Mateuszkrk93 pisze:Krakus44 pisze:anubis pisze:Bo ludzie by chcieli (kto by nie chciał), aby deweloperzy
...
...
Przeceny kolego byly zawsze. Ja kupowalem ostatnio w 2018 i skorzystalem z rabatu. Dzisiaj mieszkania w tej okolicy sa 30% drozsze.
Tam gdzie przed pandemia ceny byly przykladowo 10 k/m2, teraz sprzedaja sie po 13k/m2.
Niektorzy deweloperzy "obnizaja" cene albo dodadza sztabke zlota, ale z ceny 15k/m2
Taka pseudopromocja skierowana wlasnie dla anubisow.
Jestem pewien ze za 2-3 lata kupisz w koncu to swoje lokum z 30% przecena, ale z ceny wyjsciowej 160% drozszej niz dzisiaj.
Dolicz do tego straty z wynajmu, czasu setek/tysiecy godzin na wypisywanie tu prognoz przez kolejne 1000 postow na rok,
inflacji w twojej skarpecie i mozesz wydac poradnik. "Jak nie kupowac mieszkania"...Manuskrypt masz juz wlasciwie gotowy. Wystarczy wykonac copy-paste i besteller gotowy.
Powodzenia.
Kupowałeś żeby w nim mieszkać czy na inwestycje?
Jak pod inwestycje, to tak długo jak nie sprzedałeś nie ma się czym chwalić.

Kupilem pod inwestycje. Mieszkanie wynajmuje parze, która pracuje w pobliskim korpo.
Zaplacilem 300 000 zl z wykonczeniem basic. Z wynajmu zwrocilo mi sie juz 68 000 zl. Mam na nie kilku chetnych za min 400 000 zł. Nawet gdybym go nie wynajmowal i teraz sprzedal, mialbym zysk 10% rocznie. Ale nie sprzedam...wbrew tutejszym "analitykom"....W tej okolicy nie przewiduje spadkow... Mieszkanie jest oswietlone z 2 stron, ustawne, z garderoba, balkonem z widokiem na las i duza piwnica.
Co miesiac naplyw gotowki, a mieszkanko przybywa na wartosci. Wole myslec i podejmowac dobre decyzje, niz tutaj trollowac i marudzic wypisujac liste argementow ze cos sie nie uda...skoro sie uda..
W moim swiecie sie udaje. Kwestia filozofii zyciowej, wiedzy i mentalnosci lokalsa....i odwagi.
PS1. Oczywiscie jak kupowalem malkontenci odradzali mi, ze kupuje na gorce...
Im oszczednosci zzrera teraz inflancja, a ja mam co miesiac na slodki wypad do Lizbony z samego wynajmu...
Zycie potrafi byc, wiec slodkie....
PS2. Zeby nie draznic malkotentow pomine fakt, ze to moja trzecia inwestycja. Dwie pozostale mam od blisko 20 lat... dawno zwrocily mi sie juz z oplat za wynajem...
Koledzy..wiecej wiary. Jutro pewnie nie bedziecie mieli zysku, ale za 2 dekady...kto wie. Mamusia nie pomoze.. Pora dojrzec....
To forum dla chlopcow, a nie dla chlopczykow. Wg mnie to powinno byc przewodnie haslo na tym forum, czytajac niektore posty...