Lwowska 10 Residence (Kraków) od Architecture Vento - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
fisman

Re: Lwowska 10 Residence (Kraków) od Architecture Vento - opinie na forum

Postautor: fisman » 10 paź 2021, 13:25

Ogólnie okolica nieciekawa - stare kamienicy, które są bardzo zapuszczone i to nie tylko na Lwowskiej, ale też boczne uliczki. Obok jest chyba akademik/airbnb więc mieszkanie tam będzie ciekawe :) Przy tych pieniądzach szukałbym czegoś innego (czy to wynajem czy dla siebie) :) Ja odpuściłem zakup po tym jak się przeszedłem po okolicy. Z plusów to na pewno blisko na bulwary :)

Mackowski

Postautor: Mackowski » 10 paź 2021, 17:37

Ja bym powiedzial wrecz odwrotnie okolica bardzo ciekawa. Blisko bulwary, park bednarskiego, kopiec kraka, Zablocie z licznymi knajpkami, kladka Bernatka, galeria kazimierz. Wszystko w zasiegu 10minut na nogach. Bardzo, bardzo dlugo by wymieniac inne rzeczy, tam jest poprostu swietnie rozwinieta infrastruktura. Pytalem raczej cos wiecej o samej inwestycji/deweloperze.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2021, 17:43 przez Mackowski, łącznie zmieniany 1 raz.

Mar G

Postautor: Mar G » 10 paź 2021, 17:40

Mackowski pisze:Ja bym powiedzial wrecz odwrotnie okolica bardzo ciekawa. Blisko bulwary, park bednarskiego, kopiec wandy,

tiaaaa.... do Kopca Wandy tak ok. 13 km - może to i blisko ....

NeVeS

Postautor: NeVeS » 10 paź 2021, 18:05

akurat ta najbliższa okolica to się znacznie poprawiła, pobudowali trochę nowych budynków, kilka wyremontowali, bo jeszcze kilka lat temu to tam było strach się zapuścić i same rudery w okolicy, a teraz jednak sporo wygląda już tam przyjemnie :ugeek:

Mackowski

Postautor: Mackowski » 10 paź 2021, 21:01

Mar G pisze:
Mackowski pisze:Ja bym powiedzial wrecz odwrotnie okolica bardzo ciekawa. Blisko bulwary, park bednarskiego, kopiec wandy,

tiaaaa.... do Kopca Wandy tak ok. 13 km - może to i blisko ....

Chodzilo mi o kopiec Kraka panie ;)

NeVeS pisze:akurat ta najbliższa okolica to się znacznie poprawiła, pobudowali trochę nowych budynków, kilka wyremontowali, bo jeszcze kilka lat temu to tam było strach się zapuścić i same rudery w okolicy, a teraz jednak sporo wygląda już tam przyjemnie :ugeek:

Wlascicielem kamienicy obok jest ten sam deweloper i bedzie remontowana. Po przedciwnej stronie powstaje nowy budynek wiec tak jak mowisz okoliczne domy tez coraz lepiej zaczynaja wygladac.

megi

Postautor: megi » 30 mar 2022, 10:52

Ma ktoś może zdjęcia z ostatnich dni, jak wygląda teraz budowa inwestycji Lwowska 10 Kraków? Dużo im jeszcze zostało do dokończenia tej budowy?

NeVeS

Postautor: NeVeS » 31 mar 2022, 21:48

a to nie skończone już jest przypadkiem?, gdzieś mi mignęły ogłoszenia ze zdjęciami mieszkań w stanie surowym na sprzedaż.

megi

Postautor: megi » 20 cze 2022, 11:40

Trzeba się było przejść w okolicę i zrobić zdjęcia.

Obrazek

Faktycznie skończone i trwają chyba prace wykończeniowe w mieszkaniach.

Obrazek

Jest też chyba trochę mieszkań na sprzedaż już z drugiej ręki.

megi

Postautor: megi » 20 cze 2022, 11:43

Budynek całkiem schludny, ale szkoda, że nie ma żadnego detalu na elewacji, jak na kamienicach w okolicy.

Obrazek

Co myślicie?

neo

Postautor: neo » 12 gru 2022, 10:42

Mieszka ktoś i podzieli się opinią? Nowa kamienica, w centrum, to bardzo ok., ale da się tam komfortowo mieszkać z rodziną, czy to jest raczej "hotel" oferujący mieszkania na wynajem krótkoterminowy, czyli na weekendowe imprezowanie w Krakowie? Pytam, bo sam zastanawiam się, czy da się sensownie mieszkać w centrum Krakowa, czy to jest już miejsce zupełnie nie nadające się do normalnego życia.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”