Jaka inwestycja w Krakowie? Mieszkanie ~60 mkw / gdzie kupić

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
agby

Re: Jaka inwestycja w Krakowie? Mieszkanie ~60 mkw / gdzie kupić

Postautor: agby » 01 wrz 2021, 22:09

Padre pisze:
agby pisze:
Padre pisze:apartamentywybickiego.pl/mieszkania tu jeszcze zobacz.
A z drugiej strony miasta , osiedle Lili Wendy.

Wybickiego to grubo ponad 10 tys za metr, to chyba zarty :roll:

Przepraszam , nie chciałem urazić , było tam jeszcze jedno mieszkanie za 9800. A całkiem fajna lokalizacja.
Za 9500 to szczerze, bardzo Ci ciężko będzie coś fajnego znaleźć.
Rok czy dwa to mogłaś w centrum miasta kupować . Teraz, po pierwsze mieszkania drożeją i nic z tym nie zrobisz a po drugie ... Najfajniejsze mieszkania w pandemii rozeszły się jak świeże bułeczki.

Żarty w sensie deweloper, nikogo nie uraziłeś :D nie będę wylewać swoich żali na forum ale to co widzę przeglądając te oferty to jest jakieś nieporozumienie, że do 9500 nie da się znaleźć sensownego mieszkania w takim mieście jak Kraków. Pomyśleć że pisałam ten wątek w czerwcu z nadzieją, że znajdę coś za 8000 XD

kaykay

Postautor: kaykay » 02 wrz 2021, 22:48

Generalnie bys znalazła ale dużo wybrzydzasz. Szukasz ideału za te 9500, z tym będziesz miała ciężko.

Rak

Postautor: Rak » 02 wrz 2021, 23:53

Jakiś tam wybór nowych był czy jest przy bagrach bo kilka budów naraz ruszyło i dojdzie tam pewnie za rok instal z mega osiedlem.

Najtaniej to pewnie takie 7 życzeń może?

A tak poza tym to w sumie mało co się teraz buduje na nie zadupiu lub nie przy torach za mniej niż kilkanaście tys :/

agby

Postautor: agby » 03 wrz 2021, 10:58

kaykay pisze:Generalnie bys znalazła ale dużo wybrzydzasz. Szukasz ideału za te 9500, z tym będziesz miała ciężko.

To nie jest do końca tak ze wybrzydzam, ja nie potrzebuje tego mieszkania kupić teraz, mogę za jakiś czas. Dlatego wole dłużej poszukać a nie brać cokolwiek.
Najbardziej interesuje mnie jednak ten ruczaj, może w końcu zrobią coś z ta Piltza i nie będzie tam baseniku. Ruczaj mimo ze nie jest jakoś super blisko centrum to jednak ma dobra komunikacje z czerwonych Maków, można być prawie pewnym ze dojedzie się na czas tramwajem z pętli.

robcio

Postautor: robcio » 07 wrz 2021, 22:13

Patrząc na to, że według niektórych źródeł średnia cena mieszkania w Krakowie to już ponad 9500 myśle, że ze znalezieniem na popularnym ruczaju czegokolwiek poniżej 10 to będzie spory problem.

ZaradnyInwestor

Postautor: ZaradnyInwestor » 08 wrz 2021, 12:31

agby pisze:
Master pisze:Przecież to nie temat o tym, kiedy kupić mieszkanie, ale o tym gdzie kupić mieszkanie do 60 m2 w Krakowie.

Jeżeli zależy Ci na cenie, to zawsze jeszcze są Kliny, ostatnio łaskawiej widziane oraz Złocień, gdzie pewnie ten tramwaj kiedyś podciągną.

Ale jeżeli ktoś ma sugestie kiedy kupić mieszkanie to tez chętnie dowiem się czegoś od mądrzejszych ode mnie osób które siedzą w temacie mieszkań dłużej niż ja, także chill 8-)

Ceny maja podobno rosnac do 2024 roku. Potem moze sie zatrzymaja, albo spadna, ale nawet jesli spadna, to pewnie do cen nie nizszych niz obecnych. Wiec jesli ktos chce czekac i bulic za wynajem a potem kupic gdzies na rogatkach z 30% przecena, za kwote, ktora suma-sumarum i tak wyjdzie pewnie drozej niz dzisiaj, to nie wiem czy to ma sens. Kazdy musi podjac wlasna decyzje.

Padre

Postautor: Padre » 09 wrz 2021, 9:41

robcio pisze:Patrząc na to, że według niektórych źródeł średnia cena mieszkania w Krakowie to już ponad 9500 myśle, że ze znalezieniem na popularnym ruczaju czegokolwiek poniżej 10 to będzie spory problem.

9500 raczej nie . Jakieś 700 zł więcej i taniej nie będzie napewno.
next.gazeta.pl/next/7,151003,27548661,ceny-na-rynku-nieruchomosci-gwaltownie-rosna-grozi-nam-kryzys.html

Zaradnylnwestor

Postautor: Zaradnylnwestor » 09 wrz 2021, 18:27

Padre pisze:
robcio pisze:Patrząc na to, że według niektórych źródeł średnia cena mieszkania w Krakowie to już ponad 9500 myśle, że ze znalezieniem na popularnym ruczaju czegokolwiek poniżej 10 to będzie spory problem.

9500 raczej nie . Jakieś 700 zł więcej i taniej nie będzie napewno.
next.gazeta.pl/next/7,151003,27548661,ceny-na-rynku-nieruchomosci-gwaltownie-rosna-grozi-nam-kryzys.html

Jak taniej nie będzie na pewno to kup wszystkie, stopy też nie pojda w górę to weź miliard kredytu i wykup wszystkie nieruchomości w Krk :lol:

agby

Postautor: agby » 09 wrz 2021, 19:07

ZaradnyInwestor pisze:
agby pisze:
Master pisze:Przecież to nie temat o tym, kiedy kupić mieszkanie, ale o tym gdzie kupić mieszkanie do 60 m2 w Krakowie.

Jeżeli zależy Ci na cenie, to zawsze jeszcze są Kliny, ostatnio łaskawiej widziane oraz Złocień, gdzie pewnie ten tramwaj kiedyś podciągną.

Ale jeżeli ktoś ma sugestie kiedy kupić mieszkanie to tez chętnie dowiem się czegoś od mądrzejszych ode mnie osób które siedzą w temacie mieszkań dłużej niż ja, także chill 8-)

Ceny maja podobno rosnac do 2024 roku. Potem moze sie zatrzymaja, albo spadna, ale nawet jesli spadna, to pewnie do cen nie nizszych niz obecnych. Wiec jesli ktos chce czekac i bulic za wynajem a potem kupic gdzies na rogatkach z 30% przecena, za kwote, ktora suma-sumarum i tak wyjdzie pewnie drozej niz dzisiaj, to nie wiem czy to ma sens. Kazdy musi podjac wlasna decyzje.

Zgadzam się w 100%, dlatego jestem na tym forum, czytam Wasze posty i założyłam ten wątek ;) jednak uważam, że nie ma sensu brać czegokolwiek, jak już kupuję mieszkanie w którym będę mieszkać x lat, to chcę żeby spełniało chociaż część moich wymagań.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”