Kucie i wiercenie z udarem w ścianach w nowym bloku - Prądnik Nowy Kraków
-
Re: Kucie i wiercenie z udarem w ścianach w nowym bloku - Prądnik Nowy Kraków
mieszkanie nad nami gość robi od połowy stycznia. ten sam metraż który my zrobiliśmy w 1,5 tygodnia!!!! Kuł młotem 2 tygodnie, teraz wierci cały tydzień po kilka godzin dziennie. Niestety dogadać się nie można po ludzku
Opętanym kłuciem i wierceniem mówimy stanowcze NIE!!!
8 MAJ godzina 20:00 rozpoczynają się prace wiercenia. Prace kończą się ok godz 23:18. Nie wiem na którym pietrze ale myślę, że Pan który o tych godzinach rozpoczyna i kończy takie prace jest przez coś/kogoś opętany. Sporo nas już tu mieszka, są dzieci i są ludzie starsi, oraz pracujący którzy najzwyczajniej w świecie chcą się zregenerować na następny dzień. Wiele Administracji ze " starych bloków" przesunęło ciszę nocną z 22 na 20:00, tylko Pachońskiego 5c szaleje udarem po nocach. Kto tak szalał niech się przyzna?
Mam również pytanie dotyczące Pana Opiekuna Naszego. Jakiś czas temu zgłoszono problem dotyczący braku sygnału tv. Nadal sygnału nie ma i kontakt z Panem Opiekunem Administratorem jest trudny. Często gęsto nie odbiera telefonów. Interesuje mnie również czy pojawiły się u innych lokatorów problemy z tv. Jak ewentualnie długo trzeba czekać na interwencje w tej sprawie?
Mam również pytanie dotyczące Pana Opiekuna Naszego. Jakiś czas temu zgłoszono problem dotyczący braku sygnału tv. Nadal sygnału nie ma i kontakt z Panem Opiekunem Administratorem jest trudny. Często gęsto nie odbiera telefonów. Interesuje mnie również czy pojawiły się u innych lokatorów problemy z tv. Jak ewentualnie długo trzeba czekać na interwencje w tej sprawie?
Może odnośnie tego wiercenia, to przejdź się w nocy do sąsiada, zapukaj i uświadom mu, że to jednak nie pora na takie zabawy :/
Wczoraj klatka C, 22:30, jakiś opętany przez szatana człowiek zaczął sobie wiercenie, na szczęście chyba sąsiedzi zainterweniowali szybko. 3 piętro obstawiam, choć jak się niesie po ścianach to nie wiadomo z której strony. Współczuję tym co mają małe dzieci, ja akurat i tak sączyłem Jasia ze znajomymi, ale nie rozumiem co kieruje takimi ludźmi.
A co do sygnału to nie mam praktycznie telewizji odkąd 3 miesiące mieszkam, na dniach chyba zajrzy do mnie ekipa, bo sprawa trudna do wyjaśnienia, ale coś robią...
A co do sygnału to nie mam praktycznie telewizji odkąd 3 miesiące mieszkam, na dniach chyba zajrzy do mnie ekipa, bo sprawa trudna do wyjaśnienia, ale coś robią...
-
Klatka B - wczoraj słyszałem kucie w okolicach 3 piętra od ok. 21.30 do 22.30 , ale niestety tak się niesie, że ciężko stwierdzić czy jest to nad czy obok (obok w klatce?) a co takimi ludzmi kieruej ? Beczynność sąsiadów. Może ma delikatne opory za 1 razem i jak nikt nie reaguje to myśli, że jest ok. Moim zdaniem cisza nocna powinna być od 22 (nie popadajmy w skrajność, bo niedługo będzie przeszkadzało oglądanie TV u sąsiada), ale ciężki prace typu wiercenie i kucie do max 20 i po temacie.
-
dzisiaj obecnie 21 klatka c piętro 7 gość robi mieszkanie 70 m od połowy stycznia. jak nie kłuje to wierci to teraz tnie robi chyba łazienkę. Na 6 piętrze śpi 2 małych dzieci w tym jedno kilkumiesięczne. Toczymy z nim boje już jakiś czas bo notorycznie robi to nocami albo w weekendy. I cały czas gadka że każdy chce zrobić jedno i to samo. jesteśmy za tym żeby zrobić spotkanie i przegłosować tą cisze nocną i robienie remontów po nocach.
-
ale to trzeba działać a nie tylko pisać na forum bo z tego to raczej nic nie wynika. już widzę jak taka osoba się publicznie przyznaje i skruszona przeprasza. co do administratora to na maile też nie odpisuje chyba jego dobry czas minął
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”