Kolory elewacji budynków na osiedlu Przybyszewskiego 64 Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Rak

Kolory elewacji budynków na osiedlu Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: Rak » 08 kwie 2021, 9:59

Jako oglądający Wasze osiedle proszę ;) ;) aby było to coś w kolorze białym ;) Jak bardzo podobają mi się odcienie elewacji na wizualizacjach P64 to widok ich wszystkich razem ze skrzyżowania Przybyszewskiego/AK mocno zaciemnia krajobraz i jest już przytłaczający. Biały klocek byłby w sam raz na przełamanie kolorów :D

Ibum1

Re: Kolory elewacji budynków na osiedlu Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: Ibum1 » 08 kwie 2021, 10:42

Rak pisze:Jako oglądający Wasze osiedle proszę ;) ;) aby było to coś w kolorze białym ;) Jak bardzo podobają mi się odcienie elewacji na wizualizacjach P64 to widok ich wszystkich razem ze skrzyżowania Przybyszewskiego/AK mocno zaciemnia krajobraz i jest już przytłaczający. Biały klocek byłby w sam raz na przełamanie kolorów :D

Tez uważam, że elewacja mogłaby być jaśniejsza. Chociaż ten odcień szarego mógłby być jaśniejszy

Nowy

Postautor: Nowy » 08 kwie 2021, 11:41

Ibum1 pisze:
Rak pisze:Jako oglądający Wasze osiedle proszę ;) ;) aby było to coś w kolorze białym ;) Jak bardzo podobają mi się odcienie elewacji na wizualizacjach P64 to widok ich wszystkich razem ze skrzyżowania Przybyszewskiego/AK mocno zaciemnia krajobraz i jest już przytłaczający. Biały klocek byłby w sam raz na przełamanie kolorów :D

Tez uważam, że elewacja mogłaby być jaśniejsza. Chociaż ten odcień szarego mógłby być jaśniejszy

To też nieźle wydać na innym osiedlu zbudowanym przez dewelopera Atal w Krakowie - Czyżyny Towers czy jakoś tak. Przejdźcie się tam, budynki są ciemne i pomiędzy nimi jest dosyć ciemno, skoro światło się nie odbija od elewacji (albo odbija się go mniej). Ale może tu odległości pomiędzy budynkami będą większe. Ciekawe jak to wyjdzie finalnie.

Mar G

Postautor: Mar G » 08 kwie 2021, 21:23

ta szarość jest fajna, gdy pada na nie słońce - czyli od południa.

od AK widać dużą połać szarości od północy - która zawsze jest niedoświetlona - a na tle słońca znad Lasu W w dwójnasób daje efekt ciemnej. architekt na tej linii mógł dać jaśniejszy odcień faktycznie , bo dla mieszkańców na balkonach północnych na piętrach nieparzystych może być depresyjnie.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 08 kwie 2021, 21:47

Mar G pisze:ta szarość jest fajna, gdy pada na nie słońce - czyli od południa.

od AK widać dużą połać szarości od północy - która zawsze jest niedoświetlona - a na tle słońca znad Lasu W w dwójnasób daje efekt ciemnej. architekt na tej linii mógł dać jaśniejszy odcień faktycznie , bo dla mieszkańców na balkonach północnych na piętrach nieparzystych może być depresyjnie.

Tym bardziej, że budynki 5x są blisko siebie. Przydałoby się je zrobić faktycznie jaśniejsze, ale na to wpływu nie mamy. Co do widoków, jasne, że kopiec lepszy. Miałam na myśli przynajmniej pewność sytuacji z hotelem, bo dzisiaj nie mało jest sytuacji w których budynek stawiają 8m od już istniejącego i to jest dopiero tragedia

Mar G

Postautor: Mar G » 08 kwie 2021, 22:02

dlatego 5.2 i 5.3 sprzedały się zaraz po 4.x - otwarty parking ma swoje zalety przestrzenne.
choć do czasu , gdy właściciel hotelu postanowi parking zrobić pod ziemią a nad nim postawić nowy budynek. to cenny grunt.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 08 kwie 2021, 22:21

Mar G pisze:dlatego 5.2 i 5.3 sprzedały się zaraz po 4.x - otwarty parking ma swoje zalety przestrzenne.
choć do czasu , gdy właściciel hotelu postanowi parking zrobić pod ziemią a nad nim postawić nowy budynek. to cenny grunt.

Dlatego ja wybrałam 5.3 mimo, że w 5.2 sporo było jeszcze wolnych mieszkań. Przed 5.2 jest parking, który wynajmuje IBM czyli teraz jest, za niedługo może nie być. W 4x były wtedy już tylko duże metraze, dla mnie za duże. Cóż kto późno przychodzi, wybór ma mniejszy :? niemniej jednak inwestycja i okolica nam się spodobała, więc się zdecydowaliśmy.

Mar G

Postautor: Mar G » 08 kwie 2021, 22:26

Ibum1 pisze:
Mar G pisze:dlatego 5.2 i 5.3 sprzedały się zaraz po 4.x - otwarty parking ma swoje zalety przestrzenne.

Dlatego ja wybrałam 5.3 mimo, że w 5.2 sporo było jeszcze wolnych mieszkań. Przed 5.2 jest parking, który wynajmuje IBM czyli teraz jest, za niedługo może nie być. W 4x były wtedy już tylko duże metraze, dla mnie za duże. Cóż kto późno przychodzi, wybór ma mniejszy :? niemniej jednak inwestycja i okolica nam się spodobała, więc się zdecydowaliśmy.

dobry gust : ))

Lorenzo54

Postautor: Lorenzo54 » 08 kwie 2021, 23:11

Też zastanawiałem się czy właściciele hotelu nie wpadną na pomysł zrobienia podziemnego parkingu. Wtedy zwolni się im obecny naziemny do zabudowy. Coś czuję, że to może nastąpić wcześniej niż myślimy :-). Teren otoczony jest przez wysokie budynki i taki też pewnie budynek powstać może na miejscu obecnego parkingu. Wtedy ciemna elewacja P64 nie będzie już widoczna od strony AK.

Nowy

Postautor: Nowy » 09 kwie 2021, 10:33

A jakie są zapisy odnośnie przeznaczenia działki, na której jest parking w MPZP? Parking czy może zabudowa usługowa lub mieszkaniową?

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”