Lokum Salsa Kraków (ul. Klimeckiego) / deweloper Lokum - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Bartab

Re: Lokum Salsa Kraków (ul. Klimeckiego) / deweloper Lokum - opinie i forum

Postautor: Bartab » 22 mar 2021, 14:36

dvyprt pisze:
pozdro pisze:Wiecej niz 10k to miejsce nie jest warte. Za 14k to mozna pod Radiem Krakow apartamenty kupic czy Krowoderska Park czy Grzegorzecka 77 a to sa duzo lepsze miejscowki

Myślę tak samo, ale jest kilka mieszkań za 10 tys (50-55m2), Które można rozdzielić na 2 kawalerki. może to być dobra inwestycja. Trudno o taką opcję w innych inwestycjach.

Osobiście nie widzę za bardzo uzasadnienia żeby dopłacać 2000-4000 zł za metr za Grzegórzecką 77 :)

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 22 mar 2021, 15:46

Bartab pisze:
dvyprt pisze:
pozdro pisze:Wiecej niz 10k to miejsce nie jest warte. Za 14k to mozna pod Radiem Krakow apartamenty kupic czy Krowoderska Park czy Grzegorzecka 77 a to sa duzo lepsze miejscowki

Myślę tak samo, ale jest kilka mieszkań za 10 tys (50-55m2), Które można rozdzielić na 2 kawalerki. może to być dobra inwestycja. Trudno o taką opcję w innych inwestycjach.

Osobiście nie widzę za bardzo uzasadnienia żeby dopłacać 2000-4000 zł za metr za Grzegórzecką 77 :)

Jest drobna różnica Grzegórzecka 77 jest na Grzegórzkach a Sralsa jest na Plaszowie :)

Bartab

Postautor: Bartab » 22 mar 2021, 16:41

JanuszBiznesu pisze:
Bartab pisze:
dvyprt pisze:Myślę tak samo, ale jest kilka mieszkań za 10 tys (50-55m2), Które można rozdzielić na 2 kawalerki. może to być dobra inwestycja. Trudno o taką opcję w innych inwestycjach.

Jest drobna różnica Grzegórzecka 77 jest na Grzegórzkach a Sralsa jest na Plaszowie :)

To jest Zabłocie a nie Płaszów :)

timmons

Postautor: timmons » 23 mar 2021, 12:40

Zarezerwowaliśmy jednostkę i kilka miejsc parkingowych / przechowywania.

Szukamy i publikujemy oferty od prawie dwóch lat. Gdyby nie obniżyli ceny, nie złożylibyśmy oferty.

Podoba mi się, że jest blisko tramwaju i centrum. W przeciwnym razie wybralibyśmy Bonarka Living (gdzie również złożyliśmy ofertę, ale się wycofaliśmy).

Bartab

Postautor: Bartab » 23 mar 2021, 12:51

timmons pisze:Zarezerwowaliśmy jednostkę i kilka miejsc parkingowych / przechowywania.

Szukamy i publikujemy oferty od prawie dwóch lat. Gdyby nie obniżyli ceny, nie złożylibyśmy oferty.

Podoba mi się, że jest blisko tramwaju i centrum. W przeciwnym razie wybralibyśmy Bonarka Living (gdzie również złożyliśmy ofertę, ale się wycofaliśmy).

Z ciekawości, powiesz jakie duże mieszkanie i jaki rabat udało się wynegocjować? Po ile sprzedają teraz miejsca parkingowe, dają jakiś rabat na nie?

timmons

Postautor: timmons » 24 mar 2021, 13:35

Bartab pisze:Z ciekawości, powiesz jakie duże mieszkanie i jaki rabat udało się wynegocjować? Po ile sprzedają teraz miejsca parkingowe, dają jakiś rabat na nie?

Próbowałem, ale nie ma sposobu, aby wysłać Ci wiadomość.

drake

Postautor: drake » 24 mar 2021, 16:25

Bartab pisze:
timmons pisze:Zarezerwowaliśmy jednostkę i kilka miejsc parkingowych / przechowywania.

Z ciekawości, powiesz jakie duże mieszkanie i jaki rabat udało się wynegocjować? Po ile sprzedają teraz miejsca parkingowe, dają jakiś rabat na nie?

Miejsce parkingowe 39tys.
Przez najbliższe 2tyg.+ nie ma możliwości prezentacji mieszkań.

Na stronie lokum napisali, że mieszkania na Zabłociu przez ostatnie 3 lata podrożały o 70%.
Czy to prawda? Czy napisali to w oparciu o poprzednie ceny (podejrzewam, że tak) czy już po obniżce?
Planuję sprzedać mieszkanie prawdopodobnie po kilku latach. Zastanawiam się czy większy sens ma mieszkanie na Ruczaju. W tej samej cenie mogę kupić mieszkanie o 20% większe, niż w Salsie.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 24 mar 2021, 19:02

Mogą mówić, ale to nie jest prawdziwe Zabłocie, gdzie ceny faktycznie wzrosły.
A ceny wrosły bo ludzie myślą, że mieszkania przecież nie potanieją i kupują nawet gdy ich nie stać lub nawet gdy nie potrzebują. Potem się słyszy, że brakuje mieszkań, a przecież ofert jest zatrzęsienie. Trzeba włączyć myślenie.
Gospodarka jedzie na oparach tarcz antykryzysowych, nie mówię tu o małych biznesach tyłu kawiarnia czy pizzeria czy siłownia. Skutki kryzysu będą dopiero po wakacjach 2021.
A lokum salsa całkiem ładne bloczki, szkoda że tak nie przemyślane układy, za zrobienie salonu od wschodu a sypialni od zachodu w większości mieszkań temu projektantowi nie życzę świetlanej kariery w zawodzie.

Bartab

Postautor: Bartab » 24 mar 2021, 21:37

timmons pisze:
Bartab pisze:Z ciekawości, powiesz jakie duże mieszkanie i jaki rabat udało się wynegocjować? Po ile sprzedają teraz miejsca parkingowe, dają jakiś rabat na nie?

Próbowałem, ale nie ma sposobu, aby wysłać Ci wiadomość.

Nie ma problemu, napisz tutaj. Myślę że dużo osób jest tym zainteresowanych :)

Bartab

Postautor: Bartab » 24 mar 2021, 21:48

Mateuszkrk93 pisze:Mogą mówić, ale to nie jest prawdziwe Zabłocie, gdzie ceny faktycznie wzrosły.
A ceny wrosły bo ludzie myślą, że mieszkania przecież nie potanieją i kupują nawet gdy ich nie stać lub nawet gdy nie potrzebują. Potem się słyszy, że brakuje mieszkań, a przecież ofert jest zatrzęsienie. Trzeba włączyć myślenie.
Gospodarka jedzie na oparach tarcz antykryzysowych, nie mówię tu o małych biznesach tyłu kawiarnia czy pizzeria czy siłownia. Skutki kryzysu będą dopiero po wakacjach 2021.
A lokum salsa całkiem ładne bloczki, szkoda że tak nie przemyślane układy, za zrobienie salonu od wschodu a sypialni od zachodu w większości mieszkań temu projektantowi nie życzę świetlanej kariery w zawodzie.

A co nazywasz prawdziwym Zabłociem? Bo według wszelkich map i planów Klimeckiego 8 to Zabłocie :)
Większość mieszkań w tej inwestycji jest dwustronnych i ma ekspozycję południowy-wschód i północny-zachód, wydaje mi się że to bardzo korzystne usytuowanie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”