Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
-
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Widziałem zdjęcia właśnie, niezłe getto 

6 maj - pierwszy fragment ogrodzenia:

Ibum1 pisze:Oshty pisze:Pomijający kwestie podwyżek materiałów budowlanych, podniesienie cen mieszkań 60m2 spowoduje że cena tych 2 mniejszych mieszkań w etapie II nie będzie odstraszać potencjalnych nabywców 42m2 za 435k.
Możliwość zakupu 60m2 za 493k na pierwszym piętrze wydawała się rozsądniejsza o ile nie wchodzi w grę ogródek. Natomiast po zmianie ceny na 560k różnica robi się proporcjonalna do metrażu co wpływa na atrakcyjność 42m2 w kontekście II etapu.
Tak jak rok temu mieszkania 60m2 nie cieszyły się dużym zainteresowaniem, więc cena została utrzymana na poziomie 8.x a mieszkania 42m2 podrożały, bo teraz kiedy ilość dostępnych 60m2 znacznie zmalała to deweloper podnosi cenę aby zarobić, gdyż zostało więcej miesięcy do terminu ukończenia inwestycji niż mieszkań przed umową deweloperską.
Do sedna cena 560k + platforma + balkony + komórka = 600k robi się spora kwota.
Nawet więcej. Ceny samych mieszkań to 580-599tys. Przedtem były 500-520tys. 8 piętro w 5.4 jest za 619tys. To jest sytuacja o której pisałam wcześniej i sama miałam taki dylemat. Chciałam kupić ok 40m2, a zdecydowałam się na 60m2, bo 40m2 się kompletnie nie opłacało. Różnica w cenie była relatywnie niewielka.
Rzepę czytam dziś i mamy wyjaśnienie chyba tych zmian. Myśmy się załapali przed tymże "dostosowaniem" na początku budowy.
W ostatnich latach marża brutto ze sprzedaży w Atalu zmniejsza się po 2–3 pkt proc. rocznie, do 20,3 proc. w 2020 r. – nie jest to rewelacja na tle rynku.
Prezes :
Już przyznawałem, że w poprzednich latach trochę spóźniliśmy się z dostosowywaniem cenników, ale obecnie idziemy zgodnie z trendem. W perspektywie kolejnych okresów powinniśmy wrócić z rentownością w bezpieczny i optymalny poziom 25 proc.
Nawet nie takie małe drzewa Atal posadził na osiedlu i wyglada na to, że żyją.
Jak im sie udalo upchnąć tam drzewa? Przeciez tam sa odleglosci miedzy blokami 10m. Znaczy dla mnie to nie wada, bo można sąsiadki w szlafroku popodglądać
tylko jak 5m ma ogrodek, to oni w czyimś ogródku to sadzą?

Lokalizacja jest genialna, a ceny sa calkiem ok. 1km na poludnie placi sie po 15-20k/m2 a tu z tego co pamietam to po 9k idzie wyrwać czyli za pół darmo.
pozdro pisze:Jak im sie udalo upchnąć tam drzewa? Przeciez tam sa odleglosci miedzy blokami 10m. Znaczy dla mnie to nie wada, bo można sąsiadki w szlafroku popodglądaćtylko jak 5m ma ogrodek, to oni w czyimś ogródku to sadzą?
Tam gdzie jest 10m nie ma drzew ani nie na też okien na ta stronę. Fakt, że bloków jest sporo, ale obecnie zdążają się znacznie gęściej usytuowane osiedla ( mówię o odległościach między budynkami 9 , 7 i 4 piętrowymi)
Ibum1 pisze:mówię o odległościach między budynkami 9 , 7 i 4 piętrowymi
To jest 30 metrów, wiec bardzo dużo.
Adam01 pisze:Ibum1 pisze:mówię o odległościach między budynkami 9 , 7 i 4 piętrowymi
To jest 30 metrów, wiec bardzo dużo.
Dokładnie, a jeszcze bloki są ułożone w szachownice i można było trafić na mieszkanie, które nie ma budynków na przeciwko lub ma, ale w następnym rzędzie dopiero. Moim zdaniem nie jest źle. @MarG czy wiadomo Ci coś na temat zagospodarowania terenu po dokupieniu ziemi od Miasta? Rozmawiałam z ludźmi z etapu I i im Atal mówił, że będzie więcej części wspólnych
Ostatnio zmieniony 13 maja 2021, 11:41 przez Ibum1, łącznie zmieniany 1 raz.
tak, to widać na planie zagospodarowania osiedla i wizkach. w IV et. ogródki prywatne są dla 3 kątów wszystkich budynków - przy każdym zostaje teren wspólny od póln-wschodu przy 4.narożniku.
od miasta dokupili chyba tylko żeby zwiększyć odległości między budynkami raczej. za płotem ma powstać teren zielony urządzony na terenie oddanym UP. jeżeli UP nadal po zmianie władz i problemach finansowych myśli o tej inwestycji.
od miasta dokupili chyba tylko żeby zwiększyć odległości między budynkami raczej. za płotem ma powstać teren zielony urządzony na terenie oddanym UP. jeżeli UP nadal po zmianie władz i problemach finansowych myśli o tej inwestycji.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”