Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
klientkrk

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: klientkrk » 25 lip 2021, 19:22

Teraz zauważyłem, że ATAL inaczej zrealizował "wygląd balkonów" w III A - inne części są zacienione niż jest to na wizualizacji

Ciekawe czy mieszkańcom to się spodoba.

Zdjęcia z budowy:
alejapokoju.pl/galeria-z-budowy-etap-iiia.html

Zdjęcia porównawcze w załączniku (zauważyłem to na balkonach po lewej stronie zdjęć)

Obrazek

Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 25 lip 2021, 20:51

Faktycznie, jest sporo inaczej niż na wizualizacji, moim zdaniem gorzej to wygląda. Choć przyznam, że przeszklone barierki balkonów albo ażurowe sprzyjają temu, że ktoś zakłada na nie później jakieś maty, albo widać co jest na balkonie, a jest różnie, od suszarek z praniem, przez rowery, po opony zimowe lub letnie.

luck

Postautor: luck » 10 sie 2021, 18:55

Jak można porównywać do wizualizacji deweloperskie zdjęcie ze schnącą elewacją i z niezagospodarowanym terenem zielonym? Nonsens. Żeby coś porównać, to poczekajcie do wykończenia przestrzeni zielonej, zróbcie foto z tego samego ujęcia i wtedy można czepiać się szczegółów... Tutaj, jak na razie podstawowa różnica to balustrady - szklane są poprzedzielane czarnymi, nienachalnymi na żywo, stelażami, a białe ażurowe wydają się być trochę gęstsze od wizualizacji. Czy to są drastyczne różnice? Absolutnie nie. Drobiazgi. Na żywo to są naprawdę bardzo ładne bloki, z ciekawą architekturą i uniwersalną kolorystyką.

Znam się na wizualizacjach i akurat te prezentowane na stronie Atal są jednymi z najbardziej realistycznych i wiernych oryginałowi, jeśli chodzi o budujących w Krakowie deweloperów. Na wielu pomija się zupełnie otoczenie bloków, wprowadzając w błąd, że blok znajduje się w oazie zieleni, a dodatkowo koloryzuje się wizki osiedli. Tu jest mega profesjonalne podejście - nie wprowadzają z niczym w błąd, nie prezentują półprawd. A podczas prezentacji w lokalu sprzedażowym nawet mówili o tym, że na środku osiedla powstanie zapewne w przyszłości budynek usługowy, a z okien widać kominy elektrociepłowni - bo zapewne zaraz znajdzie się ktoś, kto będzie się o to rzucał na forach, jak to został oszukany, że kominów nie ma na wizualizacjach.

Wyluzujcie i doceńcie, co fajnego tu jest :)

klientkrk

Postautor: klientkrk » 10 sie 2021, 20:34

Cały czas piszemy TYLKO o balkonach które zostały inaczej zrobione (Nowy też się tylko do tego odnosił. Ja też uważam, że z poprzednim układem balustrad lepiej to wyglądało)

nie dopowiadaj sobie czegoś czego tam nie ma - że zacytuję "wyluzuj" ;)

pozdro

Postautor: pozdro » 11 sie 2021, 5:51

Ja nie widze różnicy są dokladnie tak jak na wizualizacji zrobione tam gdzie mialabyć siatka zamist szkła jest siatka. Powiększacie sibie zdjecie

Bartab

Postautor: Bartab » 11 sie 2021, 10:59

pozdro pisze:Ja nie widze różnicy są dokladnie tak jak na wizualizacji zrobione tam gdzie miała być siatka zamist szkła jest siatka. Powiększacie sibie zdjecie

Balkony po lewej są zrobione odwrotnie niż na wizualizacji - tam gdzie miała być siatka jest szkło i na odwrót. Czy to jakaś istotna różnica - nie wiem.

Piotrek_87

Postautor: Piotrek_87 » 31 sie 2021, 14:00

Czy ktoś już może dostał zaproszenie na wstępne oględziny mieszkania w etapie IV?

pozdro

Postautor: pozdro » 01 wrz 2021, 17:31

Jakie EP?

Rak

Postautor: Rak » 03 wrz 2021, 0:09

pozdro pisze:Jakie EP?

Wziąłbyś raz napisał jakie to ma miec znaczenie (?), bo nie wierzę żeby kogokolwiek się udało w przyszłości przymusić do przeróbek. Na ogół przepisy obowiązują od ich wprowadzenia i nie tyczą się tego co już wybudowane.

Danieloss

Postautor: Danieloss » 26 wrz 2021, 1:02

Cześć,
bylem na inwestycji i z moich oględzin wynika, że ogrodzenie budowy zostało rozebrane, to jest dobry znak.
Ostatnie prace jakie są obecnie wykonywane to nasadzenia w terenach zielonych oraz wykończenia mieszkań.
Ewidentnie widać, że deweloper zakończył budowę w terminie a teraz przeczuwam, że jest na etapie uzyskiwania pozwolenia na użytkowanie.
W związku z powyższym, że to pozwolenie pozyska na dniach to wydaje mi się, że odbiory będą gdzieś końcem października (po P64), czy ktoś ma jakieś przecieki ?.
W mojej umowie przekazanie mieszkania do odbioru jest do końca stycznia 2022r.

Pozdrawiam

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”