Inwestycja ul. Powstańców / os. Piastów Kraków od Dom-Bud - forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

Re: Inwestycja ul. Powstańców / os. Piastów Kraków od Dom-Bud - forum i opinie

Postautor: megi » 21 mar 2021, 19:48

knaganhbw94 pisze:Witam,
Czy wie ktoś może czy miejsca parkingowe będą płatne? Ewentualnie jakie ceny?

O płatne / bezpłatne miejsca postojowe na osiedlu warto zapytać dewelopera. Ale raczej rzadko można liczyć na ogólnodostępne miejsca postojowe na nowych osiedlach.

Magda55

Postautor: Magda55 » 22 mar 2021, 12:27

kodiaq44 pisze:
Magda55 pisze:
JanuszBiznesu pisze:A na ile CI ta umowe rezerwacyjną i ile juz to trwa?

Co to ma do rzeczy?
Umowa rezerwacyjna była na 6 tygodni, potrzebuję jeszcze około 3-4 dni roboczych (wg tego co mówią w banku).
Pytanie czy wiecie jak Dom-Bud do tego podchodzi bo nie chciałabym rezygnować z tego mieszkania

Chyba nikt tego, jak do kwestii przedłużenia umowy rezerwacyjnej podchodzi Dom Bud, nie wie lepiej jak sam Dom Bud. Ludzka sprawa - trzeba po prostu pogadać i zrobić aneks. Tobie zależy żeby kupić, a im żeby sprzedać. Nie widzę problemu dla którego ktoś miałby nie chcieć dojść do transakcji.

Mogą wiedzieć osoby które miały podobną sytuację. Przecież od tego jest forum. Jak na każde pytanie będziemy odpowiadać „zapytaj dewelopera” to forum straci sens.

Magda55

Postautor: Magda55 » 22 mar 2021, 12:29

megi pisze:
knaganhbw94 pisze:Witam,
Czy wie ktoś może czy miejsca parkingowe będą płatne? Ewentualnie jakie ceny?

O płatne / bezpłatne miejsca postojowe na osiedlu warto zapytać dewelopera. Ale raczej rzadko można liczyć na ogólnodostępne miejsca postojowe na nowych osiedlach.

No i znów to samo „zapytaj dewelopera”. Na zewnątrz jest planowane około 120 miejsc postojowych ogólnodostępnych. Dodatkowo są garaże do wykupienia, wychodzi jakoś 42-47tys za garaż jeśli dobrze pamiętam.

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 22 mar 2021, 15:43

Dlaczego kupujecie mieszkania w tej inwestycji skoro obok są gotowe od Wawel Service?

Belmondek

Postautor: Belmondek » 25 mar 2021, 23:34

Kupujemy że względu na cenę, następny blok ceny droższe o ok 500 - 700 zł za metr, sprawdzony deweloper, kupuje już u nich 3 mieszkanie. Wawel service, do mnie to nie przemawia, bloki przypominają hotel a nie blok mieszkalny. Dom bud ma jeszcze sensowne odległości między blokami. Miejsca na zew. ogolno dostępne. Na 100 mieszkań 120 miejsc. Obawa to tylko obwodnica że będzie głośno
Ale zakładam klimę i raczej okna mam zamknięte, tylko na czas wietrzenia. Za to będzie stacja kolejki pod nosem o za 10 min będę w centrum. Miejsca ogólno dostępne to mega plus. Na innych osiedlach takowych nie ma, zero. Ja znajomi mają przyjechać do Ciebie to chyba tylko komunikacja, taxi, bo auta to nigdzie nie postawią. Garaż można kupić ale tylko do mieszkania powyżej 50m2. Chętnie odkupie jak ktoś nie chce a mu przysługuje.

pudel

Postautor: pudel » 26 mar 2021, 0:21

Wawel service, do mnie to nie przemawia, bloki przypominają hotel a nie blok mieszkalny.

Właśnie ostatnio jak przeglądałem ofertę Dom-Bud na Piastów zastanawiałem się dlaczego stawiają takie bloki które wyglądają jak otynkowana wielka płyta z PRLu i kto tam będzie chciał mieszkać jak obok Wawel Service postawił całkiem estetyczne i świeżo wyglądające osiedle... Jak widać myliłem się. :lol:

kodiaq44

Postautor: kodiaq44 » 26 mar 2021, 6:16

pudel pisze:
Wawel service, do mnie to nie przemawia, bloki przypominają hotel a nie blok mieszkalny.

Właśnie ostatnio jak przeglądałem ofertę Dom-Bud na Piastów zastanawiałem się dlaczego stawiają takie bloki które wyglądają jak otynkowana wielka płyta z PRLu i kto tam będzie chciał mieszkać jak obok Wawel Service postawił całkiem estetyczne i świeżo wyglądające osiedle... Jak widać myliłem się. :lol:

Piasta Park ze swoim futurystycznym wyglądem postawiony bezpośrednio przy starym Os. Piastów z wielkiej płyty (i zabytkowym Forcie z czasów Józefa) pasuje tam jak pięść do nosa.
Bloki Dom Budu mimo, że ich wygląd niczego nie urywa, to wpisują się wizualnie w sąsiednią zabudowę, a i zestarzeją się lepiej. Taki osiedlowy przypadek porównania Passata B5 FL do chociażby Renault Avantime :D

pozdro

Postautor: pozdro » 26 mar 2021, 6:37

Potwierdzam wawel service na Piastów bardzo estetyczne nowoczesne bloki. Troche jak w avii maja takie fajne konstrukcje żelbetowe na dole. Dom-Bud to pośmiewisko stawiaja takie kolce szaro buro seledynowe. Wstyd w tym mieszkac.

pozdro

Postautor: pozdro » 26 mar 2021, 6:39

Belmondek pisze:Kupujemy że względu na cenę, następny blok ceny droższe o ok 500 - 700 zł za metr, sprawdzony deweloper, kupuje już u nich 3 mieszkanie. Wawel service, do mnie to nie przemawia, bloki przypominają hotel a nie blok mieszkalny. Dom bud ma jeszcze sensowne odległości między blokami. Miejsca na zew. ogolno dostępne. Na 100 mieszkań 120 miejsc. Obawa to tylko obwodnica że będzie głośno
Ale zakładam klimę i raczej okna mam zamknięte, tylko na czas wietrzenia. Za to będzie stacja kolejki pod nosem o za 10 min będę w centrum. Miejsca ogólno dostępne to mega plus. Na innych osiedlach takowych nie ma, zero. Ja znajomi mają przyjechać do Ciebie to chyba tylko komunikacja, taxi, bo auta to nigdzie nie postawią. Garaż można kupić ale tylko do mieszkania powyżej 50m2. Chętnie odkupie jak ktoś nie chce a mu przysługuje.

Nie zapraszam nikogo do mieszkania jeszcze bu tego brakowalo. Od tego sa parki i Kazimierz zebh sie spotkać.

pozdro

Postautor: pozdro » 26 mar 2021, 6:44

Dla mnie te wszystkie blokowiska na mistrzejowicach to totalna porazka takie upchane z chodnikami 1.5m zastawionymi samochodami. Miedzy blokami betonowe parkingi z blachosmrodami. Ogolnie porazka totalna. Ja czekam na kolejny etap Avii znajoma tam mieszka i jest elegancko jakosc zycia. Zielen, trawniki do okola. Nie ma samochodowych placów parkingowych. Fajne alejki a drzewkami. Jeszcze sie nad Mieszkaj w Miescie zastanawiam, ale tam jest na uboczu troche (koniec Krakowa) Czyzyny bardziej w centrum.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”