Nowe mieszkania MdM na Srebrnych Orłów Acatom Kraków forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
PaniPanda

Re: Nowe mieszkania MdM na Srebrnych Orłów Acatom Kraków forum

Postautor: PaniPanda » 14 gru 2015, 11:49

Ostatnio przechodząc tamtędy zdziwiłam się, bo prace naprawdę postępują bardzo szybko - z 3/4 budynku już zdjęto rusztowania, okna są wstawione, balkony wyglądają na gotowe, elewacja wykończona - przyznam, że jestem zaskoczona tym, w jak krótkim czasie, to wszystko udało się zrobić :) Wydaje się, że współpraca z Acatom jest całkiem sprawna, czy się mylę :?:

Obrazek

aniuura19

Postautor: aniuura19 » 04 sty 2016, 20:38

Cześć , czy orientuje się ktoś kiedy mieszkania będą gotowe do odbioru? Jakieś potwierdzone informacje?

PaniPanda

Postautor: PaniPanda » 04 sty 2016, 21:04

@aniuura19 - widziałam, że blok z zewnątrz jest skończony i rusztowania zdjęte - teraz tylko wykończenie wnętrza, odbiór techniczny i już :) Nie kupiłam tam mieszkania, więc nie mam żadnych potwierdzonych informacji, ale wydaje mi się, że około marca pewnie dostaniesz klucze i Acatom wyrobi się przed II kwartałem 2016. No ale to tylko moje domysły, więc niczego sobie za to nie dam uciąć ;)

aniuura19

Postautor: aniuura19 » 05 sty 2016, 12:33

@PaniPanda dziękuje za informacje. Dziś jadę obejrzeć mieszkanie od środka:) Podpytam też o datę , może jakieś konkrety się pojawią. Na stronie acatom dziś pojawiły się nowe zdjęcia:) Faktycznie prezentuje się nieźle :)

PaniPanda

Postautor: PaniPanda » 06 sty 2016, 12:20

@aniuura19 i jak :?: :) byłaś zobaczyć mieszkanie :?: masz jakieś konrety :?: pytam, bo jestem ciekawa jak się współpracuje z Acatom, a domyślam się, że na forum jest więcej takich osób, które się nie udzielają, ale chętnie by się czegoś dowiedziały ;)

Nowy

Postautor: Nowy » 06 sty 2016, 21:33

@aniuura19 i jak udała się wczoraj wizyta :?: Znalazłaś dla siebie coś odpowiedniego :?: A może masz jakieś zdjęcia i wrzuciłabyś je na forum :?: ;) Mnie też inwestycja Srebrnych Orłów Acatom mocno interesuje... Duże mieszkanie masz zamiar kupić :?: No i z tego, co tu już chyba ktoś pisał wcześniej, to wynikałoby, że mają skończyć i oddać blok mieszkańcom nieco wcześniej, niż zaplanowane terminy, czyli wszystko na plus :)

A jak Ci się układa współpraca z tą firmą, bo jakoś nikt nie chce napisać, jakie ma opinie o deweloperze Acatom - tu link od odpowiedniego tematu. Napiszesz tam dwa słowa co myślisz o tej firmie po pierwszych kontaktach z nią :?:

clarise_

Postautor: clarise_ » 09 sty 2016, 21:02

Ja byłam dzisiaj :)
Dowiedziałam się, że koniec budowy jest zaplanowany na połowę lutego, później odbiór techniczny, który potrwa do miesiąca i jeśli wszystko będzie w porządku to klucze 8-)

Nowy

Postautor: Nowy » 10 sty 2016, 14:53

To w takim razie za miesiąc mają kończyć, całkiem nieźle. Choć z tymi odbiorami, że potrwają miesiąc, to chyba dosyć optymistyczna opcja. Z tego, co kojarzę, to zazwyczaj, na innych inwestycjach trwa to przeciętnie nawet 2-3 miesiące. No ale trzymam kciuki za to, żeby w tym przypadku poszło sprawniej :) A ktoś już oglądał mieszkania od środka :?: Szacujecie, że ile czasu zajmie Wam wykańczanie mieszkań, w sensie, jak szybko po dostaniu kluczy macie zamiar się wprowadzić :?:

clarise_

Postautor: clarise_ » 10 sty 2016, 21:12

Nowy pisze:To w takim razie za miesiąc mają kończyć, całkiem nieźle. Choć z tymi odbiorami, że potrwają miesiąc, to chyba dosyć optymistyczna opcja. Z tego, co kojarzę, to zazwyczaj, na innych inwestycjach trwa to przeciętnie nawet 2-3 miesiące. No ale trzymam kciuki za to, żeby w tym przypadku poszło sprawniej :) A ktoś już oglądał mieszkania od środka :?: Szacujecie, że ile czasu zajmie Wam wykańczanie mieszkań, w sensie, jak szybko po dostaniu kluczy macie zamiar się wprowadzić :?:

Wiem, że z odbiorami różnie to bywa. Natomiast pani, która tam pracuje wydaje się dość dobrze zorientowana w temacie, więc może akurat się uda. Zobaczymy jak to wszystko pójdzie, ale szczerze mówiąc już dwa miesiące w jedną czy w drugą stronę nie robią mi dużej różnicy, ważne, że mieszkanie jest :D Oglądałam je też od środka, dlaczego pytasz?
Jeśli zaś chodzi o wykończenie to chyba dużo też zależy od metrażu, więc ciężko podać uniwersalną odpowiedź, niemniej jednak ja będę zadowolona jak w 1,5 - 2 miesiące uda mi się skończyć (ale raczej będzie się to odbywało w wolnym tempie) ;)

Nowy

Re: Nowe mieszkania MdM na Srebrnych Orłów Acatom Kraków forum opinie

Postautor: Nowy » 11 sty 2016, 19:24

No właśnie mnie też podoba się inwestycja Srebrnych Orłów w Krakowie i przymierzam się do zakupu mieszkania w niej, tylko jeszcze kilka spraw muszę przemyśleć i czekam na decyzję z banku czy będę mógł wziąć kredyt hipoteczny :? Dobrze wiedzieć, że już teraz można nowe mieszkanie obejrzeć, bo to sporo mówi zawsze o tym, co ma się zamiar kupić :) Podobno jest tak, że zazwyczaj, jak wchodzi się do takiego mieszkania w stanie deweloperskim, to wydaje się ono znacznie mniejsze, niż to samo, ale już urządzone (gdyby ktoś się przestraszył ;) ). I jeszcze nurtuje mnie trochę lokalizacja tego nowego bloku, czy nie będzie trochę daleko do centrum, choć cena trzeba przyznać, jest niezła :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”