Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ibum1

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Ibum1 » 25 wrz 2021, 18:45

avagen pisze:
pandg pisze:
Mar G pisze:
a braliście z wykończeniem ? znane mi zaproszenia dotyczące w stanie developerskim

Bez wykończenia, w stanie deweloperskim. Późniejszy termin w naszym przypadku może być spowodowany tym, że jak byliśmy oglądać mieszkania na wakacjach to były w nich kwatery pracowników budowy i możliwe, że jeszcze się nie przenieśli.

Cierpliwości. Też nie dostałem jeszcze zaproszenia. Druga tura odbiorów będzie zapewne między 13 a 27 października ;) A według innej grupy mieszkańców wygląda na to, że zaproszenia zostały rozesłane zupełnie losowo.

A jak wygląda ten odbiór? Jak uznasz, że nie ma nic do poprawy, to odbierasz klucze?

avagen

Postautor: avagen » 25 wrz 2021, 18:52

Ibum1 pisze:A jak wygląda ten odbiór? Jak uznasz, że nie ma nic do poprawy, to odbierasz klucze?

Przeprowadzane są oględziny lokalu. Potencjalne usterki wpisuje się do protokołu zdawczo-odbiorczego. Deweloper (zgodnie z umową) ma 14 dni na ustosunkowanie się do usterek, a 30 dni na ich poprawę.

Jeśli nie znajdziemy usterek, to myślę, że zgodnie z umową i terminami wpłat klucze zostaną przekazane dopiero po przelaniu ostatniej transzy (40%). Ale zależy to od dewelopera - nie zagłębiałem się ostatnio w tą część umowy deweloperskiej ;) Może być i tak, że dostaniemy od razu klucze, ale nie sądzę. Mogę się mylić.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 25 wrz 2021, 20:13

avagen pisze:
Ibum1 pisze:A jak wygląda ten odbiór? Jak uznasz, że nie ma nic do poprawy, to odbierasz klucze?

Przeprowadzane są oględziny lokalu. Potencjalne usterki wpisuje się do protokołu zdawczo-odbiorczego. Deweloper (zgodnie z umową) ma 14 dni na ustosunkowanie się do usterek, a 30 dni na ich poprawę.

Jeśli nie znajdziemy usterek, to myślę, że zgodnie z umową i terminami wpłat klucze zostaną przekazane dopiero po przelaniu ostatniej transzy (40%). Ale zależy to od dewelopera - nie zagłębiałem się ostatnio w tą część umowy deweloperskiej ;) Może być i tak, że dostaniemy od razu klucze, ale nie sądzę. Mogę się mylić.

Pewnie trzeba będzie przelać te 40% przed oddaniem kluczy, tylko chodzi mi o termin. Teraz mamy końcówkę września, a ja mam odbiór kluczy na luty wpisany. Szkoda by było, żeby mieszkanie czekało 3 miesiące na ekipę wykonczeniowa

tom_kr

Postautor: tom_kr » 25 wrz 2021, 20:56

Ibum1 pisze:
avagen pisze:

Pewnie trzeba będzie przelać te 40% przed oddaniem kluczy, tylko chodzi mi o termin. Teraz mamy końcówkę września, a ja mam odbiór kluczy na luty wpisany. Szkoda by było, żeby mieszkanie czekało 3 miesiące na ekipę wykonczeniowa

Zgodnie z umową klucze miałem otrzymać w Q4 2021 (budynek 4.X), będę odbierał w najbliższej turze 29.09-13.10.2021.
Warunkiem odbioru jest uiszczenie ostatniej transzy przynajmniej na 4 dni przed terminem ustalonego odbioru.
Z tego co się orientuję uwagi/usterki wpisywane są do protokołu i nie zależnie od tego czy one są czy też ich nie ma klucze odbiera się.
W przypadku usterek należy umożliwić dostęp pracownikom wykonawcy w celu ich usunięcia.

Mar G

Postautor: Mar G » 25 wrz 2021, 21:47

tom_kr pisze:
Ibum1 pisze:
avagen pisze:

Zgodnie z umową klucze miałem otrzymać w Q4 2021 (budynek 4.X), będę odbierał w najbliższej turze 29.09-13.10.2021.
Warunkiem odbioru jest uiszczenie ostatniej transzy przynajmniej na 4 dni przed terminem ustalonego odbioru.
Z tego co się orientuję uwagi/usterki wpisywane są do protokołu i nie zależnie od tego czy one są czy też ich nie ma klucze odbiera się.
W przypadku usterek należy umożliwić dostęp pracownikom wykonawcy w celu ich usunięcia.

dokładnie tak. brak wpłaty na 2-3 dni przed odbiorem skutkuje anulowaniem terminu odbioru.
nie wiem ile razy tak bezkarnie można postąpić.

Mar G

Postautor: Mar G » 29 wrz 2021, 15:13

Data

Uprzejmie informujemy, że w dniu 22.09.2021r. uzyskaliśmy decyzję pozwolenia na użytkowanie Apartamenty Przybyszewskiego 64 II i 64 III.

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 08 paź 2021, 20:13

Okazuje się, że deweloper poprowadził klimatyzację pod elewacją/w ścianie, a nie jak deklarował wcześniej - wewnątrz mieszkania. Tak że extra opcja.

fakir151

Postautor: fakir151 » 08 paź 2021, 21:14

Klitsch.K.O pisze:Okazuje się, że deweloper poprowadził klimatyzację pod elewacją/w ścianie, a nie jak deklarował wcześniej - wewnątrz mieszkania. Tak że extra opcja.

Jaką klimatyzacje? Mówisz o zmianach lokatorskich?

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 08 paź 2021, 22:05

fakir151 pisze:
Klitsch.K.O pisze:Okazuje się, że deweloper poprowadził klimatyzację pod elewacją/w ścianie, a nie jak deklarował wcześniej - wewnątrz mieszkania. Tak że extra opcja.

Jaką klimatyzacje? Mówisz o zmianach lokatorskich?

Ta, mówione było o wewnętrznej ścianie z maskownicą czyli tak, jak każdy ma wpisane w akcie notarialnym, jak chciałby robić teraz na własną rękę.
A tu Atal zrobił ładnie rurki w ścianie czy tam pod elewacją :P

pitipiti

Postautor: pitipiti » 12 paź 2021, 11:49

Do sprzedania mieszkanie nr 8 (cesja) IV etap,2 pokojowe, 65m2, 1 piętro, ekspozycja wsch-płd. 12k za metr do tego.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”