Ostatnio wpadła mi w oko inwestycja Dąbskiego Park w Krakowie, a w zasadzie, to na jego obrzeżach. Co myślicie o tej okolicy? Da się z niej sensownie dojechać w okolice centrum miasta, jest tam jakaś komunikacja publiczna?
Plusem jest tu ma pewno to, że za niewiele mniej niż 600 tys. zł można mieć mieszkanie, w którym poza salonem są jeszcze 3 sypialnie.
Dębskiego Park Kraków - opinie na forum
Re: Dębskiego Park Kraków - opinie na forum
megi pisze:Ostatnio wpadła mi w oko inwestycja Dąbskiego Park w Krakowie, a w zasadzie, to na jego obrzeżach. Co myślicie o tej okolicy? Da się z niej sensownie dojechać w okolice centrum miasta, jest tam jakaś komunikacja publiczna?
Plusem jest tu ma pewno to, że za niewiele mniej niż 600 tys. zł można mieć mieszkanie, w którym poza salonem są jeszcze 3 sypialnie.
Możesz podać więcej szczegółów na temat tej inwestycji, link, mapa? Bo google coś nie za bardzo chce pomóc

@edit
znalazłem coś takiego
debskiegopark.gratka.pl
vorx pisze:megi pisze:Ostatnio wpadła mi w oko inwestycja Dąbskiego Park w Krakowie, a w zasadzie, to na jego obrzeżach. Co myślicie o tej okolicy? Da się z niej sensownie dojechać w okolice centrum miasta, jest tam jakaś komunikacja publiczna?
Możesz podać więcej szczegółów na temat tej inwestycji, link, mapa? Bo google coś nie za bardzo chce pomóc
@edit
znalazłem coś takiego
debskiegopark.gratka.pl
Link do inwestycji https://www.debskiegopark.pl/
Co myślicie o tej okolicy? Da się z niej sensownie dojechać w okolice centrum miasta, jest tam jakaś komunikacja publiczna?
Od planowanej inwestycji jest około jednego kilometra do nowej stacji Kraków Opatkowice, po zakończeniu modernizacji linii do Skawiny i średnicówki w centrum będzie można szybko dojechać do śródmieścia i nie tylko. Jeśli chodzi o inną komunikację publiczną to zostają autobusy które jadą do Borku Fałęckiego, tam przesiadka na tramwaj. Brak komunikacji nocnej. Rowerowo też słabo. Autem najpierw stoisz w korku do Zakopianki a później na Zakopiance... Dla mnie okolica kiepska, jedynie cena może przekonywać. Każdy ma inne priorytety, ja uważam że takim najważniejszym minimum w przypadku szukania mieszkania jest przystanek tramwajowy oddalony o maks 8-10 min piechotą.
I ile razy w ciagu roku z tego tramwaju korzystałeś? Minimum to jest 1gigabit światłowód, zeby sie do pracy sprawnie teleportować,
pozdro pisze:I ile razy w ciagu roku z tego tramwaju korzystałeś? Minimum to jest 1gigabit światłowód, zeby sie do pracy sprawnie teleportować,
Kilka razy w miesiącu śmigam tramwajem, tak to skuter i rower. Nie każdą pracę da się wykonywać zdalnie

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”