Zakup komórki lokatorskiej do mieszkania czy jest obowiązkowy - os. Przybyszewskiego 64
Zakup komórki lokatorskiej do mieszkania czy jest obowiązkowy - os. Przybyszewskiego 64
Jak wygląda sprawa z komórkami w tej inwestycji W biurze sprzedaży mówią że kupno jest obowiązkowe. Natomiast na stronie internetowej jest tylko informacja o obowiązkowym miejscu postojowym Jaka jest prawda abstrahując od faktu czy komórka sama w sobie jest potrzebna czy nie ? Czy ktoś kupił mieszkanie bez komórki ?
Re: Zakup komórki lokatorskiej do mieszkania czy jest obowiązkowy - os. Przybyszewskiego 64
Hakelbery pisze:Jak wygląda sprawa z komórkami w tej inwestycji W biurze sprzedaży mówią że kupno jest obowiązkowe. Natomiast na stronie internetowej jest tylko informacja o obowiązkowym miejscu postojowym Jaka jest prawda abstrahując od faktu czy komórka sama w sobie jest potrzebna czy nie ? Czy ktoś kupił mieszkanie bez komórki ?
Ja
Re: Zakup komórki lokatorskiej do mieszkania czy jest obowiązkowy - os. Przybyszewskiego 64
Mar G pisze:Hakelbery pisze:Jak wygląda sprawa z komórkami w tej inwestycji W biurze sprzedaży mówią że kupno jest obowiązkowe. Natomiast na stronie internetowej jest tylko informacja o obowiązkowym miejscu postojowym Jaka jest prawda abstrahując od faktu czy komórka sama w sobie jest potrzebna czy nie ? Czy ktoś kupił mieszkanie bez komórki ?
Ja
Komórka lokatorska, bardzo praktyczna sprawa. Masz jakiś pomysł na to, jak ją zastąpić?
ragar pisze:Mar G pisze:Hakelbery pisze:Jak wygląda sprawa z komórkami w tej inwestycji W biurze sprzedaży mówią że kupno jest obowiązkowe. Natomiast na stronie internetowej jest tylko informacja o obowiązkowym miejscu postojowym Jaka jest prawda abstrahując od faktu czy komórka sama w sobie jest potrzebna czy nie ? Czy ktoś kupił mieszkanie bez komórki ?
Ja
Komórka lokatorska, bardzo praktyczna sprawa. Masz jakiś pomysł na to, jak ją zastąpić?
Praktyczna jeśli jest w budynku w ktorym jest mieszkanie. W bud. 4.x komórek nie ma - więc łażenie do komórki do 5.x uznałem za absurd, ale masz prawo do innej opinii. Szanuję.
Ale nie chcę nikogo przekonywać, tylko zastanawiało mnie, dlaczego ludzie rezygnują z tak praktycznych rzeczy, jak komórka lokatorska. W innym budynku faktycznie jest znacznie mniej praktyczna. Aczkolwiek patrząc na własne doświadczenia i tak bym brał, po opony zimowe, wakacyjne walizki czy meble ogrodowe z balkonu nie trzeba schodzić zbyt często, a jest je je upchnąć. Ale to kwestia wyboru oczywiście i indywidualnych potrzeb.
Ja bez wahania zakupilem komorke. Wogole nie wyobrazam sobie zycia bez niej. Narty, akcesoria remontowe, opony zimowe, rowery itd itd. Po paru latach stwierdzilem ze komorka jest za mala i tak musialem wynajac kolejna. Jesli w mieszkaniu nie chcemy miec magazynu, wiader i kartonow to jak zyc bez komorki...? Moi znajomi musieli wynajac komorke w Less Mess w Kryspinowie, gdzie trzymaja te wszystkie rzeczy w odleglosci 15 km od domu.
Czy ktoś się orientuje, czy Atal jest skłonny sprzedać komórke lokatorską przypisaną do innego bloku? Niestety w etapie IV komórek było jak na lekarstwo...
Wiecie czy da się odkupić od kogoś komórkę lokatorską?
ktoś kiedyś pytał o konstrukcję komórek w 5.x
to już wiadomo ...
to już wiadomo ...
- Załączniki
-
- april21_5.jpg (130.62 KiB) Przejrzano 4563 razy
Co to za blaszaki? Normalna ścianka zbyt gruba i nie da się skasować za powierzchnię pod nią? Czasem nie rozumiem, jak duże firmy deweloperskie budujące bloki w niezłym standardzie chcą trochę przyoszczędzić i robią coś takiego...
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”