Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Mar G » 27 paź 2021, 15:11

Ibum1 pisze:
Mar G pisze:
Ibum1 pisze:Moje miało mieć prawie 16m2, a ma 13,5m2 balkonów. Dokładnie miało mieć 15,73, a zmierzyli 13,35m2

to napisałbym do p. Damiana powołując się, że inni mają 3-5% a Ty 15 % ubytku i dowiesz się przyczyn

A masz może kontakt albo podpowiesz gdzie znaleźć? Raczej to błąd, bo by się cały pion rozjechał zwłaszcza, że architekt sobie zaplanował te barierki dla różnych pieter w innych miejscach, więc raczej nie powinni budować tych balkonów byle jak. W użytkowaniu nic to nie zmieni, ale jednak to dziwna sprawa.

nie masz adresu kierownika budowy ? to jak przez te 2 lata wyjaśniałaś wątpliwości, zmiany, korekty , poprawki do projektu.
imiennego na otwartym forum nie mogę podać, napisz do biura budowy P64 i odpisze.

atal.pl/kontakt/krakow

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 27 paź 2021, 15:16

Mar G pisze:
Ibum1 pisze:
Mar G pisze:
to napisałbym do p. Damiana powołując się, że inni mają 3-5% a Ty 15 % ubytku i dowiesz się przyczyn

A masz może kontakt albo podpowiesz gdzie znaleźć? Raczej to błąd, bo by się cały pion rozjechał zwłaszcza, że architekt sobie zaplanował te barierki dla różnych pieter w innych miejscach, więc raczej nie powinni budować tych balkonów byle jak. W użytkowaniu nic to nie zmieni, ale jednak to dziwna sprawa.

nie masz adresu kierownika budowy ? to jak przez te 2 lata wyjaśniałaś wątpliwości, zmiany, korekty , poprawki do projektu.
imiennego na otwartym forum nie mogę podać, napisz do biura budowy P64 i odpisze.

atal.pl/kontakt/krakow

Ja kupiłam jak już wszystko było gotowe tzn ściany, instalacje i tynki i nic nie zmieniałam. Dzięki

Edi

Postautor: Edi » 27 paź 2021, 16:32

Mar G pisze:
Ibum1 pisze:
Mar G pisze:
a może masz na nieparzystym piętrze z balkonem narożnym dodatkowo ?
to by wyjaśniało efekt położenia barierek widoczny na zdjęciach od północnej strony.

metraż podawany był podobny wszystkim kondygnacjom pierwotnie. jak wiemy nieparzyste mają cofnięte barierki

Mam 2 piętro

to nie rozumiem. w takim razie nieparzyste miałyby minus 3.5 m2. a nikt tego nie sygnalizował dotąd.
zmierzysz sama, zobaczysz.

U mnie balkon 13% mniejszy, piętro nieparzyste. To chyba nie jest odosobniony przypadek, na grupie mieszkańców też niektórzy wspominali o mniejszych balkonach.

Ibum1, jak długo po otrzymaniu rozliczenia dostałaś zaproszenie na odbiór? Ja dalej czekam. Dzięki

Mar G

Postautor: Mar G » 27 paź 2021, 17:23

Edi pisze:
Mar G pisze:
Ibum1 pisze:Mam 2 piętro

to nie rozumiem. w takim razie nieparzyste miałyby minus 3.5 m2. a nikt tego nie sygnalizował dotąd.

U mnie balkon 13% mniejszy, piętro nieparzyste. To chyba nie jest odosobniony przypadek, na grupie mieszkańców też niektórzy wspominali o mniejszych balkonach.

Ibum1, jak długo po otrzymaniu rozliczenia dostałaś zaproszenie na odbiór? Ja dalej czekam. Dzięki

budynek 5.x czy 4.x ?

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 27 paź 2021, 17:34

U znajomego dwa balkony razem WIĘKSZE o prawie 1,5 metr kwadrat. Mieszkanie o ponad 0,5.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 27 paź 2021, 19:32

Mar G pisze:
Edi pisze:
Mar G pisze:

budynek 5.x czy 4.x ?

Najpierw dostałam zaproszenie na odbiór, a potem rozliczenie powierzchni

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 27 paź 2021, 19:35

Klitsch.K.O pisze:U znajomego dwa balkony razem WIĘKSZE o prawie 1,5 metr kwadrat. Mieszkanie o ponad 0,5.

Robisz coś z tym? Słabo, że rekompensata jest jedynie odjęcie ceny wykończenia. To jest duża rozbieżnośc w stosunku do projektu, a za metry dodatkowe w mieszkaniu trzeba dopłacić. Niezbyt to fair

fakir151

Postautor: fakir151 » 27 paź 2021, 20:00

Ja na przykład mógłbym zaakceptować balkony mniejsze o 5mkw (mam coś pod 15mkw) a mieszkanie większe o 5mkw z moją dopłatą oczywiście :-) :D

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 27 paź 2021, 21:21

Ibum1 pisze:
Klitsch.K.O pisze:U znajomego dwa balkony razem WIĘKSZE o prawie 1,5 metr kwadrat. Mieszkanie o ponad 0,5.

Robisz coś z tym? Słabo, że rekompensata jest jedynie odjęcie ceny wykończenia. To jest duża rozbieżnośc w stosunku do projektu, a za metry dodatkowe w mieszkaniu trzeba dopłacić. Niezbyt to fair

Większe balkony i mieszkanie wyszło teraz - po geodezyjnym pomiarze. Na projekcie było mniej, więc dopłata. Akurat dodatkowe 2 metry balkonu to grosze, a metrażowo jednak znacząco więcej, więc jak komuś zmniejszyli, to słabo. Z kolei dopłata do mieszkania boli bardziej, ale też wolałbym w te stronę, niż żeby okazało się mniejsze.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 28 paź 2021, 9:05

Klitsch.K.O pisze:
Ibum1 pisze:

Większe balkony i mieszkanie wyszło teraz - po geodezyjnym pomiarze. Na projekcie było mniej, więc dopłata. Akurat dodatkowe 2 metry balkonu to grosze, a metrażowo jednak znacząco więcej, więc jak komuś zmniejszyli, to słabo. Z kolei dopłata do mieszkania boli bardziej, ale też wolałbym w te stronę, niż żeby okazało się mniejsze.

To ja już nie wiem jak oni to budowali, ze piętra parzyste mają mniej, a nieparzyste więcej, jak miało być odwrotnie...

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”