Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Banacha za którą odpowiada deweloper Activ Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
b0recki

Re: Osiedle Banacha Kraków od Activ Investment - zdjęcia, opinie, wygląad

Postautor: b0recki » 25 kwie 2017, 17:46

sphinx pisze:Borecki a jest szansa na zdjęcia z przed klatek wejściowych - jak tam wygląda kostka i ewentualnie tarasów (zdaję sobie sprawę, że musiałbyś przeskoczyć przez siatkę :) albo iść z drugiej strony - z góry dzięki).

Kostka i dojścia są już w całości ułożone...wykańczają dojazd i wokół studzienek robią obróbkę kostki oraz rurowe latarnie:)

sphinx

Postautor: sphinx » 25 kwie 2017, 18:07

Dzięki za info, mimo wszystko gdybyś miał kiedyś czas i możliwość zrobienia fotek to byłbym wdzięczny. A tak przy okazji wiadomo kto lub jaka firma będzie się zajmować naszą nieruchomością czy sami to weźmiemy na siebie?

b0recki

Postautor: b0recki » 25 kwie 2017, 18:50

sphinx pisze:Dzięki za info, mimo wszystko gdybyś miał kiedyś czas i możliwość zrobienia fotek to byłbym wdzięczny. A tak przy okazji wiadomo kto lub jaka firma będzie się zajmować naszą nieruchomością czy sami to weźmiemy na siebie?

Obawiam się, że do czasu zakończenia 3 etapu osiedlem administrował bedzie ACTIV lub firma przez niego wynajęta...dopóki nie zostanie zawiązana Wspolnota Mieszkaniowa. Trzeba się liczyć że stwki beda nieco wyzsze...az przejmiemy wszystko pod siebie

sphinx

Postautor: sphinx » 25 kwie 2017, 19:11

b0recki pisze:
sphinx pisze:Dzięki za info, mimo wszystko gdybyś miał kiedyś czas i możliwość zrobienia fotek to byłbym wdzięczny. A tak przy okazji wiadomo kto lub jaka firma będzie się zajmować naszą nieruchomością czy sami to weźmiemy na siebie?

Obawiam się, że do czasu zakończenia 3 etapu osiedlem administrował bedzie ACTIV lub firma przez niego wynajęta...dopóki nie zostanie zawiązana Wspolnota Mieszkaniowa. Trzeba się liczyć że stwki beda nieco wyzsze...az przejmiemy wszystko pod siebie

Jak podpisywaliśmy wstępny akt notarialny, tj. w grudniu 2015 :), pani nam przekazywała, że ACTIV ma "swoją" firmę, która zajmuje się ich budynkami a stawka za tzw. obsługę oraz zaliczka na CO oraz fundusz remontowy (na początku powinien być praktycznie zerowy) powinno się kształtować w granicach 2zł/m2. Pożyjemy zobaczymy.

b0recki

Postautor: b0recki » 07 maja 2017, 18:24

Byłem dziś na budowie...i kilka rzeczy które mnie zmartwiło i chce zaalarmować dewelopera - straszna kondensacja wody w korytarzach...NIC nie schnie...woda wykrapla się na świeżo pomalowanych ścianach, koło mnie już wyszły pęcherze z farby:(. Do tego dodam pordzewiałe zawiasy, wodę na drzwiach, ścianach i wejściach do mieszkań. Ozdobniki drewnopodobne nad drzwiami które są z płyty wiórowej...która zaraz naciągnie wodą. Nie wiem gdzie jest Inspektor Nadzoru czy kierownik budowy zeby drzwi na klatkach trzymać otwarte na poszczegolnych piętrach i okna na klatki uchylić. W zasadzie to nagrzewnice powinny pracować na klatkach teraz.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PS:
Czy ktoś z Was już projektował łazienkę sobie? Bo według mnie to Projektant chyba coś nie pomyślał...nie mogę się pomieścić z przyborami nie mówiąc że siedząc na muszli uderzam głową o umywalkę:/

ewela

Postautor: ewela » 07 maja 2017, 20:01

b0recki pisze:Byłem dziś na budowie...i kilka rzeczy które mnie zmartwiło i chce zaalarmować dewelopera - straszna kondensacja wody w korytarzach...NIC nie schnie...woda wykrapla się na świeżo pomalowanych ścianach, koło mnie już wyszły pęcherze z farby:(. Do tego dodam pordzewiałe zawiasy, wodę na drzwiach, ścianach i wejściach do mieszkań. Ozdobniki drewnopodobne nad drzwiami które są z płyty wiórowej...która zaraz naciągnie wodą. Nie wiem gdzie jest Inspektor Nadzoru czy kierownik budowy zeby drzwi na klatkach trzymać otwarte na poszczegolnych piętrach i okna na klatki uchylić. W zasadzie to nagrzewnice powinny pracować na klatkach teraz.

PS:
Czy ktoś z Was już projektował łazienkę sobie? Bo według mnie to Projektant chyba coś nie pomyślał...nie mogę się pomieścić z przyborami nie mówiąc że siedząc na muszli uderzam głową o umywalkę:/

A skąd ta woda? :( to chyba nie normalne że wszystko jest zamoknięte... proponuje zadz. do kierownika budowy... bo przy odbiorze grzybobranie będzie... ja mam wstępnie zaprojektowaną łazienkę tzn.wiem jakie kolory i układ ceramiki. Co masz na myśli pisząc że siedząc na muszli uderzasz głową o umywalkę? nie potrafię sobie tego wyobrazić :o

b0recki

Postautor: b0recki » 07 maja 2017, 20:11

Ewela sama projektowalas czy gdzieś byłaś? Skąd płytki bierzesz? Byłem w max flizie to terminy mają na lipiec...więc sam się za to zabieram....i strasznie ciasno... umywalka na wejściu jest zaraz z drugiej strony toaleta...

ewela

Postautor: ewela » 07 maja 2017, 20:25

b0recki pisze:Ewela sama projektowalas czy gdzieś byłaś? Skąd płytki bierzesz? Byłem w max flizie to terminy mają na lipiec...więc sam się za to zabieram....i strasznie ciasno... umywalka na wejściu jest zaraz z drugiej strony toaleta...

Sama wszystko ogarniam.... tzn. staram się ;) aaa no ja mam wszystko w jednej linii tj. wc umywalkę i prysznic. Płytki to mam kilka typów i pewnie na koniec pójdę do leroya merlina :P i poproszę o wizualkę i ewentualne podpowiedzi, gdyż chciałabym żeby te płytki grały ze sobą pod względem faktury :roll: a wiesz może jak z odbiorem będzie tzn. jakie są realne terminy? bo ta woda może wszystko opóźnić.... :(

sphinx

Postautor: sphinx » 08 maja 2017, 8:17

Witam, borecki czy jest szansa z twojej strony na powiadomienie developera bądź kierownika budowy o zaistniałych problemach (byłeś na miejscu, wiesz dokładnie jak to wygląda) i dać nam znać.
Jeśli chodzi o łazienkę to nie wiem jaki mieliście układ podłączeń wody na początku, w naszym przypadku były akurat dobrze pomyślane (wc we wnęce, wanna - umywalka - pralka w jednej linii), wszystko się mieści - sami projektowaliśmy. Płytki tak naprawdę znajdziesz w każdym markecie budowlanym, a wszystko zależy tylko od gustu, rozpiętość cen też spora choć najdroższe wcale nie oznaczają najlepsze. Pozdrawiam i czekam na wieści bo w najbliższym czasie nie mogę być na budowie.

b0recki

Postautor: b0recki » 08 maja 2017, 8:25

sphinx pisze:Witam, borecki czy jest szansa z twojej strony na powiadomienie developera bądź kierownika budowy o zaistniałych problemach (byłeś na miejscu, wiesz dokładnie jak to wygląda) i dać nam znać.
Jeśli chodzi o łazienkę to nie wiem jaki mieliście układ podłączeń wody na początku, w naszym przypadku były akurat dobrze pomyślane (wc we wnęce, wanna - umywalka - pralka w jednej linii), wszystko się mieści - sami projektowaliśmy. Płytki tak naprawdę znajdziesz w każdym markecie budowlanym, a wszystko zależy tylko od gustu, rozpiętość cen też spora choć najdroższe wcale nie oznaczają najlepsze. Pozdrawiam i czekam na wieści bo w najbliższym czasie nie mogę być na budowie.

Widziales że scieli wam tarasik na parterze, przy wejściu do klatki numer 1?

Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”