Bajeczna Apartamenty Atal Kraków forum opinie (mieszkania Grzegórzki)
Re: Bajeczna Apartamenty Atal Kraków forum opinie (mieszkania Grzegórzki)
.....................
Ostatnio zmieniony 20 maja 2017, 14:45 przez choco, łącznie zmieniany 2 razy.
Chwilę mnie w okolicy nie było, a tu proszę, deweloper Atal już niemal kończy Apartamenty Bajeczna
Dzięki @choco za zdjęcia, bardo ładna galeria! Kupiłeś(aś) tam mieszkanie
Jakie widzisz zalety i wady tego osiedla, ciekawią mnie opinie innych osób w tej sprawie. Muszę przyznać, że wszystko zaczyna tu wyglądać coraz lepiej.
Szczególne zazdro dla osób, które będą mieć mieszkania na najwyższych kondygnacjach zwrócone w stronę rzeki, ciekawe czy będzie ją widać z okien, ale jeśli tak, to mieszkania z widokiem na Wisłę, to jednak rarytas
A tu jeszcze dodatkowo parkowa zieleń, blisko ścieżki rowerowe itp. No i w przeciwieństwie np. do inwestycji Riverside na Zabłociu, tu wystawa okien będzie chyba południowa (tam północna), czyli nie tylko, że dobry widok, ale do tego jeszcze dobre nasłonecznienie i pewność, że już nic nam przed oknem nie wybudują - no bajecznie 

Szczególne zazdro dla osób, które będą mieć mieszkania na najwyższych kondygnacjach zwrócone w stronę rzeki, ciekawe czy będzie ją widać z okien, ale jeśli tak, to mieszkania z widokiem na Wisłę, to jednak rarytas

Hej. Przepraszam za odmówienie tego watku ale mam zapytanie.
Czy moze ktos mi powiedziec jak z halasem ze strony ofiar dabia/mostu - pytam konkretnie o budynek C i salon wlasnie od strony ulicy - wysokie pietro.
Bede wdzieczny za jakiekolwiek rady gdyż przymierzam sie do zakupy mieszkania właśnie w tym budynku.
Pozdrawiam!
Czy moze ktos mi powiedziec jak z halasem ze strony ofiar dabia/mostu - pytam konkretnie o budynek C i salon wlasnie od strony ulicy - wysokie pietro.
Bede wdzieczny za jakiekolwiek rady gdyż przymierzam sie do zakupy mieszkania właśnie w tym budynku.
Pozdrawiam!
To zawsze jest jakiś kompromis, jeśli kupujesz mieszkanie z widokiem na ulicę, z jednej strony na pewno głośniej, z drugiej gwarancja, że tego widoku raczej Ci nie zabudują
Dowiedz się jakie okna wstawiają, jakie mają mieć parametry akustyczne, bo jeśli dobre, to w nocy nic nie usłyszysz i będzie uciążliwe tylko przy otwartym oknie. Będziesz mieć chyba wystawę zachodnią tam, więc być może w lecie przydałaby się klimatyzacja, ale bez niej też da się żyć raczej
No i niech Cię wpuszczą do mieszkania i pozwolą posłuchać 

Okna:
profil PCV, okna z szybą termoizolacyjną, współczynnik przenikania ciepła szklenia k=1.0 W/m2K, okna z mikrowentylacją
Nie ma podanych parametrów akustycznych:/
Plus(?) tego mieszkania ktore rozważam jest taki, ze od ulicy jest salon i czesc tarasu, a od wewnątrz osiedla sypialnia i dodatkowy pokój.
Mimo wszystko, boje sie halasu od strony dosc aktywnej ulicy ofiar Dąbia...
Bede wdzięczny za jakiekolwiek dodatkowe opinie:)
profil PCV, okna z szybą termoizolacyjną, współczynnik przenikania ciepła szklenia k=1.0 W/m2K, okna z mikrowentylacją
Nie ma podanych parametrów akustycznych:/
Plus(?) tego mieszkania ktore rozważam jest taki, ze od ulicy jest salon i czesc tarasu, a od wewnątrz osiedla sypialnia i dodatkowy pokój.
Mimo wszystko, boje sie halasu od strony dosc aktywnej ulicy ofiar Dąbia...
Bede wdzięczny za jakiekolwiek dodatkowe opinie:)
O, to chyba interesujesz się tym samym układem mieszkania co ja.
Fakt, ulica Ofiar Dąbia jest dość ruchliwa. Dobrze, że nawierzchnia jest bez dziur.
Co do hałasu to myślę, że jednak będzie słychać. Nie ma co się oszukiwać. Ale pomyśl. w salonie będziesz głównie wieczorami i w weekendy. Czyli wtedy gdy ruch jest mniejszy.
Ja zdecydowałem się na mieszkanie na czwartym piętrze, więc może szklenie na balkonie będzie dodatkową ochroną przed hałasem.
Trochę bliżej ulicy, ale to chyba nie wielka różnica między 4 a 5 piętrem.
Pozdrawiam
Fakt, ulica Ofiar Dąbia jest dość ruchliwa. Dobrze, że nawierzchnia jest bez dziur.
Co do hałasu to myślę, że jednak będzie słychać. Nie ma co się oszukiwać. Ale pomyśl. w salonie będziesz głównie wieczorami i w weekendy. Czyli wtedy gdy ruch jest mniejszy.
Ja zdecydowałem się na mieszkanie na czwartym piętrze, więc może szklenie na balkonie będzie dodatkową ochroną przed hałasem.
Trochę bliżej ulicy, ale to chyba nie wielka różnica między 4 a 5 piętrem.
Pozdrawiam
Dzieki Daniel 
Masz racje...liczymy sie z jakims halasem ale nie do konca mamy wyobrazenie jak bardzo zle moze byc..? Mowa o 6tym pietrze wiec drzewa tego halasu nei ogranicza. Nie wiem czy mozliwe bylo by postawienie tam ekranow...chyba za blisko od elewacji do drogi..
anyway...budynek a/b - kiepska ekspozycja, halas z bulwarow / budynek c - halasliwa droga.... ciezkie zycie

Masz racje...liczymy sie z jakims halasem ale nie do konca mamy wyobrazenie jak bardzo zle moze byc..? Mowa o 6tym pietrze wiec drzewa tego halasu nei ogranicza. Nie wiem czy mozliwe bylo by postawienie tam ekranow...chyba za blisko od elewacji do drogi..
anyway...budynek a/b - kiepska ekspozycja, halas z bulwarow / budynek c - halasliwa droga.... ciezkie zycie

Hałas jest uciążliwy! Bylem zwiedzic ten budynek i niestety hałas jest naprawde bardzo duży. Też widziałem ogloszenie mieszkania na VI piętrze, ale serio jest głośno i to bardzo. Pewnie wlasciciel dlatego juz teraz chce je sprzedać po kosztach. Ruch na Ofiar Dąbia jest non-stop, świątek, piątek, paradoksalnie w godzinach szczytu moze byc mniej slyszalny hałas bo auta jada wolniej lub stoja w korku, ale teraz jak jedno za drugim jedzie 60km/h to jest mega glosno-w budynku.
Dzieki za odpowiedź. Chyba sie wybierzemy w te okolice by po prostu "posłuchać ulicy"...
Jezdzcie. Ja bylem-na zewnatrz i w srodku. Tez rozwazalem zakup tego mieszkania, ale okna nic nie dają. Jest slyszalny halas z ulicy. Otwarcie okien i cieszenie sie tarasem to fikcja w przypaku tego mieszkania.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”