Tylko patrząc na rozpiętość cen w tej inwestycji warto też spojrzeć o jakich metrażach rozmawiamy.
12k/m2 w przypadku 40 m2 to jest dużo ?
AntraCity Kraków od Frax-Bud Developer - opinie na forum
-
Re: AntraCity Kraków od Frax-Bud Developer - opinie na forum
2 lata temu w nowej inwestycji w takiej samej odleglosci od centrum tyle ze po drugiej stronie miasta mozna bylo nabyc za 7-8k/m2.
Teraz jak jest 10--12k/m2 na zadupiu to wszyscy sie ciesza ze tanio.
SmokWawelski pisze:2 lata temu w nowej inwestycji w takiej samej odleglosci od centrum tyle ze po drugiej stronie miasta mozna bylo nabyc za 7-8k/m2.
A po tej stronie ?
Ja nie wiem czy za 7k dwa lata temu byś 40 m2 kupił, wątpię mocno.
Ale Multikonto Anubis nadal wierzy, że ceny od 2 lat spadają i spadać będą : ))
12 k za Pachońskiego ... Sam w to nie wierzę, że tak szybko to się dzieje, co zapowiadaliśmy
12 k za Pachońskiego ... Sam w to nie wierzę, że tak szybko to się dzieje, co zapowiadaliśmy
Mogą stanieć na pewno nieco, lecz najpierw poleciałyby giełdy na pysk, ale to nie ten wątek w sumie i raczej nie w tym roku.
Mam wrażenie, że niektórzy ciągle nie ogarniają, że jest jednak pewna różnica między ceną ofertową, a tą, jaką faktycznie płaci klient. Ale co tam, chyba nie ma sensu tego tłumaczyć.
Co do lokalizacji, to nie jest zła, pod warunkiem, że wreszcie wszystko, co mają tam do wybudowania (bloki, linie tramwajowe, Trasy Wolbromskie itp.) wybudują, ale to chyba jeszcze trochę potrwa. Da się też dotrzeć z tej miejscówki do centrum na nogach, ale to jednak wymaga więcej czasu i dłuższego spaceru.
A jeżeli chodzi o ceny, to każdy potencjalny kupujący musi sobie sam odpowiedzieć na pytanie czy to jest warte tych pieniędzy.
Co do lokalizacji, to nie jest zła, pod warunkiem, że wreszcie wszystko, co mają tam do wybudowania (bloki, linie tramwajowe, Trasy Wolbromskie itp.) wybudują, ale to chyba jeszcze trochę potrwa. Da się też dotrzeć z tej miejscówki do centrum na nogach, ale to jednak wymaga więcej czasu i dłuższego spaceru.
A jeżeli chodzi o ceny, to każdy potencjalny kupujący musi sobie sam odpowiedzieć na pytanie czy to jest warte tych pieniędzy.
Budynek praktycznie już stoi, na www trochę rezerwacji, praktycznie wszystko dostępne do sprzedaży. Moim zdaniem tu będą ostre negocjacje z deweloperem, bo ta lokalizacja przy tej cenie nie ma sensu, ani inwestycyjnego ani na użytek własny. Bliżej centrum można na luzie kupić taniej.
Poza tym, Mar G, jakie 12k? W tej cenie dostępne jest tu jedno mieszkanie i jest to mieszkanie najdroższe. Ceny zaczynają się od 8900. Negocjacje - nie wiadomo.
antracity.pl/tabela-mieszkan
Poza tym, Mar G, jakie 12k? W tej cenie dostępne jest tu jedno mieszkanie i jest to mieszkanie najdroższe. Ceny zaczynają się od 8900. Negocjacje - nie wiadomo.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
Niech się ktoś pochwali ile wynegocjował zatem !
< tutaj dużo języków
> oczywiście dlatego, że mi się nigdy nie udało więcej niż parę tysi na całości usłyszeć mniej..
< tutaj dużo języków

anubis pisze:Budynek praktycznie już stoi, na www trochę rezerwacji, praktycznie wszystko dostępne do sprzedaży. Moim zdaniem tu będą ostre negocjacje z deweloperem, bo ta lokalizacja przy tej cenie nie ma sensu, ani inwestycyjnego ani na użytek własny. Bliżej centrum można na luzie kupić taniej.
Ależ ja się w pełni zgadzam, że za teren przylegający do ornych pól 5 km od centrum to jest cena absurdalna przy standardzie Fraxa. Podając kolejne w ostatnich tygodniach nowe przykłady peryferyjnych lokalizacji po 10-12 k jedynie pokazuję w jakim świecie żyjemy, a nie zaklinam rzeczywistości że taniejemy realnie kolejny rok .
Świata nie zmienisz zaklęciami i wykresikami - nie zapłacisz nimi za własne mieszkanie.
Czy kupował ktoś mieszkanie w tej inwestycji?
Zastanawia mnie az tak duza ilosc wolnych mieszkań vs sprzedane miejsca postojowe.
Czy mozecie się podzielić opinią o Deweloperze? Faktycznie az tak słabe standardy? Dużo usterek?
Zastanawia mnie az tak duza ilosc wolnych mieszkań vs sprzedane miejsca postojowe.
Czy mozecie się podzielić opinią o Deweloperze? Faktycznie az tak słabe standardy? Dużo usterek?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”