
Z góry dziękuję

Ja osobiście nie mam takich problemów... Wydaje mi się, że wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak ważny jest dobry panel i podkład oraz jego grubość przy wykańczaniu...
Z tego co wiem ostatnie 2 bloki są robione "taniej" więc pewnie może być gorzej.
Z tego co wiem ostatnie 2 bloki są robione "taniej" więc pewnie może być gorzej.
Gosc123 pisze:Z tego co wiem ostatnie 2 bloki są robione "taniej" więc pewnie może być gorzej.
Co masz na myśli? Niby jakie mają być różnice? Nic mi na ten temat nie wiadomo. Podaj proszę jakiś konkret.
Nie znam szczegółów, ale na forum kilkukrotnie był poruszany temat innej technologii/grubości ścian etc. używanych przy dwóch najnowszych blokach. I pamiętam, że było to na niekorzyść tych nowych bloków. Nie znam niestety szczegółów bo się tym nie interesowałem. Myślę, że możesz zapytać dewelopera, żeby przekazał Ci specyfikację poszczególnych etapów.
Pierwszy etap budowano z 25 cm bloczków silikatowych, natomiast budynek A i B jest wykonany z 18 cm warstwy żelbetu. To wiele tłumaczy..
dąbska pisze:Pierwszy etap budowano z 25 cm bloczków silikatowych, natomiast budynek A i B jest wykonany z 18 cm warstwy żelbetu. To wiele tłumaczy..
z ciekawości rozwiniesz?
Wystarczy sprawdzić ceny materiałów Szybkość budowy i koszty.A że jakość cierpi to co z tego I tak ludzie.kupili o parę tysięcy drożej na metrze
Dzień dobry, niedługo odbieram mieszkanie w budynku A, czy polecacie Państwo dodatkowe wygłuszenie sufitu, podłogi? Martwi mnie to co czytam bo te mieszkania były strasznie drogie.
Witam,
Wszystko zależy od sąsiada nad Tobą, jeżeli dzieci biegają i krzesełami od 6 rano szurają po podłodze to polecam wygłuszenie.
Wszystko zależy od sąsiada nad Tobą, jeżeli dzieci biegają i krzesełami od 6 rano szurają po podłodze to polecam wygłuszenie.
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”