Budowa osiedla Piasta Towers w Krakowie (Inter-Bud) - etap I - zdjęcia i opinie

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
fero

Budowa osiedla Piasta Towers w Krakowie (Inter-Bud) - etap I - zdjęcia i opinie

Postautor: fero » 31 sty 2017, 23:19

Udało mi się ostatnio wybrać w okolice, w których deweloper Inter-Bud stawia swój nowy projekt Piasta Towers Kraków i muszę przyznać, że prace idą całkiem nieźle, bo stawiają już parter bloku, co przedstawiają zdjęcia poniżej :)

Obrazek

Tu widok na budowę I etapu osiedla od strony urzędu skarbowego. Beton się leje i przybywa na tej budowie.

Obrazek

Są deskowania przy oknach, budynek zaczyna nabierać kształtów ostatecznych, a teraz chyba zaczną się szybsze postępy prac, bo zwykle najdłużej trwa stawianie kondygnacji podziemnej :) Podobno jedno piętro można budować w kilka tygodni.

Obrazek

Co ciekawe, poziom podziemny jest tu uszczelniany jakąś substancją, chyba jest to jakaś masa bitumiczna - dzisiaj rzadko widziane, bo zwykle buduje się dzisiaj w technologii tzw. białej wanny, czyli technologii betonu ..

Obrazek

Niby jeśli wszystko jest dobrze zrobione, to całkiem nieźle się sprawdza, ale jednak często takie ściany lubią przeciekać, więc może lepiej, że takie uszczelnienie jest tu stosowane. Mam nadzieję, że to się nieźle spisze w przyszłości i nie będzie problemów z podmakaniem ścian :)

Obrazek

I tu jeszcze tablica informacyjna, z której można dowiedzieć się więcej o tym projekcie, gdyby ktoś był ciekawy. Cieszy mnie to, że do ukończenia prac zostało jeszcze "tylko" 10 miesięcy :D

kowallosu

Piasta Towers Kraków od Inter-Bud - budowa osiedla (opinie i zdjęcia na forum)

Postautor: kowallosu » 20 kwie 2017, 9:22

Mieszkam obok to się wypowiem.
Budowa idzie sprawnie. Panowie pracuja od rana do wieczora. Myślę, że nie powinno być większych opóźnień.
Szykuje się fajne osiedle, okolica w ciągu ostatatniego roku rozwinęła się, a w kolejnych latach będzie tylko lepiej!

fero

Re: Budowa osiedla Piasta Towers w Krakowie (Inter-Bud) - etap I - zdjęcia i opinie

Postautor: fero » 20 kwie 2017, 10:49

@kowallosu, dzięki za opinie i charakterystykę inwestycji :) Skoro mieszkasz obok, to może cykniesz jakieś zdjęcia budowy osiedla Piasta Towers w Krakowie :?: Które teraz piętro powstaje, możesz napisać coś więcej :?:
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2017, 11:00 przez fero, łącznie zmieniany 1 raz.

bargl

Re: Budowa osiedla Piasta Towers w Krakowie (Inter-Bud) - etap I - zdjęcia i opinie

Postautor: bargl » 27 kwie 2017, 17:30

Stan budowy aktualny z dnia 1 kwietnia. Obecnie jest jedno piętro więcej :) niestety nie mam nowszego zdjęcia

Obrazek

Boo123

Postautor: Boo123 » 01 maja 2017, 22:24

Byliśmy dziś na budowie, 8 piętro w budowie i okna powoli zaczęli wstawiać :) . W naszym już jedno jest ;)

Kuba

Postautor: Kuba » 01 maja 2017, 22:54

Ooo, to fajnie :) To w naszym też pewnie za niedługo okna będą :D
To widzę że sąsiad z parteru, pozdrawiam.

bargl

Postautor: bargl » 03 lip 2017, 11:41

Gdzieś w najnowszych reklamach widziałem że został podany adres inwestycji: oś. Bohaterów Września 82

Nie wiem tylko czy tak sobie wpisali czy po prostu już wiadomo

kpoeta

Postautor: kpoeta » 03 lip 2017, 15:53

Własnie zastanawialem sie jaki bedzie miec adres cale to osiedle. :) musze tez poszukac
:D

Kuba

Postautor: Kuba » 03 lip 2017, 17:06

bargl pisze:Gdzieś w najnowszych reklamach widziałem że został podany adres inwestycji: oś. Bohaterów Września 82

Nie wiem tylko czy tak sobie wpisali czy po prostu już wiadomo

Hej, Bohaterów Września 82 to budynek Columbusa, tam gdzie Biedronka jest. No i biuro sprzedaży ma podane ten adres z wyszczególnieniem że na parkingu.
Także myślę że jak będzie to bohaterka to z innym numerem .
A może zostanie Piasta Kołodzieja :)
Pozdrawiam

kpoeta

Postautor: kpoeta » 04 lip 2017, 8:23

Kiedyś pytałem kobiety z biura to sama powiedziała ze Oni jeszcze tego nie widza jaki bedzie miec numer. bezsensu . Ważne zeby zostało ze na osiedlu Bohaterów jest blok a nie na ulicy Piasta Kołodzieja

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”