Zakątek Dąbie Kraków od dewelopera Atal - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
takanator

Re: Zakątek Dąbie Kraków od dewelopera Atal - opinie na forum

Postautor: takanator » 09 cze 2021, 11:15

wypusiany pisze:
takanator pisze:Bańka pękła, nowe ceny, po jednej dobie sprzedaży. Na mieszkanie którym się interesowałem, zmiana o 25k.

Skad taka informacja? Strona dalej nie działa

Dodzwoniłem się. Miałem wcześniejszą rezerwacje którą chciałem zmienić, teraz mi się nie opłaca.

Rak

Postautor: Rak » 09 cze 2021, 11:18

takanator pisze:
wypusiany pisze:
takanator pisze:Bańka pękła, nowe ceny, po jednej dobie sprzedaży. Na mieszkanie którym się interesowałem, zmiana o 25k.

Skad taka informacja? Strona dalej nie działa

Dodzwoniłem się. Miałem wcześniejszą rezerwacje którą chciałem zmienić, teraz mi się nie opłaca.

Jutro powinni zwiększyć o kolejne 25 k zatem :D

takanator

Postautor: takanator » 09 cze 2021, 11:23

Atal chyba nie do końca wiedział jak to wycenić i wczoraj zrobili przegląd rynku. Rzucili cenę i sprawdzali jak zacznie schodzić, bo wczoraj od godziny punkt 16:00 nie było już z nimi kontaktu i nic nie dał się zarezerwować, dzisiaj od 8 rano nie było z nimi kontaktu, potem strona została wyłączona około 10tęj, pewnie wtedy decyzja o podniesieniu cen już zapadła.

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 09 cze 2021, 11:27

No widzicie, nikt się nawet nie kryje z tym, że tu nie chodzi o żadne marże, koszty budowy, wycenę itd.

Ceny będą takie ile leszcze są w stanie dać. Szkoda, że stosują to tylko deweloperzy, którym sprzedaż idzie. Konsekwentnie powinni obniżać ci którym sprzedaż leży. :D

Chyba, że przegną i stanie się to co u Semaco - tzn. wyhamują cenami sprzedaż do zera.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

takanator

Postautor: takanator » 09 cze 2021, 11:29

anubis pisze:No widzicie, nikt się nawet nie kryje z tym, że tu nie chodzi o żadne marże, koszty budowy, wycenę itd.

Ceny będą takie ile leszcze są w stanie dać. Szkoda, że stosują to tylko deweloperzy, którym sprzedaż idzie. Konsekwentnie powinni obniżać ci którym sprzedaż leży. :D

Przecież to było zawsze oczywiste, że w Krakowie nie chodzi o koszta budowy, tylko o ustawienie marży na odpowiednim poziomie. Sprawdzali czy może to być 31% czy może 34%. Dużo ludzi chce kupić, mało ludzi ma zasoby żeby budować, takie prawo rynku.

wypusiany

Postautor: wypusiany » 09 cze 2021, 11:33

Czy osoby ktore wczoraj zarezerwowały wstępnie mają te rezerwacje w starej cenie?

takanator

Postautor: takanator » 09 cze 2021, 11:34

wypusiany pisze:Czy osoby ktore wczoraj zarezerwowały wstępnie mają te rezerwacje w starej cenie?

Tak

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 09 cze 2021, 11:37

Mimo wszystko trochę żenujące, że ogromny, giełdowy deweloper stosuje metody jak janusz-budy z Klinów. Mają wszelkie zasoby, żeby sobie zrobić badanie rynku i dać od początku wycenę, która jest dla nich najlepsza. Zmiana cennika po paru godzinach, bo jest zainteresowanie to jest żart i mocny sygnał, że żadnej wyceny tu nie było. A inwestycja oddana będzie dopiero za kupę czasu i przez ten czas sytuacja na rynku może się zmienić.

wypusiany pisze:Czy osoby ktore wczoraj zarezerwowały wstępnie mają te rezerwacje w starej cenie?

A może o to chodzi, żeby ludzie się ponakręcali i upewnili w przekonaniu, że zrobili interes, bo kupili "po starej cenie"? Jeśli tak to oddaję honory Atalowi. :D
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

kmkiq

Postautor: kmkiq » 09 cze 2021, 11:50

anubis pisze:Mimo wszystko trochę żenujące, że ogromny, giełdowy deweloper stosuje metody jak janusz-budy z Klinów. Mają wszelkie zasoby, żeby sobie zrobić badanie rynku i dać od początku wycenę, która jest dla nich najlepsza. Zmiana cennika po paru godzinach, bo jest zainteresowanie to jest żart i mocny sygnał, że żadnej wyceny tu nie było. A inwestycja oddana będzie dopiero za kupę czasu i przez ten czas sytuacja na rynku może się zmienić.

A może o to chodzi, żeby ludzie się ponakręcali i upewnili w przekonaniu, że zrobili interes, bo kupili "po starej cenie"? Jeśli tak to oddaję honory Atalowi. :D

Ceny zmieniają się z tygodnia na tydzien. Nikt nie będzie tracił, bo pomylił się miesiac temu przy wycenie. To jest biznes i trzeba się adaptować do rynku a nie trwać w błędzie :D
Na dzień dzisiejszy 57 wstępnie zarezerwowanych, po jednym dniu od wystartowania oferty, oznacza ze cena wciaz za niska.

Dziś posiedzenie RPP jak nie podniosa stóp to nic sie nie zmieni.

Atal ma skłonność do podnoszenia cen w trakcie trwania inwestycji, własnie po to, żeby ludziom było szkoda oddać już zarezerwowane 8-)

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 09 cze 2021, 12:02

Im więcej tak kupi tym lepiej, mniej osób do zakupu jak pojawi się jakaś fajna, nowa duża inwestycja, na godnej działce.
Kupujcie, zwłaszcza te kawalerki od północy xD

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”