A odnośnie okien i ich szerokości to wydaje mi się że są mniej więcej na szerokość drzwi balkonowych, może nawet kapkę szersze, no i są wyższe, tak jak ktoś tu pisał, na oko to rzeczywiście 3/4 okna balkonowego. całkiem spoko wygląda, tylko zastanawia mnie czy dolna część będzie uchylna
Okna i wstawianie okien w inwestycji Piasta Towers Kraków - etap I
Re: Okna i wstawianie okien w inwestycji Piasta Towers Kraków - etap I
Hej, byliśmy dziś niedaleko i zajrzeliśmy na postępy, całkiem spoko, 8 piętro w budowie 
A odnośnie okien i ich szerokości to wydaje mi się że są mniej więcej na szerokość drzwi balkonowych, może nawet kapkę szersze, no i są wyższe, tak jak ktoś tu pisał, na oko to rzeczywiście 3/4 okna balkonowego. całkiem spoko wygląda, tylko zastanawia mnie czy dolna część będzie uchylna
piastka pisze:Ciekawe jaka jest szerokość tych okienbo wydają się wąskie
![]()
Swoją drogą na wizualizacji są brązowe, a wstawiają białe... niby to szczegół ale mnie się bardziej brązowe podobają.
Byliśmy dziś na budowie i zwróciliśmy uwagę, że przy niektórych oknach częściowo są brązowe ramy. Wydaje mi się, że białe to są po prostu naklejki zabezpieczające. Także głowa do góry
Też byliśmy wczoraj zerknąć na te okna i w sumie na sens że są tak dzielone bo inaczej otwierało by się ono lekko powyżej kolan. Po prostu w tym projekcie okna są wąskie a wysokie. Potwierdzam że faktycznie jest na nich folia zabezpieczająca dlatego nie widać że są brązowe, w niektórych miejscach folia odeszła i widać już brąz.
Cześć,
Z rzutów naszego mieszkania, które otrzymałem w biurze wynika, że okna mieszkań od wschodu mają dokładnie 110/190 cm, drzwi balkonowe natomiast 180/240. Z innych ciekawostek grzejniki pod oknami mają wymiar 60/30
Pozdrawiam
Z rzutów naszego mieszkania, które otrzymałem w biurze wynika, że okna mieszkań od wschodu mają dokładnie 110/190 cm, drzwi balkonowe natomiast 180/240. Z innych ciekawostek grzejniki pod oknami mają wymiar 60/30
Pozdrawiam
Bodzio pisze:Cześć,
Pozdrawiam
cześć Bodzio!
aż wzięłam miarkę w ręce... ale jakoś wierzyć mi się nie chce, że te okna będą tak duże, gdyby tak było to super... masz to na piśmie ?
Jeśli pliki pdf. można nazwać "pismem", to tak
.
Poprosiłem o rzuty w związku ze zmianami lokatorskimi.
Chcemy przystosować łazienkę pod instalację prysznica.
W założeniach projektantów w łazience docelowo ma być wanna, a bateria ustawiona jest naprzeciwko drzwi wejściowych.
Okazuje się też, że kontaktów jest całkiem pokaźna ilość i w dość sensownych miejscach. Wypatrzyłem też takie cudo, jak "czujnik ruchu".
Jeśli Was to interesuje (a wierze, że tak), wystarczy napisać do biura sprzedaży, a z pewnością każdy otrzyma taki zestaw rzutów.
Poprosiłem o rzuty w związku ze zmianami lokatorskimi.
Chcemy przystosować łazienkę pod instalację prysznica.
W założeniach projektantów w łazience docelowo ma być wanna, a bateria ustawiona jest naprzeciwko drzwi wejściowych.
Okazuje się też, że kontaktów jest całkiem pokaźna ilość i w dość sensownych miejscach. Wypatrzyłem też takie cudo, jak "czujnik ruchu".
Jeśli Was to interesuje (a wierze, że tak), wystarczy napisać do biura sprzedaży, a z pewnością każdy otrzyma taki zestaw rzutów.
Hej, a co to za czujnik ruchu?
Ja tez dostałam takie plany ale nie wypatrzyłam czujników
Ja tez dostałam takie plany ale nie wypatrzyłam czujników
Czujniki ruchu zapewne będą zapalać światło na klatce 

A no tak, klatce się nie przyglądałam
z resztą na moim planie tego nie ma, widocznie inna część klatki 
Hej, dawno nas nie było na budowie. Był ktoś ostatnio? Jak idą prace? 
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”