Lazurowy Park Atal Kraków - nowe mieszkania Bronowice forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pyqpyk

Re: Lazurowy Park Atal Kraków - nowe mieszkania Bronowice forum

Postautor: pyqpyk » 14 sty 2016, 15:46

Według mnie obsluga jest jak najbardziej profesjonalna, zarówno etap rezerwacji w biurze Atal jak i podpisywania umowy deweloperskiej. Główny architekt jest bardzo responsywny więc wszystkie wątpliwości miałem szybko wyjaśnione. Jeśli chodzi o jakieś upusty to chyba wszyscy dostaja podobny upust :) (przynajmniej Ci co rezerwowali na początku)

michal128

Postautor: michal128 » 15 sty 2016, 17:28

Co do obsługi:
dział sprzedaży - miło, dosyć profesjonalnie, upusty na razie bardzo małe
dział "umów" - bardzo profesjonalnie
inżynierowie - również bez zastrzeżeń, odpowiedzi na wszystkie pytania szybkie i konkretne
dział wykończeń - yyyy:) bardzo źle. To moje drugie mieszkanie od tego dewelopera i nic się nie zmieniło.
Sama jakość wykończenia - akurat u mnie była bez większych zastrzeżeń, ale dogadywanie
tego wszystkiego to droga przez mękę.
Kto brał mieszkanie z wykończeniem, ten wie o co chodzi:)

Pomimo kilkukrotnego zaznaczania na co zwrócić szczególną uwagę przy wykonywaniu wizualizacji,
pełno błędów - tak, jakby panie nie dostały maila z instrukcjami ode mnie. Na każde pytanie
jest jedna odpowiedź - nie da się. Czas oczekiwania na odpowiedź mailową - bardzo długi, jeśli
w ogóle odpisują. Z kolei po interwencji "działu umów" cała procedura ustalania szczegółów przyspieszyła.
Po rozmowie z inżynierami okazało się, że wszystko da się zrobić. Niestety, najpierw trzeba się kontaktować
z paniami z działu wykończeń...
Nie wspominam o elementarnych zasadach poprawności językowej w pisanych przez te panie mailach.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2016, 18:27 przez michal128, łącznie zmieniany 3 razy.

Nowy

Postautor: Nowy » 19 sty 2016, 10:22

Dzięki @michal128 za wyczerpującą opinię, mam dosyć podobnie, choć do Działu Wykończeń Atalu jeszcze nie doszedłem, ani nawet do inżynierów, więc nic nie mogę o nich powiedzieć :) Ale jak na razie w przypadku kupna inwestycji Lazurowy Park w Krakowie Bronowicach mniej więcej wszystko się potwierdza :D A dużo będziesz przerabiał w mieszkaniu, skoro dogadujesz się z inżynierami :?: Jak Atal podchodzi do takich wymagań klientów :?: Wykończenie bierzesz od nich, myślisz że warto to w taki sposób ograć :?:

No i masz jakieś zdjęcia z budów, ciekawi mnie jak to wygląda, bo dawno mnie nie było w okolicy, a chętnie bym zobaczył, jak idą prace :)

Nowy

Postautor: Nowy » 25 sty 2016, 10:19

Z tym upustem, to nie kojarzę, żeby ktoś dostał więcej, choć nie jest wykluczone, że tak jest. W każdym razie, jeśli mieszkania dobrze się sprzedają, to po co dawać większe upusty - to tak patrząc na to okiem dewelopera Atal ;) Z drugiej strony na przykład w inwestycji Nowe Czyżyny Budimex nie było żadnej możliwości zmiany ceny, wszystko odbywało się na zasadzie "Nie podoba się :?: Będą inni chętni :!:". Może przykre, ale zrozumiałe, negocjować można, jeśli ktoś bardzo chce sprzedać i zależy mu na czasie...

Ujęcie wody chyba nie przeszkadza, przeciwnie, wokół takich miejsc znajduje się zwykle strefa ochronna jakaś, więc nic uciążliwego dla środowiska raczej nie mogłoby tam powstać :idea: Jeśli chodzi o skup złomu, to trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, jak długo taki biznes będzie mógł funkcjonować na działkach, które pewnie warte są więcej, niż przychody z takiej działalności przez 20 lat ;)

A jakie są wady i zalety inwestycji Lazurowy Park Atalu :?: O tym na forum powiedziano już sporo, wyłania się z tego całkiem niezły obraz, a okolica wydaje się bardzo dobra. Zobaczymy jak to wyjdzie temu deweloperowi :) A jak masz więcej informacji, to wrzucaj na forum :!:

za.kas

Postautor: za.kas » 25 sty 2016, 22:35

A co z tą rzeczką nieopodal? Nie jest to teren zalewowy? I wiadomo czy coś ma powstać za tą inwestycją? Patrzył ktoś na plany zagospodarowania?

daarek87

Postautor: daarek87 » 26 sty 2016, 9:46

Witam,
Wedlug mnie inwestycja ma zdecydowanie wiecej zalet niz wad.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2016, 16:46 przez daarek87, łącznie zmieniany 2 razy.

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 10 lut 2016, 0:37

Jako, że na forum zebrało się sporo osób udzielających się w tym temacie, zakładamy forum osiedla Lazurowy Park Atal, bo z tego co widać, dużo osób jest zainteresowanych tą inwestycją, a chyba też część z forumowiczów kupiła tam też nowe mieszkania od tego dewelopera :) Zapraszam do kontynuowania tam dyskusji w nowych tematach, w taki sposób zapewne będzie wygodniej ;)

alek83

Postautor: alek83 » 26 lut 2016, 18:39

Byłem dzisiaj w Bronowicach, gdzie Atal buduje osiedle Lazurowy Park :) Poniżej fotka, a więcej zdjęć w założonym nowym temacie o tym, jak przebiega budowa osiedla Lazurowy Park Atal - chyba wszystko idzie naprawdę nieźle :!: Ale sami oceńcie :)

Obrazek

Murzyn

Postautor: Murzyn » 20 mar 2016, 21:37

Mału update tematu kolegi alek83 w http://budujesie.pl/viewtopic.php?f=18&t=399

Obrazek

Wszystkie budynki pierwszego etapu są już na swoich ostatnich piętrach. Cieszy fakt, że to już prawie ostateczna wysokość budynków. ;)

Marzena

Postautor: Marzena » 14 gru 2016, 15:35

Dzień dobry czy ktoś ma problem z kredytem na mieszkanie lazurowy park etap 2 ?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”