Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Eps

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: Eps » 15 lut 2021, 9:11

kunegunda szybka pisze:Na pewno? Bo w pierwszych dniach, jak ruszyła strona, od razu było zarezerwowane. Pamietam, bo szukałam takiego.

Na pewno było wolne dość długo. Obserwowałam inwestycję od początku.

klientkrk

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: klientkrk » 15 lut 2021, 20:47

kunegunda szybka pisze:Na pewno? Bo w pierwszych dniach, jak ruszyła strona, od razu było zarezerwowane. Pamietam, bo szukałam takiego.

Ta pierwsza rezerwacja nie została zakończona. Po tym mieszkanie długo "leżało"
Patrzyłem na to - taras wielki i wysoko więc fajnie, rozkład przyjemny (zwłaszcza przy rezygnacji z 1 sypialni na rzecz salonu) ale w całym mieszkaniu będzie ciemno (za oknami od północy jest ok 3 metrowy dach)

Fasterrz

Postautor: Fasterrz » 19 lut 2021, 14:50

Witam . Kupił ktoś z Was mieszkanie w tej inwestycji ? Co myślicie o cenach lokalizacji i samym deweloperze ? Czy sprawdzał ktoś hałas od
przejeżdżających zaraz obok pociągów ?

_dwd_

Postautor: _dwd_ » 19 lut 2021, 15:56

Fasterrz pisze:Witam . Kupił ktoś z Was mieszkanie w tej inwestycji ? Co myślicie o cenach lokalizacji i samym deweloperze ? Czy sprawdzał ktoś hałas od
przejeżdżających zaraz obok pociągów ?

Chyba każde z tych pytań było już poruszane w tym wątku.

mika35

Postautor: mika35 » 25 lut 2021, 21:08

Nawet się interesowałam mieszkaniem w tym bloku, ale po dokładniejszym przyjrzeniu się, okazuje się, że inwestycja ma kilka bardzo poważnych wad:
- przyszły hałas od podwójnej linii kolejowej (towarowej i osobowej), która na razie jest w remoncie i nie ma pełnej przepustowości, a tamtędy będzie jeździć cały ruch kolejowy na Śląsk.
- hałas od ulicy Łokietka po poszerzeniu wiaduktu i nocne rajdy ulicą Wybickiego
- brak ogrzewania miejskiego, mimo że sąsiednie bloki przy tej samej ulicy je posiadają. Taniej wyszło im założyć gaz, ale dla mieszkańców to duży minus w kosztach ogrzewania. Dodatkowo drogi kocioł trzeba wymienić co jakiś czas.
- zero miejsc do zaparkowania w okolicy
- wąskie i niebezpieczne okoliczne chodniki lub ich całkowity brak, co jest ważne jeśli ktoś ma dzieci
- teren zielony i plac zabaw przy bloku to jakiś ponury żart
- bardzo duży, kilkudziesięciotysięczny, wzrost cen w ostatnim czasie
- ciemne mieszkania z wąskimi oknami, potrafią dać okno szerokie na 1,2m do pokoju 15m.......

pabak

Postautor: pabak » 14 cze 2021, 21:21

Witam, czy jest tu może ktoś kto mieszka przy torach i może potwierdzić czy hałas pociągów jest uciążliwy? Oglądałam ta inwestycję i z zewnątrz oczywiście solidnie słychać przejeżdżający pociąg towarowy i zastanawiam się jak by to było słychać w środku...

jakoob

Postautor: jakoob » 15 cze 2021, 10:55

pabak pisze:Witam, czy jest tu może ktoś kto mieszka przy torach i może potwierdzić czy hałas pociągów jest uciążliwy? Oglądałam ta inwestycję i z zewnątrz oczywiście solidnie słychać przejeżdżający pociąg towarowy i zastanawiam się jak by to było słychać w środku...

W bloku przy Poznańskiej 10 nie ma tragedii, szczerze to nie zwróciłem na to większej uwagi

pozdro

Postautor: pozdro » 16 cze 2021, 6:30

Realnie to pociagi duzo mniej halasuja niz samochody. Halas z przeciętnej ulicy jest kilka razy wiekszy i ciągły. Halas z pociagow to bzdury. Pociag jedzie raz na 5 min. Wiadomo jak otwarte okna to pewnie cos tam slychac ze przejeżdża. Jak zamkniete to pewnei lekki szum. Ale 100x bardziej wolalbym miec widok na tory niz na ulice, zwlaszcza jakies 2 pasmowki. Dodatkowo z pociagow nie ma spalin i zanieczyszczen mozna oddychac bezpiecznie. Bliskosc torow to same zalety. Dobra komunikacja w postaci SKM w zasiegu ręki Zresztą tam jest tak daleko do torów że nie wiem co miałoby być słychać. Na Pod Fortem kiedyś mieszkałem, nigdy pociagu nie słyszałem

Miki_

Postautor: Miki_ » 16 cze 2021, 12:10

pozdro pisze:Zresztą Na Pod Fortem kiedyś mieszkałem, nigdy pociagu nie słyszałem

Zgadzam się, że lepiej mieszkać przy torach niż przy ruchliwej ulicy, ale twierdzenie, że "pociągu nigdy nie słyszałem" to już przesada.
Przed remontem linii kolejowej pociągi tak "napierdzielały", że szkoda gadać. A wiem coś o tym, bo mieszkam tutaj od 20 lat.

Indyk

Postautor: Indyk » 16 cze 2021, 13:28

:lol:
Prawie dekadę mieszkałem na rusznikarskiej przy przychodni i te pociągi słyszałem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”