U mnie wyglądało to tak, gdy trafiłem na tą inwestycję koło lipca to spodobało mi się jedno mieszkanie, więc od razu zadzwoniłem i się umówiłem na spotkanie na drugi dzień. Niestety okazało się, że po moim telefonie ktoś przyszedł i natychmiast zarezerwował

, dowiedziałem się o tym dopiero na spotkaniu i poprosiłem gdyby się coś zmieniło z rezerwacją to żeby dali mi znać. Obejrzałem inne mieszkania i od razu z 9000 zostało mi zaproponowane 8800, bez podejmowania większych negocjacji z mojej strony. Rozmawiałem wtedy o mieszkaniu 69 m², ale jakoś nie trafiło w moje gusta, dlatego postanowiłem żyć nadzieją, że być może ktoś zrezygnuje

Jakoś po 1,5 miesiąca dostałem telefon, że mieszkanie się zwalnia i wskoczyłem na miejsce poprzednika

Wracając do Twojego pytania, myślę że na 200 zł/m² można spokojnie liczyć i podjąć jeszcze negocjacje. Co do miejsca postojowego to chyba ceny nie są negocjowalne, ja się zdecydowałem na garaż i mnie poinformowano, że cena jest tu niezmienna i nic więcej nie ugram. Pani która się opiekuje inwestycją jest bardzo dobrze poinformowana, pomocna i chętna do rozmów, także pod tym względem mogę na pewno polecić.
Co do linii Mistrzejowice-Meissnera to faktycznie o tym słyszałem, bo ma być budowana niedaleko miejsca gdzie mieszkam no ale to jeszcze chyba odległy temat