Dopeloper pisze:Martab pisze:Dla wszystkich którzy uważają że łatwo zarabia się zza korporacyjnego biurka polecam usiąść zza korporacyjne biurko i zarabiać łatwe pieniądze
Ja tak uważam i praktykuję. Znam też wielu innych ludzi, którzy tak uważają. Ludzie są różni i różne mają preferencje i predyspozycje, jedni się nadają do pracy korporacyjnej, inni nie. I też nie każde korpo to mordor i nie każdy szef w tych korpo to psychol, wbrew powszechnym stereotypom.
Natomiast jak mniemam Bettyw1 chodziło po prostu o to, że w korporacjach po prostu ogólnie rzecz biorąc lepiej się zarabia więc szybciej (łatwiej) uzbiera się ta określona kwota.
Martab ja swoje korpo biurko bardzo lubię i uważam, że pieniądze zarabia się za nim dużo łatwiej niż np. na budowie

Anubis chyba mamy wspólnych znajomych, bo moi (Ci, o których wiem, że dysponuja większą kasą i w zasadzie wszyscy, z którymi rozmawiam o nieruchomościach) również oglądają każdą złotówkę. I nie chodzi o to, że się boją te złotówki wydawać (w domysle kupować mieszkania) tylko o to, że nie mając noża na gardle wcale nie zamierzają tego robić w akurat tym momencie i w tej sytuacji rynkowej (nie, że wcale).