Dom Pod Wilgą Echo Investment Kraków - mieszkania w Podgórzu forum, opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ragar

Re: Dom Pod Wilgą Echo Investment Kraków - mieszkania w Podgórzu forum, opinie

Postautor: ragar » 24 lip 2016, 0:51

A mnie udało się wybrać ostatnio w okolicę budowy i muszę przyznać, że przeżyłem mały szok, że Dom Pod Wilgą od Echo Investment już w zasadzie stoi i są w nim nawet okna wprawione :) Wrzucam na forum zdjęcia, które udało mi się dzisiaj wykonać. Chyba budynek nieźle wkomponuje się w okolicę. Muszę przyznać, że szybko idzie im budowanie tej inwestycji. Co sądzicie, jakie są Wasze opinie :?: Uda się wcześniej odebrać mieszkanie niż w harmonogramie czy nie ma na to szans :?:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bardzo podobają mi się te duże loggie, choć i balkony przy tych nowych mieszkaniach będą chyba całkiem spore. Może się przydać, bo co by nie powiedzieć, to całkiem spokojna i kameralna okolica, a przy okazji przysłowiowy rzut beretem od centrum :)

olad

Postautor: olad » 27 sty 2017, 23:19

Witam,

czy ktoś ma może jakiś update na temat cen w drugim etapie?

Pozdrawiam

kraklove

Postautor: kraklove » 28 sty 2017, 17:02

Jakiś czas temu dostałam wycenę mieszkania na parterze: 7610/m2.

Tricky1105

Postautor: Tricky1105 » 28 mar 2017, 16:50

Witam,
Chcemy z mężem kupić mieszkanie pod wilgą na parterze. Ale niepokoi mnie kwestia ewentualnej powodzi.. czy ktoś ma pojęcie na ten temat? Czy jest realne zagrożenie ze mieszkania parterowe mogą zostać zalane?? Lub czy w latach najwiekszych powodzi wilga wylała? Bardzo prosze o odpowiedź

slawek

Postautor: slawek » 29 mar 2017, 0:12

Znajdź sobie coś takiego, jak obserwatorium miejskie - są tam różne mapy Krakowa, z tego, co pamiętam, to jest też jedna przedstawiająca tereny zalewowe i ryzyko zalania na danych obszarach Krakowa. Może być np. ryzyko zalania na poziomie 1%, co oznacza, że raz na 100 lat można spodziewać się tam powodzi. Nie pamiętam, jak na tym tle prezentowały się tereny wokół wilgi oraz okolice inwestycji Wilga Park, ale jak znajdziesz, to podziel się też na forum - a raczej się do tego dokopiesz :)

A jakie widzicie największe zalety i wady osiedla Wilga Park od Echo Investment, może podzielicie się tym, jakie macie tu opinie :?: To dosyć ciekawa inwestycja, przede wszystkim ze względu na miejsce, w którym powstaje. Macie może jakieś aktualne zdjęcia tego, jak to na tą chwilę wygląda i podzielicie się? :)

tomqu

Postautor: tomqu » 10 kwie 2017, 13:01

Wilga Park nie jest od Echo INV.

@Tricky1105 znalazłem taką mapę. Niepokojące są te jasnoniebieskie strzałki sięgające aż do ulicy Krasickiego

Gladiator

Postautor: Gladiator » 15 maja 2017, 21:54

Witam,

A czy ktoś wie jaka będzie cena czynszu z m2?

G.

tomqu

Postautor: tomqu » 14 sie 2017, 15:40

Trzeci etap w sprzedaży. Z widokiem na Wisłę już wykupione. Szybko poszło.

Podgorzanka

Postautor: Podgorzanka » 11 wrz 2017, 21:47

Gladiator pisze:Witam,

A czy ktoś wie jaka będzie cena czynszu z m2?

G.

Czynsz ma wynosic 9 zl/m2

Ja sie chcialam zapytac o porownanie Domu pod Wilga z Pianissimo oraz o silne zadrzewienie i nowa kladke i sciezke rowerowa.
Czy jest kto na forum kto kupil juz mieszkanie? Podobno mozna uzyskac rabat i premie gdz sie kupuje mieszkanie z poleceniaosoby ktora kupla mieszkanie w inwestycji Echo Investment.

marekg

Postautor: marekg » 05 sty 2018, 2:41

Podgorzanka pisze:Czynsz ma wynosic 9 zl/m2

Ja sie chcialam zapytac o porownanie Domu pod Wilga z Pianissimo oraz o silne zadrzewienie i nowa kladke i sciezke rowerowa.
Czy jest kto na forum kto kupil juz mieszkanie? Podobno mozna uzyskac rabat i premie gdz sie kupuje mieszkanie z poleceniaosoby ktora kupla mieszkanie w inwestycji Echo Investment.

Ja kupiłem mieszkanie z drugiego etapu. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać z promocji i potrzebuje polecenia do jakiejkolwiek inwestycji Echo to proszę o maila na adres marekg@int.pl (sprawdzam pocztę przynajmniej raz na dzień więc powinienem odpisać dosyć szybko w każdej sprawie) - osoba polecana będzie mieć wtedy mieszkanie o 1% tańsze:
echo.com.pl/program

Co do kładki pieszo-rowerowej łączącej Kazimierz z Ludwinowem/Podgórzem to według informacji z grudnia 2017 ma ona powstać w obecnym roku (nie tylko kładka, ale ma też pojawić się oświetlenie Wisły właśnie w tych okolicach):
dziennikpolski24.pl/region/kronika-krakowska/a/krakow-wiecej-swiatla-nad-wisla-i-kladka-laczaca-kazimierz-z-ludwinowem,12729430
krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22754509,rowerowe-zadanie-dekady-polaczenie-z-poludnia-krakowa-do-centrum.html

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 maja 2020, 12:25 przez marekg, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”