Domy Odkrywców Wrząsowice pod Krakowem - Bevendi / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Primislao

Re: Domy Odkrywców Wrząsowice pod Krakowem - Bevendi / opinie na forum

Postautor: Primislao » 21 lut 2021, 11:36

just_krk pisze:Podbijamy temat. Zakupil ktoś domek na tym osiedlu?

Kiedyś mi się wydawało że takie peryferia miasta są nie do przeskoczenia ale w dobie pracy z domu potrzeby się zmieniają :) Według specyfikacji domy powinny być porządnie wykonane, pytanie jak się to ma do rzeczywistości. I najważniejsza sprawą, czy te działki bliźniaków mają choć trochę dostępu do słońca? Na wizualizacji wygląda jakby nie dość że od północy, to jeszcze przysłonięte domami wolnostojącymi.

Podzieli się ktoś opinia?

ktoś coś orientował się w temacie tych domków? jakieś większe info?

Maxiej

Postautor: Maxiej » 21 lut 2021, 21:43

Oglądałem te domy. Z plusów - podoba mi się design tych domów, dużo okien i widok z tarasu. Zastanawia mnie tylko, czy ktoś w ogóle to kupił, kiedy będzie drugi etap? Czy ktoś coś wie?

Primislao

Postautor: Primislao » 24 lut 2021, 19:20

Maxiej pisze:Oglądałem te domy. Z plusów - podoba mi się design tych domów, dużo okien i widok z tarasu. Zastanawia mnie tylko, czy ktoś w ogóle to kupił, kiedy będzie drugi etap? Czy ktoś coś wie?

no wygląd + te okna robią robotę :) ciężka decyzja ale na 99% wezmę tam dom. Jeśli chodzi o wykonanie, sposób i metody na pierwszy rzut oka wydaje się byc całkiem dobrze. Boję sie tylko, że kolejne wolnostojące przysłonią trochę światło w bliźniaku

Primislao

Postautor: Primislao » 01 mar 2021, 12:55

I jak, widzę część jest porezerwowana, kupił ktoś :)?

Maxiej

Postautor: Maxiej » 01 mar 2021, 22:38

Primislao pisze:I jak, widzę część jest porezerwowana, kupił ktoś :)?

Tak, zarezerwowane, który dom Pan/Pani zarezerwował?

Primislao

Postautor: Primislao » 01 mar 2021, 23:50

Maxiej pisze:

:)
Ostatnio zmieniony 02 mar 2021, 13:47 przez Primislao, łącznie zmieniany 1 raz.

Maxiej

Postautor: Maxiej » 02 mar 2021, 10:43

Primislao pisze:
Maxiej pisze:

Muszę tu tak pokrętnie to napisać, ale możemy pogadać na witexus małpeczka "dżimeil" com :) bo niestety wiadomości wysłać przez forum nie mogę

Napisałem maila ...

KRKman

Postautor: KRKman » 01 wrz 2021, 17:57

Jestem jedna z osób które kupiły nieruchomość na tym osiedlu. Bevendi jest tylko inwestorem zastępczym, Developer to Roxton. Jest to pierwsza inwestycja tego developera, niestety maja bardzo duże opóźnienie. Etap pierwszy wciąż nie został oddany, był planowany na marzec 2021. Z zewnątrz domy bardzo ładne, bardzo jasne, dużo przeszkleń. Niestety wewnątrz jest sporo usterek które wciąż są poprawiane, jest też wiele niezgodności z projektami. Z tego co wiem prace nad 2 etapem zostały na razie zawieszone.

Primislao

Postautor: Primislao » 02 wrz 2021, 19:49

KRKman pisze:Jestem jedna z osób które kupiły nieruchomość na tym osiedlu. Bevendi jest tylko inwestorem zastępczym, Developer to Roxton. Jest to pierwsza inwestycja tego developera, niestety maja bardzo duże opóźnienie. Etap pierwszy wciąż nie został oddany, był planowany na marzec 2021. Z zewnątrz domy bardzo ładne, bardzo jasne, dużo przeszkleń. Niestety wewnątrz jest sporo usterek które wciąż są poprawiane, jest też wiele niezgodności z projektami. Z tego co wiem prace nad 2 etapem zostały na razie zawieszone.

Witam sąsiada :)
Faktycznie opóźnienie jest bardzo duże, usterek nie brakuje, aczkolwiek nie są krytyczne.
Ostatnio słyszałem od dewelopera, że we wrześniu ruszają z ciężkimi pracami... Ale plany tutaj zmieniają się bardzo dynamicznie.

Jak cos z innym sąsiadem mamy mini grupę na .. W razie wu można się ze mną skontaktować pod adresem witexus malpa gmail com :)

Primislao

Postautor: Primislao » 15 lip 2022, 11:04

Powiem jak to wygląda z perspektywy czasu:

Deweloper ogólnie bardzo miły, obieca wszystko niestety nic z tego nie jest zrobione.

O wygrodzenie działek upominamy się od roku, w końcu wykonali samowolę bez uprzednich ustaleń.

Teren za domem, nie zniwelowany mimo zapisów umowy. Więc albo masz bagienko, albo płacisz bierzesz firmę i możesz liczyć na trawnik.

Na reklamację o usterkach brak odpowiedzi, jedyna droga to prawnik.

Przed finalnym odbiorem, zrobili poprawki byle jak, przez co teraz odpada tynk, uszczelnienia nie są uszczelnieniami bo wpuszczający wodę.

Regulacje drzwi, okien musisz załatwić sam, na dewelopera nie licz.

O wszystko trzeba się szarpać miesiącami, deweloper jest notorycznym kłamcą.

Mówi się że wszystko trzeba mieć na piśmie, nawet to nie zmienia faktu że tematy zostają zapomniane i nie zrobione.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”