Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Bodzioo

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: Bodzioo » 27 kwie 2021, 12:08

AdamKownacik pisze:
klientkrk pisze:
AdamKownacik pisze:
No czyli zapłaciłeś 2k więcej z metra :)

Też z ciekawości sprawdziłem te "2k więcej" . Okazało się że to informacja tak rzetelna jak wiadomości TVP ;-)

Pokaż mi takie ceny w atalu :)

Pokaz chociaż 1 mieszkanie w inwestycji Atala za 9.5k ;)
No i oczywiście pięknie manipulujesz danymi pokazując ceny dużych mieszkań. Takie metraże na Alei Pokoju chodzą po 8.2 - 8.7k
Porównujesz jeszcze ceny mieszkań osiedla które będzie w całości zakończone w połowie 2022 do bloku który powstanie w 2023 i jeszcze przez kilka dobrych lat będzie miał plac budowy za oknem. Co kto lubi ;)

Niestety ale estetyka osiedla przy Galicyjskiej całkowicie do mnie nie przemawia.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2021, 12:15 przez Bodzioo, łącznie zmieniany 1 raz.

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 27 kwie 2021, 12:15

Bodzioo pisze:
AdamKownacik pisze:
klientkrk pisze:
Też z ciekawości sprawdziłem te "2k więcej" . Okazało się że to informacja tak rzetelna jak wiadomości TVP ;-)

No i oczywiście pięknie manipulujesz danymi pokazując ceny dużych mieszkań. Takie metraże na Alei Pokoju chodzą po 8.2 - 8.7k
Porównujesz jeszcze ceny mieszkań osiedla które będzie w całości zakończone w połowie 2022 do bloku który powstanie w 2023 i jeszcze przez kilka dobrych lat będzie miał plac budowy za oknem. Co kto lubi ;)

Niestety ale estetyka osiedla przy Galicyjskiej całkowicie do mnie nie przemawia.

Dodaj sobie ,że atal wymaga dopłaty za wykończenie balkonu oraz różnica na cenach miejsc parkingowych i przelicz sensownie wszystkie 'ukryte' koszty i wtedy oblicz realna cenę z metra :)

Bodzioo

Postautor: Bodzioo » 27 kwie 2021, 12:49

AdamKownacik pisze:
Bodzioo pisze:
AdamKownacik pisze:

Dodaj sobie ,że atal wymaga dopłaty za wykończenie balkonu oraz różnica na cenach miejsc parkingowych i przelicz sensownie wszystkie 'ukryte' koszty i wtedy oblicz realna cenę z metra :)

Zgadza się, dopłacasz za tarasy które maja w niektórych przypadkach po 20-30m. Co dostajesz na Galicyjskiej? Bo 3m2 tarasem bym nie nazwał ;)
Za pojedyncze miejsce postojowe 3k różnicy (35vs32). Jak chcesz kupić podwójne to już Atal wychodzi taniej ;)

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 27 kwie 2021, 14:00

Warto jeszcze pamietac, że inwestycja Atala powstaje na gruntach w uzytkowaniu wieczystym, za przekształcenie też trzeba całkiem nieźle dopłacić albo jednorazowo (z bonifikatą, albo przez kolejne bodaj 20 lat co roku).

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 27 kwie 2021, 14:25

Bettyw1 pisze:Warto jeszcze pamietac, że inwestycja Atala powstaje na gruntach w uzytkowaniu wieczystym, za przekształcenie też trzeba całkiem nieźle dopłacić albo jednorazowo (z bonifikatą, albo przez kolejne bodaj 20 lat co roku).

W 100% się zgadzam z wami, absurdem jest to że atal nie dość że jest najdroższy to jeszcze ma bardzo dużo ukrytych opłat.

mig1984_111

Postautor: mig1984_111 » 27 kwie 2021, 15:42

Bodzioo pisze:
AdamKownacik pisze:
Bodzioo pisze:

Zgadza się, dopłacasz za tarasy które maja w niektórych przypadkach po 20-30m. Co dostajesz na Galicyjskiej? Bo 3m2 tarasem bym nie nazwał ;)
Za pojedyncze miejsce postojowe 3k różnicy (35vs32). Jak chcesz kupić podwójne to już Atal wychodzi taniej ;)

Galicyjska też w większości jest na użytkowaniu wieczystym, realnie za metr 4 pok. w atalu wychodzi razem z bakonami 8 700 zł, ostatnio widziałem Sołtysowską za 10 k, więc jak dla mnie to nadal jak na obecne standardy jest dobra cena

BeeeKuuu

Postautor: BeeeKuuu » 27 kwie 2021, 18:21

Chciałem się załapać na jakieś czteropokojowe w tej inwestycji, bo układy mieszkań mi się podobają, ale widzę, że wszystkie zarezerwowane. Jedno jest wstępnie zarezerwowane, ale ma przejść na pełną rezerwację.

Myślicie, że jest szansa, że coś wróci do puli czy już po zawodach? Jest lub będzie w okolicy coś podobnie interesującego poza Centralna Park, gdzie układy są trochę gorsze?

robcio

Postautor: robcio » 27 kwie 2021, 20:40

Ja bym obserwował dzwonił do biura interesował się tematem bo jeśli np. opłata rezerwacyjna jest niska i zwracana to znam przypadki, że niektórzy zdecydowani na inwestycje ale nie do końca zdecydowani na konkretne mieszkanie rezerwują dwa trzy po czym kupują jedno i zwalniają pozostałe. Część ludzie dopiero po rezerwacji zaczyna załatwiać finansowanie, z rożnym skutkiem.
Cześć osób w ogóle rezerwuje kilka mieszkań w różnych inwestycjach i później zwalnia tam gdzie jednak nie będzie kupować. Dla mnie sprawa jest przesadzona dopiero jeśli mieszkanie ma status sprzedane.

Martab

Postautor: Martab » 27 kwie 2021, 21:34

robcio pisze:Ja bym obserwował dzwonił do biura interesował się tematem bo jeśli np. opłata rezerwacyjna jest niska i zwracana to znam przypadki, że niektórzy zdecydowani na inwestycje ale nie do końca zdecydowani na konkretne mieszkanie rezerwują dwa trzy po czym kupują jedno i zwalniają pozostałe. Część ludzie dopiero po rezerwacji zaczyna załatwiać finansowanie, z rożnym skutkiem.
Cześć osób w ogóle rezerwuje kilka mieszkań w różnych inwestycjach i później zwalnia tam gdzie jednak nie będzie kupować. Dla mnie sprawa jest przesadzona dopiero jeśli mieszkanie ma status sprzedane.

Wy tak na serio zabijacie się o te mieszkania?

robcio

Postautor: robcio » 27 kwie 2021, 23:03

Napisałem o praktykach / przypadkach z jakimi się zetknąłem, nie wiąże tego z tą konkretną nieruchomością. Natomiast to chyba pomaga w jakimś zakresie i odpowiada na pytanie ponad moim postem. ;)

Natomiast jestem w stanie zrozumieć, że komuś może zależeć gdyby tak nie było nie byłoby pytania czy widzimy szanse, że jakieś mieszkanie wróci. Ale to już jak komu zależy to nie jest pytanie do mnie

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”