Przewóz 6 Kraków od dewelopera Proins - opinie na forum
Re: Przewóz 6 Kraków od dewelopera Proins - opinie na forum
ktoś wie jak ten bloczek będzie usytuowany względem ulicy Przewóz? Jakie odległości od innych bloków (np od Asa Dev.) po pięknych wizualizacjach trochę sobie to trudno wyobrazić. Jak rozumiem, bloczek będzie chyba w jakimś pięknym zielonym parku? 

Kubano84 pisze:Vilyar pisze:Grejfrut pisze:A gdzie jest City Vibe po 8k? Wszedłem na stronę i tam jak widzę zakres metrów i cenę od, to wszędzie wychodzi ona od okolic 10k/m2.
Hmm, no to dziwne, bo sam tu kupilem i wyszlo nas kolo 8...
Dostałem w marcu ofertę na kilka mieszkań w cenie ok 9-9.5 jednak lokalzacja City kawałek dalej
To sie moze zgadzac, bo my jakis czas temu podpisalismy umowe, od tego czasu widzimy na reklamach coraz wyzsze tam ceny, wiec albo systematycznie podnosza wszystkie mieszkania albo np te "najtansze" za metr sie sprzedaly i zostaly im te drozsze, ale pierwsza opcja tlumaczy roznice w tym co podpisywalismy my a tym co Tobie zaproponowano.
A pytanie - City kawalek dalej od czego?

-
Proins chyba bada rynek tymi cenami podobnie jak Lokum na Salsie na początku.
Teraz na Salsie są promocyjne poniżej 10k, a okna na przestrzał, nie np. tylko północ za jedyne 10500 za metr na przewozie.
Z drugiej strony przy pracy zdalnej przynajmniej słońce nie razi w kumputer
Teraz na Salsie są promocyjne poniżej 10k, a okna na przestrzał, nie np. tylko północ za jedyne 10500 za metr na przewozie.
Z drugiej strony przy pracy zdalnej przynajmniej słońce nie razi w kumputer

W tym roku beda mocne zwyżki cen mieszkan pewnie 10-15% Oferta jest bardzo mala bo pandemic. A ludzie rekordowo biora kredyty
-
pozdro pisze:W tym roku beda mocne zwyżki cen mieszkan pewnie 10-15% Oferta jest bardzo mala bo pandemic. A ludzie rekordowo biora kredyty
To wykup cesje i sprzedaj je jeleniom.
To dopiero pierwszy blok w tej inwestycji.
Na rogu Przewozu i Myśliwskiej będą większe bloki.
Na razie ich w ofercie nie ma.
Na rogu Przewozu i Myśliwskiej będą większe bloki.
Na razie ich w ofercie nie ma.
Tak, Proins ma tam sporą działkę. Zapewne ze względu na pandemię wstrzymują się z rozmachem. Mają jeszcze sporo mieszkań na Małysiaka, zaczęli budowę na Centralnej. Na Przewozie jest teraz ogromna konkurencja, wiele się buduje. Ewidentnie ograniczyli dostępność, aby nadrobić ceną. Chociaż ceny w tej okolicy są szalone. Przewóz 8, 10, 12, 14 od Proins w 2015 roku 5k/m2, Przewóz 6 w 2021 11/12k/m2
Wiem, wiem - inne czasy. Mi się zarobki od tego czasu zwiększyły pięciokrotnie, ale mniemam, że dla większości jednak przeskok wartości mieszkania od tego czasu jest wyższy niż wzrost pensji, jeszcze uwzględniony o koszty życia.

Myśle, że trzeba się pogodzić z tym, iż w przyszłości gdziekolwiek w Krakowie ceny będą pięciocyfrowe. Ale tak zgadzam się są miejsca które zawsze uchodziły za te tańsze i przestają nimi być. Natomiast trzeba tez oddać, że cześć z tych tanich niegdyś miejsc zyskała na przestrzeni lat jakieś tam atuty.
Nie no, położenie tej inwestycji jest świetne. No, bardzo dobre - to dla czepialskich. Bagry pod nosem, dwa parki za blokiem, jeden z placem zabaw, drugi ogromny do spacerów. Poza tym świetna komunikacja miejska, blisko miejsca pracy i centrum. To musi kosztować. To już nie jest ten Mały Płaszów co w 2010, bez drogi dojazdowej na Grzegórzeckie, tak jak teraz Lipską. Mimo wszystko, analizuję to z punktu widzenia zwykłego Kowalskiego, jakich więcej. Wzrost cen jest ogromny. Jak kupowałem pierwsze mieszkanko, to nie miałem dużo i na takiej lokalizacje jakoś starczało, teraz z takimi zarobkami to na styk by starczyło na Złocień, a mniemam że i tak większość nie ma na to szans. Moim zdaniem to spowoduje dużą popularność wiosek podkrakowskich. Bo jak ktoś ma na styku 600k, to już naprawdę lepiej męczyć się z dojazdem, niż mieć klitkę za kupę kasy.
A co myślicie o samym bloku i architekturze, którą zaproponował deweloper Proins w projekcie Przewóz 6 w Krakowie?

Wizualizacja: deweloper Proins
Będzie trochę mieszkań z większymi tarasami, na to wygląda, więc to spoko. Co do lokalizacji, to na pewno na plus to, że chyba do przystanku tramwajowego jest całkiem blisko. A nad Bagry pieszo, to ile się może iść, ktoś może sprawdzał?

Wizualizacja: deweloper Proins
Będzie trochę mieszkań z większymi tarasami, na to wygląda, więc to spoko. Co do lokalizacji, to na pewno na plus to, że chyba do przystanku tramwajowego jest całkiem blisko. A nad Bagry pieszo, to ile się może iść, ktoś może sprawdzał?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”