Aleja Pokoju Kraków od Budrem (ul. Na Łąkach) - nowa inwestycja w Czyżynach / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
krzyś007

Re: Aleja Pokoju Kraków od Budrem (ul. Na Łąkach) - nowa inwestycja w Czyżynach / opinie na forum

Postautor: krzyś007 » 23 kwie 2021, 10:11

Bettyw1 pisze:
karo.mak pisze:Kwestia ścianek jak dla mnie jest spoko bo i tak wszystko musiałabym wyburzyć a tak zrobię po swojemu : D

Tylko jak kupujesz mieszkanie na etapie budowy, to te ścianki w ramach zmian lokatorskich możesz sobie przestawiać i wchodzisz do mieszkania w stanie deweloperskim, z założonymi instalacjami itd., które pozostaje Ci tylko wykończyć. Jak masz taką fantazję, to się możesz z dewem umówić, że Ci ich w ogóle nie wstawi. MOŻESZ, a Tu nie masz co przestawiać, bo deweloper ich po prostu nie buduje : lol:

Bettyw1 nie wszyscy kupuja na etapie dziury w ziemi : )

Bettyw1

Re: Aleja Pokoju Kraków od Budrem (ul. Na Łąkach) - nowa inwestycja w Czyżynach / opinie na forum

Postautor: Bettyw1 » 23 kwie 2021, 10:32

krzyś007 pisze:
Bettyw1 pisze:
karo.mak pisze:Kwestia ścianek jak dla mnie jest spoko bo i tak wszystko musiałabym wyburzyć a tak zrobię po swojemu : D

Tylko jak kupujesz mieszkanie na etapie budowy, to te ścianki w ramach zmian lokatorskich możesz sobie przestawiać i wchodzisz do mieszkania w stanie deweloperskim, z założonymi instalacjami itd., które pozostaje Ci tylko wykończyć. Jak masz taką fantazję, to się możesz z dewem umówić, że Ci ich w ogóle nie wstawi. MOŻESZ, a Tu nie masz co przestawiać, bo deweloper ich po prostu nie buduje : ol:

Bettyw1 nie wszyscy kupuja na etapie dziury w ziemi : )

Ale w tym wątku rozmawiamy o inwestycji, która jeszcze nie jest oddana do uzytku i jest na etapie, gdzie w innych wprowadzasz zmiany lokatorskie m.in. w odniesieniu do ścianek działowych, czyż nie : ?: : D

robcio

Postautor: robcio » 24 kwie 2021, 7:29

Jest na krakowskim rynku kilku deweloperów, którzy nie budują ścian działowych i ok, skoro mają na to nabywców, jak to mówią potrzeba rynku jest zaspokojona. Natomiast sposób informowania o tym w relacji z rynkiem jest na różny poziomie od zaznaczania na rzutach przykładowych, że ścian działowych nie ma, po pokrętne tłumaczenie już gdzieś później, że tych ścian nie budują albo pokazanie tego przy prezentacji już gotowego mieszkania jakie im zostało.

W wypadku mieszkań małych brak ścian działowych może czasem wyjść na plus natomiast jak pisał ktoś wyżej w ogólnym przypadku zaczyna to być średni biznes.
W mojej prywatne opinii to półprodukt mieszkaniowy i rodzaj kombinatorstwa, o ile nie ma od startu jasnej informacji, że nie będzie ścian działowych. Kupując mieszkanie chce je urządzić/wykończyć i korzystać, a nie je kończyć budować.

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 24 kwie 2021, 21:08

robcio pisze:Jest na krakowskim rynku kilku deweloperów, którzy nie budują ścian działowych i ok, skoro mają na to nabywców, jak to mówią potrzeba rynku jest zaspokojona. Natomiast sposób informowania o tym w relacji z rynkiem jest na różny poziomie od zaznaczania na rzutach przykładowych, że ścian działowych nie ma, po pokrętne tłumaczenie już gdzieś później, że tych ścian nie budują albo pokazanie tego przy prezentacji już gotowego mieszkania jakie im zostało.

W wypadku mieszkań małych brak ścian działowych może czasem wyjść na plus natomiast jak pisał ktoś wyżej w ogólnym przypadku zaczyna to być średni biznes.
W mojej prywatne opinii to półprodukt mieszkaniowy i rodzaj kombinatorstwa, o ile nie ma od startu jasnej informacji, że nie będzie ścian działowych. Kupując mieszkanie chce je urządzić/wykończyć i korzystać, a nie je kończyć budować.

A czy możesz powiedzieć, którzy jeszcze krakowscy deweloperzy takich ścianek nie budują? Przyznam szczerze, że tylko w Budremie spotkałam się z taką sytuacją?

robcio

Postautor: robcio » 24 kwie 2021, 21:54

Jakiś czas temu dom-bud nie budował ścian działowych w przynajmniej jednej swoje inwestycji jaka oglądałem, ale z rozmowy z przedstawicielem dewelopera wynikało, że to u nich bardziej norma niż odstępstwo od niej.

Poza tym kiedyś widziałem, rzuty z jednej inwestycji Salwator gdzie wyraźnie/jasno zaznaczono niektóre ściany jako „proponowane” i wedle mojego rozumienia nie budowane nazwijmy to w standardzie.

Sytuacja mogła oczywiście ulec zmianie (powołuje się na moje historyczne doświadczenia) bo i kupujący zmieniają swoje wymagania, a koniec końców deweloperzy żyją ze sprzedaży mieszkań.

Ja od czasu kiedy pierwszy raz się z tym zetknąłem jeśli biuro sprzedaży nic nie mówi, po prostu pytam, uznając, że nie ma głupich pytań.

iti

Postautor: iti » 16 maja 2021, 0:55

Byłem ostatnio przejść się po okolicy i tak to wygląda:

Obrazek

Tu akurat okolica mocno mieszana, są jakieś domy, są i bloki powstające.

Obrazek

Sam budynek nie wygląda źle, choć otoczenie mogłoby być nieco lepsze. Lokalizacja niezła, choć szkoda, że nie ma chodnika w stronę Alei Pokoju i Ronda Dywizjonu 308, tylko średnio przyjemna ścieżka przez krzaki.

Cetus

Postautor: Cetus » 12 wrz 2021, 16:11

Cześć,

Szukam właścicieli przyszłych mieszkań. Co sądzicie o inwestycji?

MateuszG2021

Postautor: MateuszG2021 » 14 wrz 2021, 21:57

Cześć,
Jak ktoś jeszcze nie wie to można się umówić przed właściwym odbiorem na jedną wizytę, żeby obejrzeć mieszkanie.
Ja byłem dzisiaj i kilka rzeczy mnie zaskoczyło, które na pewno zmienią trochę projekt wykończenia.
Zgaduję, że nie tylko u mnie zostały zamontowane "duże" grzejniki (od podłogi do sufitu).

Obrazek

Obrazek

Eve1111

Postautor: Eve1111 » 02 paź 2021, 12:58

MateuszG2021 pisze:Cześć,
Jak ktoś jeszcze nie wie to można się umówić przed właściwym odbiorem na jedną wizytę, żeby obejrzeć mieszkanie.
Ja byłem dzisiaj i kilka rzeczy mnie zaskoczyło, które na pewno zmienią trochę projekt wykończenia.
Zgaduję, że nie tylko u mnie zostały zamontowane "duże" grzejniki (od podłogi do sufitu).

Witam, czy mógłby Pan podesłać więcej zdjęć, a dokładnie jak wygląda mieszkanie w środku?
Też kupiłam jedno z mieszkań w tym budynku, tylko niestety nie miałam możliwości zobaczyć go we wrześniu.
Będę bardzo wdzięczna za pomóc.

iti

Postautor: iti » 23 mar 2022, 9:58

Może ktoś napisze dwa słowa o tym, jak się mieszka w tym budynku i w tej okolicy, bo chyba już ten blok przy al. Pokoju już skończony jest od jakiegoś czasu i ludzie zdążyli się wprowadzić? Jaka jest jakość budynku postawionego przez dewelopera Budrem? Ulica Na Łąkach ma być kiedyś przebudowana do jakiegoś przyzwoitego standardu? Pobliskie ulice są tam uciążliwe, czy może ich nie słychać?

Widziałem, że jest tam jeszcze kilka wolnych mieszkań, ale raczej pojedyncze stuki. Chętnie dowiedziałbym się, jak się tam mieszka.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”