Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)
Re: Saska Blu Kraków - Bryksy / opinie o inwestycji na forum (Podgórze)
A to prawda, że tam śmierdzi?
klerusia pisze:A to prawda, że tam śmierdzi?
Raczej nie, śmierdzi na Rybitwach ale to ok 2.5 km dalej na wschód.
-
nitro pisze:Jednostajny szum od Lipskiej plus dodatkowy halas od estakady i ze skrzyzowania, przy zielonym swietle.
Oj tam oj tam, kupować póki tanio. Taniej nie będzie, w razie czego w takiej okolicy na pewno się wynajmie

Może być tylko drożej. Inwestycja dość prestiżowa.
-
Czy mi się wydaje? Czy ceny tam podskoczyły?
Interesowałem się tym mieszkaniem bryksy.pl/inwestycja/saska-blu-etap-ii/pietro/ii-e/mieszkanie/73-7?from=table i wydawało mi się ze było po 585k (9k) z mtetra a teraz widzę 605k
Interesowałem się tym mieszkaniem bryksy.pl/inwestycja/saska-blu-etap-ii/pietro/ii-e/mieszkanie/73-7?from=table i wydawało mi się ze było po 585k (9k) z mtetra a teraz widzę 605k

JanuszBiznesu pisze:Czy mi się wydaje? Czy ceny tam podskoczyły?
Teraz patrzę i rzeczywiście ceny się zmieniły, to mieszkanie co się nim interesowałem z 9400 na 9900.
-
No widzicie, cena jest wręcz promocyjna, pewna inwestycja.
Z tego co zauważyłem deweloper ma taktykę stopniowego podnoszenia cen, gdy mieszkania schodzą i jest coraz bliżej terminu oddania.
To samo robili w 1 etapie.
Gdy początkowo pojawił się drugi etap ceny były takie jak obecnie, jednak widocznie mieli słabe zainteresowanie bo szybko mocno je obniżyli. Obecnie w ostatnich 2 miesiącach podnieśli dwukrotnie ceny i wrócili do stanu początkowego.
Ciekawe jak wyglada kwestia negocjacji cen - w pierwszy etapie było ciężko.
Gdy początkowo pojawił się drugi etap ceny były takie jak obecnie, jednak widocznie mieli słabe zainteresowanie bo szybko mocno je obniżyli. Obecnie w ostatnich 2 miesiącach podnieśli dwukrotnie ceny i wrócili do stanu początkowego.
Ciekawe jak wyglada kwestia negocjacji cen - w pierwszy etapie było ciężko.
-
No te negocjacje będą zależały właśnie od tego jak bardzo ludzie będą się łapać lub nie na obecne ceny. Fakt wachlowania cenami pokazuje duże pole do manewru, w żadnym z wypadków deweloper nie traci, kwestia ile tych milionów zarobi 

Mateuszkrk93 pisze:No widzicie, cena jest wręcz promocyjna, pewna inwestycja.
Właśnie tanio jest więc nie wiem czy to taka pewna inwestycja przy rosnących cenach wykonastwa. Może jakość słaba ?
tomcyja pisze:Z tego co zauważyłem deweloper ma taktykę stopniowego podnoszenia cen, gdy mieszkania schodzą i jest coraz bliżej terminu oddania.
Ale to normalna praktyka, wolałbyś czekać 2 lata na mieszkanie czy rok, albo której? Im bliżej końca budowy, tym szybciej można mieć mieszkanie, a to się też jakoś wycenia. Choć inna sprawa, że na tym etapie mieszkania są już jednak mocno przebrane.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”