rado pisze:pozdro pisze:Ja bym brał kredyt w PL tylko w sytuacji gdybym mial kwote okolo 80-100% tego kredytu. Bez kasy nigdy bym się w kredyt nie pakował. W Polsce warunki kredytowe sa zamordystyczne to nie jest kraj w ktorym jak ci sie nie podoba, oddajesz klucze i mieszkanie i masz w dupie bank. Tu cie beda ścigać komornicy po calym kraju a nawet swiecie. To nie jest kraj do brania kredytów. To wszystko fajnie wyglada teraz, ale kredyt bierze sie na 30lat. Co wiecej nie masz nawet stałych rat, za 10-20 lat rata moze byc dowolnie wysoka np 2x wyzsza. To jakis nonsens. Ja pierdziele takie cos. Czekam na mieszkanie plus z dojściem do własności. Wole taki model gdzie nie mam zadnych zobowiązań, a nie jakies zamordystyczne kredyty. We Wroclawiu ruszyła budowa fajnego osiedla w centrum w ramach Mieszkania Plus. Nowa Kolejowa. Projekt wyglada na bardzo prestiżowy, w Krakowie to moze do Browaru Lubicz mozna porownywac.
Duzo bardziej wole taki model. Szkoda ze nie Krakow u nas tez by cos mogli zbudowac w tym stylu. Jak nie to wole miec psa niz dzieci i mieszkac w swoim ciasnym, nie miec kredytów i stresów. Przynajmniej sie wyspie.
Pisiorki jak chca zebym mial dzieci w tym kraju to neich ogarna darmowe żłobki, przedszkola, mieszkania na wynajem, ja sie nie bede zacharowywal po to zeby im zus nie zabankrutował.
Ja polecam
urbanity.pl/dolnoslaskie/wroclaw/osiedle-kolejowa-mieszkanie-plus,b15574
Sam bede namawiał partnerkę, żeby tam zaaplikować na jakieś 100m2, bo w Krakowie raczej nic się nie wydarzy.
Pozdro, czyzby w pracy sie nie ukladało ? Bo sporo frustracji i widze że jeszcze skierowanej na banki, że uwaga! będa sciagac z Ciebie swoje pieniadze jak nie będziesz spłacał kredytu... (podczas gdy kredyty tanie jak nigdy) Masz pretensje do banków że sa bankami? i kierujesz się ku osiedlom z Mieszkania plus, gdzie:
- czynsz wcale nie bedzie niski (o ile nie zalapiesz sie na doplaty)
- tam jest system punktowy i zeby dostac takie 100 metrowe (o ile w ogole takie sa) mieszkanie musisz miec gromadle dzieci albo niepelnosprawnosc
- programy rzadowe sa z zasady dla ubozszych, cudow tam nie bedzie i budowa raczej po taniosci
moze ladnie to na wizualizacjach wygladac ale:
- czy beda windy w budynkach?
- czy beda miejsca parkingowe ?
Moja siostra mieszka na osiedlu Harmonia, gdzie kolejne etapy ida na mieszkanie plus i tam takich luksusow nie ma. Auta walaja sie po chodnikach itp, brak windy, wykonczenia klatek bardzo podstawowe itp.
domiporta.pl/poradnik/7,126866,27374443,mieszkanie-plus-w-katowicach-jest-tak-drogie-ze-mieszkancy.html