Martab pisze:nanu pisze:Na pewno nikogo to nie obchodzi, ale żeby "zamknąć" wątek
Po roku przeglądania ofert, obserwowania cen, nieskończonych dyskusji między sobą i z innymi, a przez ostatnie 2 miesiące takiego już naprawdę intensywnego szukania i oglądania różnych budynków zdecydowaliśmy się na coś, co od dwóch lat uparcie odrzucaliśmy, czyli
piaszczysta.com .
Może nie będę się strasznie rozpisywać dlaczego, ale śmiać mi się chce z tej sytuacji

Niby byliśmy już nastawieni na kupno działki poza Krakowem, już w myślach ogarnialiśmy przepisywanie dzieci; że trzeba będzie kupić drugi samochód itp itd a tutaj szybka decyzja i przeprowadzamy się jakieś 500m obok

Ja w sumie jestem ciekawy czemu taka zmiana

Bo mieliśmy podobne rozkminy widze

Prosta sprawa: cena. Musieliśmy kupić coś za maks 800tys a musiało spełniać warunki minimum 4 sypialni, dwóch łazienek i ogródka. W tej cenie i z tymi warunkami albo nic nie byłam w stanie znaleźć albo za daleko jak dla nas od Krakowa. W końcu odpadła kwestia samodzielnej budowy z powodu ceny działek, ile trzeba by czasu i nerwów stracić na ogarnianiu samemu budowy (założyliśmy sobie, że zamieszkamy w nowym miejscu najpóźniej we wrześniu 2022). Przy piaszczystej mieścimy się w cenie, są 4 sypialnie (co prawda nie na jednym piętrze ale to ustępstwo na które możemy iść), 2 łazienki (szkoda, że nie jeszcze osobny wc ale znowu - dwie łazienki to i tak lepiej niż jedna), ogródek. Ale najważniejsza kwestia to taka, że to dosłownie 300m od naszego obecnego mieszkania. Nie będziemy musieli zmieniać dzieciom szkoły i przedszkola, wiemy jak z dojazdami gdziekolwiek, sklepy, przychodnie itp itd Rozmawialiśmy też z rodziną, która mieszka tam od wiosny i nie narzekają ani na dewelopera ani na sam budynek.