Osiedle Grzegórzecka 77 - mieszkania od Develia (kiedyś LC Corp) w Krakowie forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MaciekW

Re: Osiedle Grzegórzecka 77 - mieszkania od LC Corp w Krakowie forum

Postautor: MaciekW » 24 kwie 2021, 12:59

Bartab pisze:
pozdro pisze:Bo ludzi stać to kupują? Ja liczyłem kredyt przy kredycie na 1mln zł 200 tys wkładu słasnego wychodzi jakieś 3000zł/mc raty obecnie
Więc to nie jest jakaś wielka kwota. Zarabiasz koło 15-20 tys zł/2 ososby w rodzinie to jest od 15-20% twoich dochodów
Dodatkowo te 3000zł raty będzie coraz mniej ciążyło bo za 10-20 lat te pieniądze będą gówno warte. inflacja 2-5% rocznie i będzie relanie warte 1500zł pod koniec spłacania, a zarobki będą 25tys zł /2 osoby

No jeśli ktoś ma ochotę brać kredyt to w sumie tak.[/quot

No jeśli ktoś ma ochotę brać kredyt na 30 lat i nie bierze pod uwagę, że stopy procentowe są rekordowo niskie przy bardzo wysokiej inflacji. Nawet Glapiński podczas zapowiadanej drugiej kadencji będzie zmuszony zmienić ton i powrócić do podstawowej roli NBP jaką jest utrzymywanie stabilnego poziomu cen. Koniunktura na rynku nieruchomości jak i na innych jego segmentach ma charakter cykliczny.

Moi znajomi mają osobno dwa mieszkania po około 40m2 obciążone wieloletnimi kredytami. Teraz oboje postanowili kupić wspólnie mieszkanie na kredyt ponieważ ich stać i mają 10% wkładu własnego (sic). Nie znam w pełni ich sytuacji finansowej, nie wiem czy faktycznie dostaną ten kredyt, chodzi bardziej o pokazanie jaka jest obecnie wiara w rynek i jakie mogą być tego konsekwencje.

devamator

Postautor: devamator » 18 maja 2021, 20:12

Witam. Czy ja dobrze rozumuję, że na makiecie oprócz nowobudowanego bloku widnieje jeszcze jeden? Jeżeli tak, to czy wiadomo, kiedy pojawi się w sprzedaży?

pudel

Postautor: pudel » 20 maja 2021, 23:16

devamator pisze:Witam. Czy ja dobrze rozumuję, że na makiecie oprócz nowobudowanego bloku widnieje jeszcze jeden? Jeżeli tak, to czy wiadomo, kiedy pojawi się w sprzedaży?

Tam jeszcze w ramach tego osiedla, Develia ma postawić 3 bloki. Niestety terminy nie są znane.

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 20 maja 2021, 23:19

pudel pisze:
devamator pisze:Witam. Czy ja dobrze rozumuję, że na makiecie oprócz nowobudowanego bloku widnieje jeszcze jeden? Jeżeli tak, to czy wiadomo, kiedy pojawi się w sprzedaży?

Tam jeszcze w ramach tego osiedla, Develia ma postawić 3 bloki. Niestety terminy nie są znane.

Tak ale myśle, że tak tanio już nie będzie ;/ a zainteresowanie pewnie podobne albo jeszcze większe ;/

Rak

Postautor: Rak » 21 maja 2021, 8:32

Ten następny w kolejności tzn zakładam że obok obecnie budowanego w kształcie L będzie zdaje się bardziej zasłonięty od poludnia niż obecnie budowany, do którego dochodzi jeszcze coś swiatla od strony niższego "schodkowego" budynku z wysokoscia pieter bodajże 5 4 3. Trochę betoniarnia się tam zrobiła.

pudel

Postautor: pudel » 22 maja 2021, 2:26

Znalazłem wizki, mają być docelowo jeszcze 4 etapy.
Budynek C1 ma mieć 9 pięter. Reszta od 4 do 6.

Obrazek

NeVeS

Postautor: NeVeS » 22 maja 2021, 8:09

To ten obecny budynek który znajduje się na terenie planowanego E ma być wyburzony ?

Nowy

Postautor: Nowy » 22 maja 2021, 21:35

pudel pisze:

Znalazłem wizki, mają być docelowo jeszcze 4 etapy.
Budynek C1 ma mieć 9 pięter. Reszta od 4 do 6.

To które z tych etapów już stroją, które są budowane, a które będą budowane?

NeVeS

Postautor: NeVeS » 22 maja 2021, 21:45

A i B stoją od dawna, G jest od niedawna w sprzedaży i zaczęli go budować.

Songoq

Postautor: Songoq » 31 maja 2021, 13:37

Ma powstać jeszcze 5 bloków w tym jeden jest już w budowie. Na tej działce nie ma już żadnych budynków do wyburzenia ponieważ kilka lat temu wszystko zrównali z ziemią.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”