Zacisze Banacha Kraków od Henniger Investment (Mieszkaj "w mieście") - opinie na forum
Re: Zacisze Banacha Kraków od Henniger Investment (Mieszkaj "w mieście") - opinie na forum
I jeszcze ceny jak u develii na centralnej (10x lepsza lokalizacja czyzyny)
Re: Zacisze Banacha Kraków od Henniger Investment (Mieszkaj "w mieście") - opinie na forum
Ceny są gdzie upublicznione czy wszystko na zapytanie?
wszystko na zapytanie, swoją drogą bardzo dziwna praktyka - chyba że uwielbiają spamować później ofertami na pozyskane maile...
w zał przykładowe oferty; śmiech na sali

LQS pisze:wszystko na zapytanie, swoją drogą bardzo dziwna praktyka - chyba że uwielbiają spamować później ofertami na pozyskane maile...
Czy spamować to nie wiem ale często taka praktyka jest stosowana (nie mówię, że akurat przez tego dewelopera odnoszę się tak globalnie) by nie dawać powodów do negocjacji, jeśli gdzieśmy wiszą ceny nazwijmy to oficjalnie to każdy będzie do nich referował w pewien sposób, jeśli ceny są na zapytanie to można nimi trochę żonglować w jakimś zakresie bo dziś wysłali Ci takie za miesiąc wyślą inne, tobie wysłali takie ale zobaczą, ze jakiś typ mieszkań schodzi mocniej to następnemu mogą wysłać już inna cenę, są na zapytanie wiec „indywidualne” w przypadku jak gdzieś wiszą i trzeba podnieść to ludzie gdzieś tam pamiętają, że było już taniej.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2021, 21:53 przez robcio, łącznie zmieniany 1 raz.
LQS pisze:w zał przykładowe oferty; śmiech na sali
Ja myśle, że to raczej obraz rynku, po sąsiedzku (inne nowe osiedla przy Banacha albo Zauchy itd. wcale nie jest jakoś dużo taniej, jeśli w ogóle)
W innych jeszcze chyba gorszych trudniejszych (choć to oczywiście rzecz gustu) miejscach wcale nie jest dużo taniej.
Ba nawet pod Krakowem zaczyna być nie jakoś specjalnie taniej gdzieś mi mignęła domy dzielone ma mieszkania po 8000 za metr pod Krakowem…
Taka praktyka powinna być nielegalna. Niestety polski nierząd nic z tym nie robi.
Powinny być wprowadzone 3 zmiany prawne
1. Jawność cen mieszkań w ofertach deweloperów (niech sobie zmieniają ale niech to jest transparentne)
2. Obowiązek publikowania współczynnika EP zapotrzebowania na energię pierwotna. Ile nasze mieszkanie będzie zużywać energii na ogrzanie.
3. Obowiązek stosowania rekuperacji, odejście od wentylacji z nawiewnikami. Ja nie kupuje kolejnego mieszkani do momenty gdy beda montowac nawiewniki. Ewentualnie faktycznie w dom jednorodzinny bede musial isc jak sie to nie zmieni. Nie mam zamiaru miec chorych zatok pół roku jak teraz.
Powinny być wprowadzone 3 zmiany prawne
1. Jawność cen mieszkań w ofertach deweloperów (niech sobie zmieniają ale niech to jest transparentne)
2. Obowiązek publikowania współczynnika EP zapotrzebowania na energię pierwotna. Ile nasze mieszkanie będzie zużywać energii na ogrzanie.
3. Obowiązek stosowania rekuperacji, odejście od wentylacji z nawiewnikami. Ja nie kupuje kolejnego mieszkani do momenty gdy beda montowac nawiewniki. Ewentualnie faktycznie w dom jednorodzinny bede musial isc jak sie to nie zmieni. Nie mam zamiaru miec chorych zatok pół roku jak teraz.
Na forum inwestycja się nie przyjęła, ale mimo to ceny do góry. Zerwana rezerwacja za 9300 wzrost na 11000 i to za 4 pok 

-
mop pisze:Na forum inwestycja się nie przyjęła, ale mimo to ceny do góry. Zerwana rezerwacja za 9300 wzrost na 11000 i to za 4 pok
On zerwali czy Ty?
No oni bo się cena zmieniła, a nowej nie będzie bo mnie nie stać..
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”