Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
wojciechs

Re: Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Postautor: wojciechs » 23 maja 2017, 18:39

W życiu bym nie pomyślał, że BO dorobią się swojej spiskowej teorii :geek:

Drodzy forumowicze, stanowczo kwestionuję jakobym miał sprzedawać mieszkanie w BO. Przyznaję, że początkowo byłem zainteresowany stosunkowo dużym lokalem w II budynku, lecz później zmieniłem zdanie i podpisałem umowę na lokal nieco mniejszy w budynku I.

Może to małe zawirowanie jest źródłem Waszych wątpliwości?

tenzprawej

Postautor: tenzprawej » 23 maja 2017, 19:25

Źródłem zawirowań bezsprzecznie jest brak jakiejkolwiek informacji na temat terminu odbioru mieszkań.

Ludziom się kończą umowy najmu obecnych mieszkań, mieli wprowadzać się już do nowego, a tu taka lipa...

xyzabc

Postautor: xyzabc » 24 maja 2017, 12:56

.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2017, 22:54 przez xyzabc, łącznie zmieniany 1 raz.

kkoxik

Postautor: kkoxik » 20 cze 2017, 10:30

Czy ktoś ma jakieś informacje z budowy? Jak idą prace w BO? Jakieś przypuszczenia kiedy będziemy się mogli wprowadzać?

duken

Postautor: duken » 23 cze 2017, 10:27

Z opóźnieniem zawsze należy się liczyć w tej branży... który deweloper jest uczciwy ? jak nie kiepskie wykonanie to opóźnienia lub inne osobliwości :evil:

Szkoda, że w BO ciagle coś obiecują, zapewniają a z realizacją już jest ciężko...
Liczę, że przedstawiciel BO wyjaśni sytuację - brak odpowiednio wczesnego powiadomienia o opóźnieniu, co u klientów genereuje niestety spore koszta dodatkowe, ktorych BO pewnie nie zwróci ?

Dobrze, że chociaż prace budowlane wykonywane są na lepszym niż u innych znanych deweloperów poziomie - opinia architekta.

Szanowni przedstawiciele BO - dobre opinie klientów to najlepsza dla Was reklama.
Ludzie coraz bardziej zwracają uwagę na profesjonalizm i potrafią bardzo docenić JAKOŚĆ.

wojciechs

Postautor: wojciechs » 23 cze 2017, 12:02

Szanowni Państwo, apeluję jednak, żeby utrzymać na tym szacownym forum jakiś poziom i nie obrażać innych forumowiczów. Nie chodzi nawet o mnie, ale o pozostałych dyskutantów, którzy (pomimo różnicy poglądów) utrzymują wysoki standard wypowiedzi.

W przeciwieństwie do Państwa - ja tutaj występuję pod własnym imieniem i nazwiskiem, wiecie też Państwo gdzie będę mieszkał. Proszę, jeśli komuś leży coś na wątrobie i chciałby porozmawiać, zapraszam do Biura Sprzedaży - nie ma problemu. Nie wiem jak Państwo, ale wylewanie inwektyw i złośliwości pod przykrywką nicka jest co najmniej nie fair i wysoce nietaktowne. Za "zakręconego" się nie obrażam :mrgreen:

Wiem jednak, że przyszli mieszkańcy BO to ludzie z klasą i na poziomie (tak jak sama inwestycja) - więc podejrzewam wpisy internetowych nicponi na tym forum o "grubymi nićmi szytą" działalność konkurencji :)

Co do meritum, powtarzam - jesteśmy w terminie przewidzianym przez umowę. Jeżeli coś nie jest dla Państwa jasne lub zrozumiałe - naprawdę lepiej zadzwonić, przyjść, a nie irytować się na forum :)

Miłego piątku!

slawek

Postautor: slawek » 23 cze 2017, 12:27

Zaczynam się gubić w przypadku tej inwestycji. To w końcu jak jest, są opóźnienia i deweloper się z czegoś nie wywiązuje, co było w umowie? Opóźnienia będą w jakikolwiek sposób wpływały na termin odbioru mieszkania w inwestycji Bronowickie Ogrody? Bo jeśli nie, to chyba nie ma o co bić piany, gorzej natomiast jeśli ktoś nie dostanie kluczy w terminie. Może ktoś to wyjaśnić?

duken

Postautor: duken » 23 cze 2017, 13:01

Jak w takim razie interpretowac informację ze strony internetowej BO ?

Etap I - zakończenie budowy grudzień 2016, oddanie marzec 2017.
Etap II - zakończenie budowy marzec 2017, oddanie czerwiec 2017.
Tak było napisane jeszcze niedawno... jeżeli mam jeszcze foldery reklamowe to wrzucę zdjęcie.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2017, 13:03 przez duken, łącznie zmieniany 1 raz.

wojciechs

Postautor: wojciechs » 23 cze 2017, 13:43

Szanowna Pani, sądzę, że Pani wypowiedź, nacechowana emocjami, oskarżeniami najlepiej mówi sama za siebie. Nie będę tego komentował.

Szkoda tylko, że tak dużo tekstu a tak mało treści :cry:

duken

Postautor: duken » 23 cze 2017, 14:41

wojciechs pisze:Szanowna Pani, sądzę, że Pani wypowiedź, nacechowana emocjami, oskarżeniami najlepiej mówi sama za siebie. Nie będę tego komentował.

Szkoda tylko, że tak dużo tekstu a tak mało treści :cry:

Co się Pan dziwi ? :o
Pani ma prawo podejrzewać, że została oszukana albo stała się ofiarą totalnego braku profesjonalizmu (czy może lepiej beztroski i braku kompetencji ?) sprzedawców.
Zdaje się, że zapewniono ją, że może wchodzić z ekipą remontową w określonym terminie (pewnie podpisała już umowę na remont ?) w uzgodnieniu z przedstawicielami BO - tak można wywnioskować.

Umowa ustna to także umowa.
A zaznaczyć należy, że Państwo dość często wprowadzacie w błąd.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”