Miarowa Hartbex - Zielone Wzgórze Kraków od Hartbex Development - opinie na forum
Re: Miarowa Hartbex - Zielone Wzgórze Kraków od Hartbex Development - opinie na forum
Nie martwi Cię ten brak kanalizacji a co chyba jeszcze gorsze brak perspektyw na nią w szybkim czasie..
Re: Miarowa Hartbex - Zielone Wzgórze Kraków od Hartbex Development - opinie na forum
Większość inwestycji pod Krakowem nie ma kanalizacji, prędzej czy później tez tam będzie. Zapewne wodociągi znajda kiedyś inny sposób obejścia tego problemowego sąsiada
Zastanawia mnie jeszcze ta rezerwacja na "gębę" chciałem podpisać jakąś umowę wpłacić zaliczkę. Żeby się nie okazało że przy odbiorze cena będzie wyższa. @Miarowa masz coś z nimi podpisane?
Ostatnio zmieniony 15 lip 2021, 19:23 przez gophfer, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety nie mam umowy rezerwacyjnej, . Wprawdzie biuro deweloperskie zapewniało mnie w maju o gwarancji ceny, to jednak martwi mnie że jednak ją podniosą. Teraz wszyscy są na urlopach i podobno będą się kontaktować w sprawie umów z początkiem sierpnia - wtedy zobaczymy. Te domy i tak już są dość drogie jak na swój metraż...
gophfer pisze:Zastanawia mnie jeszcze ta rezerwacja na "gębę" chciałem podpisać jakąś umowę wpłacić zaliczkę. Żeby się nie okazało że przy odbiorze cena będzie wyższa. @Miarowa masz coś z nimi podpisane?
Naprawdę masz umowę na ,,gębę " to nie dobrze.
W życiu bym tak nie zrobił. W ostatnich miesiącach wiele się zmienia i ceny materiałów budowlanych galopują.
Brak umowy działa w dwie strony. Domów jest wiele na rynku, dlatego ten fakt owszem mnie martwi ale nie przeraża. Czekam do sierpnia. A tak na marginesie umowy rezerwacyjne są teraz tak sporządzane, że i tak deweloper może podnosić ceny, a jak się nie podoba kupującemu to ją może rozwiązać.
Ale to nic nowego część deweloperów nawet w umowie deweloperskiej zawiera zapisy, że ostateczna cena może wzrosnąć pod pewnymi warunkami i będzie znana po wybudowaniu inwestycji, tak samo jak finalne metraże są nie specjalnie wiążące przed ostatecznym pomiarem zgodnie z normami.
Coś im się to opóźni, nie widać jakoś końca budowy a miało być koniec sierpnia.
Jest ktos nowy z chętnych kupić tam dom?
Podbijam powyższe pytanie
Dodatkowo, czy ktoś może orientuje się jak wygląda aktualna sytuacja kanalizacyjna? Znalazłam jedynie informacje sprzed ponad roku o braku zgody na przekop. Coś się może udało pchnąć miejscowym radnym w tym temacie?

Dodatkowo, czy ktoś może orientuje się jak wygląda aktualna sytuacja kanalizacyjna? Znalazłam jedynie informacje sprzed ponad roku o braku zgody na przekop. Coś się może udało pchnąć miejscowym radnym w tym temacie?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”