Obecnie dla czekających na okazje na rynku pierwotnym może to być niełatwy czas.
Poszukajmy zatem ofert na rynku wtórnym dla miłośników krakowskich Kamienic!
Może przeszukując oferty przypadkiem natrafimy na taką, która pomoże naszemu forumowiczowi lub forumowiczce wybrać akurat idealne lokum.
Proponuję znajdując naprawdę interesujące ogłoszenia, na które z różnych względów sami jednak nie odpowiemy wrzucić je czasami tutaj i dzielić się spostrzeżeniami, dlaczego lub nie warto się zainteresować daną nieruchomością.
Ciekawe oferty dla miłośników krakowskich kamienic / zakup mieszkania w kamienicy w Krakowie
Re: Ciekawe oferty dla miłośników krakowskich kamienic / zakup mieszkania w kamienicy w Krakowie
Rak pisze:Obecnie dla czekających na okazje na rynku pierwotnym może to być niełatwy czas.
Poszukajmy zatem ofert na rynku wtórnym dla miłośników krakowskich Kamienic!
Przyznam, że kusiło mnie swego czasu mieszkanie w kamienicy, ale jednak jest tu kilka zasadniczych problemów:
- zazwyczaj brak własnego miejsca postojowego, nawet naziemnego;
- zazwyczaj brak widny, co w przypadku posiadania dzieci lub jakichś problemów ruchowych, staje się problemem;
- kwestie ogrzewania - super mieć wysokie pomieszczenia, ale z ich ogrzaniem w zimie, to już gorzej;
- sama natura kamienicy, możesz mieć mieszkanie 120-metrowe i tam mieć dwie sypialnie - każda po 25 m2, ale nie zaaranżujesz tego w żaden inny sposób, bo w każdym pomieszczeniu masz tylko jedno okno.
Tak, że szukając kamienicy, gdzie masz 3-4 sypialnie i salon, może się okazać, że takie mieszkanie, to będzie podchodziło pod 200 m2, to to już się robią dosyć duże kwoty. Choć oczywiście podobają mi się takie wysokie, przestronne mieszkania.
-
Re: Ciekawe oferty dla miłośników krakowskich kamienic / zakup mieszkania w kamienicy w Krakowie
Mieszkania w kamienicach nie dość, że w dobrych lokalizacjach mogą być ładnie urządzone, dla przykładu:
morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-stare-miasto-arianska-74m2-mzn2039503088
Jest miejsce, do którego wzdychałem 2 lata temu jednak ktoś je kupił i robi leniewgo flipa z ceną +300k. Kamienica z tarasem na dachu z widokiem na większość ładnych rzeczy w krakowie.
morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-krakow-stare-miasto-arianska-74m2-mzn2039503088
Jest miejsce, do którego wzdychałem 2 lata temu jednak ktoś je kupił i robi leniewgo flipa z ceną +300k. Kamienica z tarasem na dachu z widokiem na większość ładnych rzeczy w krakowie.
ziomek_szuka pisze:Mieszkania w kamienicach nie dość, że w dobrych lokalizacjach mogą być ładnie urządzone, dla przykładu:
Znam podobne, 2-3 lata temu było za 1 090 000 teraz 1 500 000. Super mieszkanie a flip dodał tylko brzydką kuchnie bo cała reszta wcześniej była już wykonana.
otodom.pl/pl/oferta/apartament-z-tarasem-i-widokiem-na-krakow-ID4e08i
-
Pixi pisze:ziomek_szuka pisze:Mieszkania w kamienicach nie dość, że w dobrych lokalizacjach mogą być ładnie urządzone, dla przykładu:
Znam podobne, 2-3 lata temu było za 1 090 000 teraz 1 500 000. Super mieszkanie a flip dodał tylko brzydką kuchnie bo cała reszta wcześniej była już wykonana.
otodom.pl/pl/oferta/apartament-z-tarasem-i-widokiem-na-krakow-ID4e08i
Zatem myślimy o tym samym

ziomek_szuka pisze:Zatem myślimy o tym samyma jednak dzisiejszy inwestor woli od dewelopera za 19k z widokiem na podwórze innego bloku
Udało się znaleźć coś ciekawego? Ja, o ile doceniam różne zalety kamienic, to jednak brak windy jest tu dla mnie dużym problemem, a raczej może być w przyszłości. No i bywa, że taki lokal ciężko dogrzać, jak jest zimno.
Tu tak bardziej w formie ciekawostki, powstaje nowa kamienica w Krakowie, Libra Residence, co ciekawe, powstaje w niej sporo większych mieszkań, a nie tylko kawalerki inwestycyjne. Kilkanaście lokali 3-pokojowych i większych, to niezły wynik, jak na centrum Krakowa. Tanio, to tam raczej nie jest, ale wrzucam w formie ciekawostki. Kamienica może nie nawiązuje jakoś bardzo do zabytkowego otoczenia, ale jednak moim zdaniem jest całkiem nieźle.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”