anubis pisze:
Zapytacie o co w takim razie z ludźmi kupującymi na własne cele mieszkaniowe. O to też pytałem. Pan pośrednik... takich nie ma prawie w ogóle.
Są, są. Chociażby my właśnie dopinamy kupno. I taka "ciekawostka" - w momencie jak oglądaliśmy mieszkania to zostały 4 ostatnie wolne w tym miejscu (łącznie jest 16 mieszkań). My wskoczyliśmy z rezerwacją na miejsce kogoś kto nie dostał kredytu i umowa rezerwacyjna mu wygasła. Tydzień później od oglądania mieszkania podpisywaliśmy umowę rezerwacyjną i biuro sprzedaży powiedziało, że jutro będą podpisywać umowę z małżeństwem które kupuje "to drugie mieszkanie" (zastanawialiśmy się między dwoma). Minęły dwa tygodnie odkąd podpisaliśmy umowę i wczoraj sprawdziłam na stronie - poszły dwa ostatnie wolne mieszkania. Dodam, że sprzedaż ruszyła w 2019 i najlepsze dwa mieszkania poszły natychmiast (z największymi ogrodami) ale reszta bardzo powoli się sprzedawała.
Oczywiście nie wiem na pewno czy to są kupna w celach mieszkaniowych czy pod wynajem, ale to są wszystko mieszkania około 100m z czterema sypialniami, a w wynajmie takie mieszkania raczej są mniej chodliwe.