Zakątek Dąbie Kraków od dewelopera Atal - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Awatar użytkownika
anubis

Re: Zakątek Dąbie Kraków od dewelopera Atal - opinie na forum

Postautor: anubis » 09 cze 2021, 12:29

Mi to przypomina handel bitcoinami. Skoro nikt się nawet nie zastanawia nad kosztem odtworzeniowym, najmem itd. a metraże są, nazwijmy to, "inwestycyjne" to jest to czysta spekulacja. Handlarze cesjami usłyszeli, że Atal coś stawia na Dąbiu to zlecieli się z całego Krakowa jak ćmy do światła. Jakby to stawiał inter-bud to ceny byłyby 15k i dla odmiany stałoby sobie tak niesprzedane.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Teq

Postautor: Teq » 09 cze 2021, 12:32

Interesowało mnie mieszkanie czteropokojowe. I tu muszę przyznać, że całe dwa piony takich mieszkań nie zmieniły swoich cen po odświezeniu strony.

Rak

Postautor: Rak » 09 cze 2021, 12:34

To dobre porównanie. Kawalerka = bitcoin.

krotek

Postautor: krotek » 09 cze 2021, 12:58

anubis pisze:Mi to przypomina handel bitcoinami. Skoro nikt się nawet nie zastanawia nad kosztem odtworzeniowym, najmem itd. a metraże są, nazwijmy to, "inwestycyjne" to jest to czysta spekulacja. Handlarze cesjami usłyszeli, że Atal coś stawia na Dąbiu to zlecieli się z całego Krakowa jak ćmy do światła. Jakby to stawiał inter-bud to ceny byłyby 15k i dla odmiany stałoby sobie tak niesprzedane.

tyle, że Atal nie wyraża zgody na cesje :)

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 09 cze 2021, 13:02

anubis pisze:Mi to przypomina handel bitcoinami. Skoro nikt się nawet nie zastanawia nad kosztem odtworzeniowym, najmem itd. a metraże są, nazwijmy to, "inwestycyjne" to jest to czysta spekulacja. Handlarze cesjami usłyszeli, że Atal coś stawia na Dąbiu to zlecieli się z całego Krakowa jak ćmy do światła. Jakby to stawiał inter-bud to ceny byłyby 15k i dla odmiany stałoby sobie tak niesprzedane.

Moze warto byloby postawic na jakosc komentarzy, a nie ich ilosc. Sprawdz najpierw co jest w umowie wstepnej z Atalem zanim zamiescisz tu kolejne bzdury.

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 09 cze 2021, 13:27

krotek pisze:tyle, że Atal nie wyraża zgody na cesje :)

Na cesje rezerwacji czy umowy deweloperskiej? Bo widziałem ogłoszenia przeniesienia praw do mieszkań od Atala na zasadach cesji, np. na P64 było kilka takich ogłoszeń.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Mar G

Postautor: Mar G » 09 cze 2021, 13:38

anubis pisze:Mimo wszystko trochę żenujące, że ogromny, giełdowy deweloper stosuje metody jak janusz-budy z Klinów. Mają wszelkie zasoby, żeby sobie zrobić badanie rynku i dać od początku wycenę, która jest dla nich najlepsza. Zmiana cennika po paru godzinach, bo jest zainteresowanie to jest żart i mocny sygnał, że żadnej wyceny tu nie było. A inwestycja oddana będzie dopiero za kupę czasu i przez ten czas sytuacja na rynku może się zmienić.

wypusiany pisze:Czy osoby ktore wczoraj zarezerwowały wstępnie mają te rezerwacje w starej cenie?

A może o to chodzi, żeby ludzie się ponakręcali i upewnili w przekonaniu, że zrobili interes, bo kupili "po starej cenie"? Jeśli tak to oddaję honory Atalowi. :D

i znów się pomyliłeś - 1256 raz od roku. Oj.

podawałem z 2 mce temu, że właściciel Atala przekazał, że koniec z cenami FIX na dany etap. ostatnim był P64.
zapowiedział, że będą często adaptować ceny do zmian rynku (nie tylko kosztu). Al.Pokoju było sygnałem niedawno.
ale Ty wciąż wierzysz , ze jutro krach o 30%... i tak mijają miesiące, a będą i lata.

Mar G

Postautor: Mar G » 09 cze 2021, 13:45

jasno dość pokazali

było 13 wczoraj, dzisiaj :

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 09 cze 2021, 13:46

Krakus44 pisze:

Moze warto byloby postawic na jakosc komentarzy, a nie ich ilosc. Sprawdz najpierw co jest w umowie wstepnej z Atalem zanim zamiescisz tu kolejne bzdury.

dziwisz się duetowi An/Mat ? jak mają zachować jasność umysłu dostając strzał niemal każdego dnia

Mar G

Postautor: Mar G » 09 cze 2021, 13:50

niemniej przyznaję krytykom rację, że sytuacja gdy w 24 h zostały tylko ochłapy przy cenach 13 k (zrzut) - nie jest najzdrowsze dla rynku.

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”