Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Pixi

Re: Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum

Postautor: Pixi » 20 paź 2021, 11:07

Robrt pisze:Fakt, dlatego myślę o tym mieszkaniu 124. Ma okna tylko od strony parku. Układ mieszkania świetny. Boje sie, ze od strony Areny mogą swiecić reklamy Tauronu, ale chyba drzewa są odpowiednio wysokie.

Bardzo fajne mieszkanie, okolica też super. Ja odrzuciłam Solaris park (z 1 etapu) ze względu na ekspozycje salonu z widokiem na park na północ dlatego zdecydowaliśmy się z mężem na U przybyszewskiego od Ekoparku.

Robrt

Postautor: Robrt » 20 paź 2021, 11:28

Rozumiem. My znowu teraz mamy salon od południa i szczerze powiedziawszy jest to bardzo uciążliwe i męczące. Całe lato jest za gorąco i chodzi klima. A dla porównania ile płaciliście na Przybyszewskiego?

Pixi

Postautor: Pixi » 20 paź 2021, 11:54

Robrt pisze:Rozumiem. My znowu teraz mamy salon od południa i szczerze powiedziawszy jest to bardzo uciążliwe i męczące. Całe lato jest za gorąco i chodzi klima. A dla porównania ile płaciliście na Przybyszewskiego?

Z tą klimą to fakt, ale ja akurat lubię ciepło ;) obecnie mamy południowy zachód a zmieniamy na południowy wschód więc myśle że w lecie będzie chłodniej niż teraz. Na przybyszewskiego nam wyszło 14 za m2, także zdecydowanie mniej niż obecny 2 etap solaris. Ogólnie ciężko znaleźć przyjemne 4 pokojowe mieszkanie. Gdyby solaris był tańszy pewnie też bym o nim myślała zwłaszcza że na przybyszewskiego był zalany garaż w tym roku podczas tych ulew, mają to zabezpieczyć ale jak to wyjdzie ciężko określić.

Peter_28

Postautor: Peter_28 » 24 paź 2021, 19:53

Witam,

czy wiadomo coś na temat zakończenia budowy i terminu oddawania mieszkań w pierwszym etapie ?
Nie wiem jak ustawiać się z fachowcami a dochodzą mnie jakieś informację o opóźnieniach.
Macie może jakieś wiarygodne informacje ?

Pozdrawiam

ITGeek

Postautor: ITGeek » 24 paź 2021, 22:54

Peter_28 pisze:Witam,

czy wiadomo coś na temat zakończenia budowy i terminu oddawania mieszkań w pierwszym etapie ?
Nie wiem jak ustawiać się z fachowcami a dochodzą mnie jakieś informację o opóźnieniach.

Pozdrawiam

Nie prosciej zapytac dewelopera?

Peter_28

Postautor: Peter_28 » 25 paź 2021, 8:07

ITGeek pisze:

Pozdrawiam

Słowo klucz - "wiarygodne"
Ja wiem gdzie się zdzwoni w przypadku takich pytań.
Mnie mówiono przy podpisywaniu umowy deweloperskiej o grudniu/styczniu a teraz słyszę o kwietniu dlatego pytam Was co wiecie, bo chyba po to forum tutaj jest, żeby się wymieniać też takimi informacjami ????
Więc proszę, jeżeli nie wiesz to daruj .....

ITGeek

Postautor: ITGeek » 25 paź 2021, 10:12

Peter_28 pisze:
ITGeek pisze:

Pozdrawiam

Mnie mówiono przy podpisywaniu umowy deweloperskiej o grudniu/styczniu a teraz słyszę o kwietniu dlatego pytam Was co wiecie, bo chyba po to forum tutaj jest, żeby się wymieniać też takimi informacjami ????

Czyli na forum od anonimowych i randomowych ludzi sa wiarygodniejsze informacje niz od dewelopera, od ktorego kupowales mieszkanie? Zadaj sobie to pytanie jeszcze raz i przemysl jakiej odpowiedzi oczekujesz na tak zadane pytanie..

Pixi

Postautor: Pixi » 25 paź 2021, 13:39

Deweloperzy różne rzeczy mówią by sprzedać. Masz w umowie podany termin, chyba w okolicy kwietnia z tego co kojarzę i najpewniej wtedy będą oddania. Ja od nich różne bajki słyszałam, np przy pytaniu o hałas budowy 2 etapu, że ciężkie prace zakończą w sierpniu 2022 ;)

Peter_28

Postautor: Peter_28 » 25 paź 2021, 18:59

Kolego ITGeek nie bierz sobie tego za bardzo do serca ale odpowiedziałeś na pytanie pytaniem, co zazwyczaj nic merytorycznego nie wnosi i miałem rację, bo nie wiesz.
Może powinien Ci podziękować za radę ale jakoś wydała mi się ona wycelowana w kosmos jakbym nie wiedział co, od kogo i za ile kupowałem i do kogo się żalić, że co innego słyszałem a co innego to fakt .....
Może naiwnie spodziewam się na tym forum ludzi, którzy też kupili mieszkanie w tej inwestycji a nie mądrusiów, którzy spędzają czas na doradzaniu komuś dlaczego źle zrobili, że kupili w tak fiutowym miejscu i za tyle pieniędzy. Miałem nadzieję na wymienienie się informacjami jakimi obdarza ich deweloper co do terminu oddania.
Po trzecie na podstawie opinii jakich oczekiwałem nie miałem zamiaru układać sobie życia tylko zadecydować co powiedzieć wykonawcy, którego miałem umówionego na styczeń .....

Pixi - dziękuje za Twoją odpowiedź i oczywiście wiem co mam wpisane w akcie (31 maj 2022 - przeniesienie własności ) ale te daty w akcie zawsze mają duży margines jak wiadomo.
Ja podpisywałem z nimi akt w czerwcu, kiedy prace były mocno zaawansowane i cały czas byłem przekonywany o styczniu a przypadkiem dowiedziałem się o marcu/kwietniu.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców ale również osoby, które kupiły tam mieszkanie pod inwestycję, bo wiem że jest ich tam sporo.
ITGeek pisze:
Peter_28 pisze:
ITGeek pisze:

Czyli na forum od anonimowych i randomowych ludzi sa wiarygodniejsze informacje niz od dewelopera, od ktorego kupowales mieszkanie? Zadaj sobie to pytanie jeszcze raz i przemysl jakiej odpowiedzi oczekujesz na tak zadane pytanie..

ITGeek

Postautor: ITGeek » 25 paź 2021, 23:51

Peter_28 pisze:Kolego ITGeek nie bierz sobie tego za bardzo do serca ale odpowiedziałeś na pytanie pytaniem, co zazwyczaj nic merytorycznego nie wnosi i miałem rację, bo nie wiesz.
Może powinien Ci podziękować za radę ale jakoś wydała mi się ona wycelowana w kosmos jakbym nie wiedział co, od kogo i za ile kupowałem i do kogo się żalić, że co innego słyszałem a co innego to fakt .....
Może naiwnie spodziewam się na tym forum ludzi, którzy też kupili mieszkanie w tej inwestycji a nie mądrusiów, którzy spędzają czas na doradzaniu komuś dlaczego źle zrobili, że kupili w tak fiutowym miejscu i za tyle pieniędzy. Miałem nadzieję na wymienienie się informacjami jakimi obdarza ich deweloper co do terminu oddania.
Po trzecie na podstawie opinii jakich oczekiwałem nie miałem zamiaru układać sobie życia tylko zadecydować co powiedzieć wykonawcy, którego miałem umówionego na styczeń .....

Pixi - dziękuje za Twoją odpowiedź i oczywiście wiem co mam wpisane w akcie (31 maj 2022 - przeniesienie własności ) ale te daty w akcie zawsze mają duży margines jak wiadomo.
Ja podpisywałem z nimi akt w czerwcu, kiedy prace były mocno zaawansowane i cały czas byłem przekonywany o styczniu a przypadkiem dowiedziałem się o marcu/kwietniu.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców ale również osoby, które kupiły tam mieszkanie pod inwestycję, bo wiem że jest ich tam sporo.
ITGeek pisze:
Peter_28 pisze:

Głupie pytanie, głupia odpowiedź. Jak kupujesz samochód w salonie to pytasz na forum motoryzacyjnym kiedy będzie do odbioru?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”