Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
mariar

Re: Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Postautor: mariar » 29 kwie 2021, 7:54

Znam osobiście trochę analityków z banków i absolutnie wszyscy uważają, że rynek wisi na włosku.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Anubis, rok temu znałeś koleżankę z banku która mówiła że lada moment wzrosną stopy i mówiła że telefony milczą.
Potem znałeś znajomych z których większość ucieka z Krakowa, pisałeś że to totalna dziura.
Znałeś agenta który Ci się żalił że nie ma klientów...

Teraz znasz analityków z banków :D
Najgorsze jest to że ja rok temu Twoje posty bralem na poważnie i przełożyłem kupno mieszkania o kilka miesięcy. A teraz widzę że sobie nową gromadkę znalazłeś.. nieźle :D

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 29 kwie 2021, 9:01

rado pisze:Gorzej, on sam ze sobą pisze.

Ponawiam prośbę: które to mojego konta. Przynajmniej u niektórych użytkowników wywołasz radość.

mariar pisze:Anubis, rok temu znałeś koleżankę z banku która mówiła że lada moment wzrosną stopy i mówiła że telefony milczą.

Znałeś agenta który Ci się żalił że nie ma klientów...

Przecież to są już nawet dane historyczne. Wszyscy dzisiaj wiemy, że w II kwartale dokładnie tak było i deweloperzy odnotowali nawet ujemną sprzedaż (niektórzy mieli więcej zwrotów niż sprzedanych mieszkań), a wszystkie banki, jak jeden mąż, zapowiedziały spadki, tylko prognozy różniły się w procentach. To, że podziało się nieco inaczej to już zupełnie inna sprawa. A co do sytuacji na rynku - zapytaj kogokolwiek kto się zajmuje weryfikacją wniosków kredytowych (w centrali, nie w pionie sprzedaży) co się ich zdaniem stanie z rynkiem jak inflacja dalej będzie rosnąć a NBP podniesie stopy. I dlaczego np. taki Citi Handlowy zwija się z Polski.

Albo już bez pytania analityków - dlaczego część banków podniosła i utrzymała wkłady własne do poziomu 20%? Czyżby nieruchomość była zabezpieczeniem jakichś zobowiązań i ktoś tam przypuszcza, że to zabezpieczenie może zmaleć?
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2021, 9:28 przez anubis, łącznie zmieniany 1 raz.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Rak

Postautor: Rak » 29 kwie 2021, 9:03

Przecież typowanie spadku to szukanie czegoś co się prawie nigdy nie dzieję. Każdy dołek jest wyżej od poprzedniego.

Akurat ktoś anonimowy na forum nieweryfikowalny nazwiskiem miałby cokolwiek znaczącego powiedzieć innego niż jest mu z jakichś powodów na rękę..beż jaj ;)

Jego zaletą jest ze samemu się więcej poczyta i tyle. Wnioski samemu się wyciąga i utrafia lub nie..

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 29 kwie 2021, 14:39

youtu.be/6GGpukAv4fI?t=42

Tutaj macie wytłumaczone ,że ceny będą ciągle rosnąć i on tym ,że są promocje o których ciągle trąbią.
Czyli obie strony mają racje.

PS: Mylny trop, o dziwo nie jestem Anubisem

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 29 kwie 2021, 16:05

Jak ktoś chcę usłyszeć w pigułce co słychać na rynku to polecam youtube.com/watch?v=iGwLH7EXQLo

ziomek_szuka

Postautor: ziomek_szuka » 29 kwie 2021, 16:20

AdamKownacik pisze:Jak ktoś chcę usłyszeć w pigułce co słychać na rynku to polecam youtube.com/watch?v=iGwLH7EXQLo

Jak mantrę Turek i HRE to deweloperka

Dopeloper

Postautor: Dopeloper » 29 kwie 2021, 17:40

AdamKownacik pisze:Jak ktoś chcę usłyszeć w pigułce co słychać na rynku to polecam youtube.com/watch?v=iGwLH7EXQLo

JanuszBiznesu pisze:youtu.be/6GGpukAv4fI?t=42

Mam nadzieję, że jak kupujecie auto to też się kierujecie tym co wam dealer mówi zamiast zasięgnąć opinii osób, które nie zyskają nic na sprzedaży takiego auta. No przecież taki dealer na pewno wam od razu powie jeśli będziecie chcieli kupić badziewne auto a już w szczególności wam powie, że w przyszłym miesiącu planują wyprzedaż więc lepiej żebyście poczekali ;)
Bo jakby to się mogło stać, że ktoś by przedkładał własny interes nad zadowolenie klienta.. przecież "klient nasz pan" :lol:

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 29 kwie 2021, 18:52

Dopeloper pisze:

Mam nadzieję, że jak kupujecie auto to też się kierujecie tym co wam dealer mówi zamiast zasięgnąć opinii osób, które nie zyskają nic na sprzedaży takiego auta. No przecież taki dealer na pewno wam od razu powie jeśli będziecie chcieli kupić badziewne auto a już w szczególności wam powie, że w przyszłym miesiącu planują wyprzedaż więc lepiej żebyście poczekali ;)
Bo jakby to się mogło stać, że ktoś by przedkładał własny interes nad zadowolenie klienta.. przecież "klient nasz pan" :lol:

Nie no...co Ty? Ja zawsze jak kupuje samochód walę do Anubisa i pytam co powinienem wybrać Dzięki temu nawet na samochodzie zarabiam. On zawsze wyszuka 50% przecenę. Chłop jak cos powie to tak jest. Zna się gość

Pepeg

Postautor: Pepeg » 29 kwie 2021, 19:25

Zamiast kłucić się z Krakusem powinniśmy wszyscy wstać i bić mu brawo. Naprawdę. To właśnie dzięki niemu i tysiącom takich Krakusów gmina Kraków nie musi za nasze podatki budować tysięcy mieszkań na wynajem dla mieszkańców. Rolę zapewnienia krakowianom tanich mieszkań czynszowych przejął na siebie Krakus44, i chwała mu za to.

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 29 kwie 2021, 19:26

Krakus44 pisze:
Dopeloper pisze:

Nie no...co Ty? Ja zawsze jak kupuje samochód walę do Anubisa i pytam co powinienem wybrać Dzięki temu nawet na samochodzie zarabiam. On zawsze wyszuka 50% przecenę. Chłop jak cos powie to tak jest. Zna się gość

np. Murapol ma takie pakiety ,że masz gwarantowany wynajem z gwarantowaną stopą zwrotu więc przynajmniej zabezpieczają Cię trochę na wypadek wahań rynku. Oczywistym jest ,że nikt w 100% nie wie jak będzie, wydaje się że będzie rosło, no ale ...)

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”