Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Peter_28

Re: Solaris Park Kraków od Semaco (przy Parku Lotników) - opinie na forum

Postautor: Peter_28 » 26 paź 2021, 8:55

ITGeek pisze:
Peter_28 pisze:Kolego ITGeek nie bierz sobie tego za bardzo do serca ale odpowiedziałeś na pytanie pytaniem, co zazwyczaj nic merytorycznego nie wnosi i miałem rację, bo nie wiesz.
Może powinien Ci podziękować za radę ale jakoś wydała mi się ona wycelowana w kosmos jakbym nie wiedział co, od kogo i za ile kupowałem i do kogo się żalić, że co innego słyszałem a co innego to fakt .....
Może naiwnie spodziewam się na tym forum ludzi, którzy też kupili mieszkanie w tej inwestycji a nie mądrusiów, którzy spędzają czas na doradzaniu komuś dlaczego źle zrobili, że kupili w tak fiutowym miejscu i za tyle pieniędzy. Miałem nadzieję na wymienienie się informacjami jakimi obdarza ich deweloper co do terminu oddania.
Po trzecie na podstawie opinii jakich oczekiwałem nie miałem zamiaru układać sobie życia tylko zadecydować co powiedzieć wykonawcy, którego miałem umówionego na styczeń .....

Pixi - dziękuje za Twoją odpowiedź i oczywiście wiem co mam wpisane w akcie (31 maj 2022 - przeniesienie własności ) ale te daty w akcie zawsze mają duży margines jak wiadomo.
Ja podpisywałem z nimi akt w czerwcu, kiedy prace były mocno zaawansowane i cały czas byłem przekonywany o styczniu a przypadkiem dowiedziałem się o marcu/kwietniu.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców ale również osoby, które kupiły tam mieszkanie pod inwestycję, bo wiem że jest ich tam sporo.
ITGeek pisze:
Czyli na forum od anonimowych i randomowych ludzi sa wiarygodniejsze informacje niz od dewelopera, od ktorego kupowales mieszkanie? Zadaj sobie to pytanie jeszcze raz i przemysl jakiej odpowiedzi oczekujesz na tak zadane pytanie..

Głupie pytanie, głupia odpowiedź. Jak kupujesz samochód w salonie to pytasz na forum motoryzacyjnym kiedy będzie do odbioru?

Nie ma koleżko głupich pytań tylko są debilne odpowiedzi.
Zadałem pytanie do ludzi, którzy są zaangażowani w konkretną transakcję i zakup w tej inwestycji co oznacza, że nie do Ciebie ....
Nie będę karmił trolli dlatego temat zamykam.

pudel

Postautor: pudel » 26 paź 2021, 10:16

Głupie pytanie, głupia odpowiedź. Jak kupujesz samochód w salonie to pytasz na forum motoryzacyjnym kiedy będzie do odbioru?

Ostatnie pół roku pokazało że to absolutnie normalne, bo w salonie nie uzyskasz takiej odpowiedzi :twisted:

ITGeek

Postautor: ITGeek » 26 paź 2021, 11:28

Peter_28 pisze:
ITGeek pisze:
Peter_28 pisze:Kolego ITGeek nie bierz sobie tego za bardzo do serca ale odpowiedziałeś na pytanie pytaniem, co zazwyczaj nic merytorycznego nie wnosi i miałem rację, bo nie wiesz.
Może powinien Ci podziękować za radę ale jakoś wydała mi się ona wycelowana w kosmos jakbym nie wiedział co, od kogo i za ile kupowałem i do kogo się żalić, że co innego słyszałem a co innego to fakt .....
Może naiwnie spodziewam się na tym forum ludzi, którzy też kupili mieszkanie w tej inwestycji a nie mądrusiów, którzy spędzają czas na doradzaniu komuś dlaczego źle zrobili, że kupili w tak fiutowym miejscu i za tyle pieniędzy. Miałem nadzieję na wymienienie się informacjami jakimi obdarza ich deweloper co do terminu oddania.
Po trzecie na podstawie opinii jakich oczekiwałem nie miałem zamiaru układać sobie życia tylko zadecydować co powiedzieć wykonawcy, którego miałem umówionego na styczeń .....

Pixi - dziękuje za Twoją odpowiedź i oczywiście wiem co mam wpisane w akcie (31 maj 2022 - przeniesienie własności ) ale te daty w akcie zawsze mają duży margines jak wiadomo.
Ja podpisywałem z nimi akt w czerwcu, kiedy prace były mocno zaawansowane i cały czas byłem przekonywany o styczniu a przypadkiem dowiedziałem się o marcu/kwietniu.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców ale również osoby, które kupiły tam mieszkanie pod inwestycję, bo wiem że jest ich tam sporo.

Nie ma koleżko głupich pytań tylko są debilne odpowiedzi.
Zadałem pytanie do ludzi, którzy są zaangażowani w konkretną transakcję i zakup w tej inwestycji co oznacza, że nie do Ciebie ....
Nie będę karmił trolli dlatego temat zamykam.

No i super! Mam nadzieje, ze uzyskasz odpowiedz na to pytanie i znajdziesz tutaj ludzi, ktorzy wiedza lepiej niz deweloper kiedy odbior mieszkan. Jesli jednak Ci sie nie uda, to polecam spotkanie lub 5 minutowy telefon do dewelopera.

Robrt

Postautor: Robrt » 05 lis 2021, 16:09

Od 17 listopada Semaco podnosi ceny Solaris Park 2, ciekawe o ile..

ziomek_szuka

Postautor: ziomek_szuka » 05 lis 2021, 17:53

Robrt pisze:Od 17 listopada Semaco podnosi ceny Solaris Park 2, ciekawe o ile..

hehe chyba nie czytają newsów od NBP :P

ITGeek

Postautor: ITGeek » 05 lis 2021, 20:10

Ten deweloper powinnien zmienic nazwe na Januszex. Ktora to juz zmiana cen? Sam pamietam okolo 5.

LQS

Postautor: LQS » 05 lis 2021, 20:12

ziomek_szuka pisze:

a co ma news od NBP do cen nowych mieszkań w Krakowie? :shock:

inwestorzzagranicy

Postautor: inwestorzzagranicy » 06 lis 2021, 6:12

LQS pisze:
ziomek_szuka pisze:

A no to, że przy wzroście stóp wyraźnie spada zdolność kredytowa kupujących.
Gdy zaczynają rosnąć stopy po chwili jest zawsze mocne wyhamowanie rynku i sprzedaży bo ludzie wiedzą, że raty będą coraz wyższe. Tak więc istnieje ogromne ryzyko kupienia mieszkania u samego wierzchołka cenowego na przestrzeni kilku lat.

Na rynku wtórnym zaczyna pojawiać się coraz więcej atrakcyjnych ofert od tzw. inwestorów, czyli tych co kupili x miesięcy (spekulując, bo wszyscy mówią od dawna że jest już mega drogo) lub x lat temu i chcą sprzedać drożej.
Przy większej podaży oczywiście cena musi nieco iść w dół, jak bardzo zależy od tego ilu takich mądrali spekulowało, ponoć 60% rynku w Krk to właśnie inwestycje...

Z kolei deweloperzy tez działają na kredytach więc muszą mieć obroty żeby funkcjonować.
Obniżą więc ceny, zeby interes sie kręcił.
Pojedyńcze podwyżki jakie teraz zaczną proponować deweloperzy to takie przeciąganie liny żeby zobaczyć jak naiwni są kupujący :lol:

LQS

Postautor: LQS » 06 lis 2021, 14:35

inwestorzzagranicy pisze:
LQS pisze:
ziomek_szuka pisze:hehe chyba nie czytają newsów od NBP :P

A no to, że przy wzroście stóp wyraźnie spada zdolność kredytowa kupujących.
Gdy zaczynają rosnąć stopy po chwili jest zawsze mocne wyhamowanie rynku i sprzedaży bo ludzie wiedzą, że raty będą coraz wyższe. Tak więc istnieje ogromne ryzyko kupienia mieszkania u samego wierzchołka cenowego na przestrzeni kilku lat.

Na rynku wtórnym zaczyna pojawiać się coraz więcej atrakcyjnych ofert od tzw. inwestorów, czyli tych co kupili x miesięcy (spekulując, bo wszyscy mówią od dawna że jest już mega drogo) lub x lat temu i chcą sprzedać drożej.
Przy większej podaży oczywiście cena musi nieco iść w dół, jak bardzo zależy od tego ilu takich mądrali spekulowało, ponoć 60% rynku w Krk to właśnie inwestycje...

Z kolei deweloperzy tez działają na kredytach więc muszą mieć obroty żeby funkcjonować.
Obniżą więc ceny, zeby interes sie kręcił.
Pojedyńcze podwyżki jakie teraz zaczną proponować deweloperzy to takie przeciąganie liny żeby zobaczyć jak naiwni są kupujący :lol:

Juz kiedys slyszalem te teorie, ktore tradycyjnie sie nie sprawdzily,ale klepe cie po plecach - na pewno bedzie dobrze :)

ParkowyAntek

Postautor: ParkowyAntek » 16 lis 2021, 17:44

Pytanie z innej beczki, czy udało się komuś z przyszłych właścicieli wynegocjować dla siebie jakieś dodatkowe udogodnienia/benefity przy negocjowaniu z Semaco?

Chodzi mi tutaj o na przykład zmiany projektowe/aranżacyjne, montaż rolet zewnętrznych, większy zakres wykończenia mieszkania, lub negocjację składowych ceny zakupu (mieszkania lub miejsca postojowego/komórki)?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”