Aranżacja nowego mieszkania i pomysły - osiedle Piasta Towers Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Boo123

Aranżacja nowego mieszkania i pomysły - osiedle Piasta Towers Kraków

Postautor: Boo123 » 08 maja 2017, 14:45

Witam,
Czy ktoś się orientuje czy jest jakakolwiek szansa na półwysep / dodatkowy blat w kuchni mieszkania 51 m?

Planuje ktoś może?

Jakie macie pomysły na aranżacje całego mieszkania? Podzielcie się pomysłami :D

Kuba

Re: Aranżacja nowego mieszkania i pomysły - osiedle Piasta Towers Kraków

Postautor: Kuba » 08 maja 2017, 19:28

Boo123 pisze:Witam,
Czy ktoś się orientuje czy jest jakakolwiek szansa na półwysep/dodatkowy blat w kuchni mieszkania 51 m?

Planuje ktoś może?

Jakie macie pomysły na aranżacje całego mieszkania? Podzielcie się pomysłami :D

Witam,
Z żona już coś myslimy nad aranżacja, ale do ostatecznego wygladu czekamy do odbioru mieszkania, jak wejdziemy na mieszkanie i zobaczymy na żywo uklad. Ale lodowka z jednej a z drugiej piekarnik w zabudowie :-) A o wyspie myslimy, z jednej strony wyzszej z krzeslami barowymi, ale tak jak mowie, zobaczymy jak to w rzwczywistosci wyjdzie :-) Bo nie chcemy też zabierac przestreni z salonu. A Wy jak to widzicie?
Pozdrawiam

Boo123

Postautor: Boo123 » 08 maja 2017, 20:20

Też chcemy lodówkę i piekarnik mieć w zabudowie. Myślimy o słupku obok lodówki od podłogi do sufitu żeby mieć dużo miejsca na przechowywanie. Zastanawiamy się czy od strony korytarza nie dorobić blatu prostopadle do blatu ze zlewem. Ale czy będzie na to miejsce ;)

Kuba

Postautor: Kuba » 08 maja 2017, 20:31

No my akurat lodowke chyba normalna, ale pomiedzy lodowka a sciana jeszcze wąską szuflade, gleboka jak lodowka, wysowana na kułkach( na sloik szeroka) na kasze, ryze itd.
Bedziemy myslec jak już wejdziemy na mieszkanie :-)

Bodzio

Postautor: Bodzio » 08 maja 2017, 21:36

Bynajmniej nie jestem architektem wnętrz, ale kilka pomysłów nieudolnie na papier naniosłem. Może komuś się przyda. (Mieszkanie 51m2, bez pionu w kuchni)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kuba

Postautor: Kuba » 08 maja 2017, 22:22

Kurde, w czym te projekty robiles? Jak w jakis programie to podeslesz linka czy cos? :-)
A tak wogole to spoko, my planujemy tylko na jednej scianie kuchnie, i lodowka w jednym rogu a piekarnik q drugim na wysokosci blatu, a pod nim szafke. A pod plyta indukcyjna 2 szuflady na garnki i patelnie. Ale z tymi szufladami to jeszcze mysle.

A co do lazienki to chcemy podobnie jak Ty, tylko że miedy kabina a sciana chcemy pralke dac, tylko nie wiem jak tam z wymiarami jest i czy się to nam uda.

Bodzio

Postautor: Bodzio » 08 maja 2017, 22:48

Program nazywa się "papier, linijka i długopis" i bardzo często gumka do mazania :)

Bardzo ciekawa koncepcja.
Odnośnie łazienki, ściana z prysznicem liczy 162cm licząc do pionu, wiec spokojnie pralka i prysznic wejdą. Trzeba tylko zaplanować dopływ wody do pralki, ponieważ wg. projektu znajduje się na prawej ścianie od wejścia.

Kuba

Postautor: Kuba » 08 maja 2017, 22:56

Hehe, to masz niezły talent do malunku i do rysunku technicznego :)
Dzięki za info odnośnie wymiaru ściany, dziś złożyłem wniosek o plany mieszkania i o ewentualne zmiany, tylko pani w biurze mnie zmartwiła że może być już za późno i mogę ponieść ewentualnie dodatkowe koszta, z tego względu że mamy mieszkanie na parterze, A nie potrafi powiedzieć czy już tam nie założyli instalacji :/
Ale jak by tak było, to świadczy o tym że nieźle lecą z robotami :)

To myślę że pralka powinna wejść, bo kabina około 90-100cm, dostawienie ścianki regipsowej okło 7cm i pralka, powinno byś spoko :D
A, i jeszcze nad pralką półki z konstrukcji i regipsów :) tak to widzimy

Kuba

Postautor: Kuba » 09 maja 2017, 16:32

Bodzio pisze:Bynajmniej nie jestem architektem wnętrz, ale kilka pomysłów nieudolnie na papier naniosłem. Może komuś się przyda. (Mieszkanie 51m2, bez pionu w kuchni)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dostalem dziś plany mieszkania, i moja wizja ulegla zmianie.
Co do kuchni to chyba pojde w stronę taka jak Ty. Tylko że będzie trzeba poprosic o dodatkowe gniazdko :-)
A co do lazienki to my kabine chcemy zrobic na scianie 175cm. Tylko po zobaczeniu planow doszedlem do wniosku że pralka zostanie tam gdzie jest. Kabina 90x100-110 sciana z regipsów i w luce ktora powstanie zrobie szafe do sufitu :-) wystarcza drzwiczki i polki. Ewentualnie rozmyslam że od dolu szuflade na pranie :-D
Ja wymyslilem, teraz musze to tylko żonie powiedziec :-)

Nataliia

Postautor: Nataliia » 11 cze 2017, 13:15

Czy ktoś już dostał odpowiedź po przeróbkach w mieszkaniu? Czy jest szansa otrzymać dokładny kosztorys, co i ile kosztuje? A nie tylko kwotę do zapłaty?)

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”