Orientuje się ktoś jaka jest wysokość mieszkań na poszczególnych piętrach?
Na którejś stronie jest napisane pomiędzy 260 a 280cm.
drake pisze:Rozumiem, dzięki
Orientuje się ktoś jaka jest wysokość mieszkań na poszczególnych piętrach?
Na którejś stronie jest napisane pomiędzy 260 a 280cm.
Bartab pisze:Też się bardzo mocno zastanawiałem nad kwestią akustyki czy prywatności na takim dziedzińcu ale może pocieszające jest to że one są dość duże jak na dzisiejsze standardy budownictwa gdzie normą są odległości między blokami poniżej 20 metrów. Te dziedzińce mają wymiary 34 na 45 metrów. Mówię o normalnych odgłosach życia bo jakieś głośne imprezy na balkonach to jest po prostu zwykłe chamstwo i zakłócanie spokoju i od tego jest telefon na straż miejską albo ochrona uspokajająca takich lokatorów.
Skaka pisze:Bartab pisze:Też się bardzo mocno zastanawiałem nad kwestią akustyki czy prywatności na takim dziedzińcu ale może pocieszające jest to że one są dość duże jak na dzisiejsze standardy budownictwa gdzie normą są odległości między blokami poniżej 20 metrów. Te dziedzińce mają wymiary 34 na 45 metrów. Mówię o normalnych odgłosach życia bo jakieś głośne imprezy na balkonach to jest po prostu zwykłe chamstwo i zakłócanie spokoju i od tego jest telefon na straż miejską albo ochrona uspokajająca takich lokatorów.
mam obecnie 30-40 metrów do bloku na przeciwko, nie jest to dziedziniec tylko równoległe bloki choć gęsto. Impreza na balkonie na przeciwko latem jest dla mnie głośniejsza niż ta w moim bloku o ile nie jest to mieszkanie tuż podemną. Mam też doświadczenie z Grzegórzek Parku gdzie też jest taki układ tylko z 'kanałami wentylacyjnymi', a dziedziniec dużo większy -> akustyka jest fatalna, słychać dialogi z serialu w TV sąsiada naprzeciwko.
timmons pisze:W polskich mieszkaniach wygląda na to, że wyrzutnia łazienkowa to wspólna rura, czy tak jest też w Lokum?
A może możemy zainstalować odpowiednie wentylatory wyciągowe w łazience?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], pierre i 44 gości