Nowa Lipska Kraków od EkoPark - opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
zyneon

Re: Nowa Lipska Kraków od EkoPark - opinie o inwestycji na forum

Postautor: zyneon » 22 kwie 2021, 21:39

oleo pisze:
robcio pisze:
Mateuszkrk93 pisze:A co to ma do rzeczy?

Można sprawdzić w ten sposób czy mieszkania ktoś jak napisano wyżej fikcyjnie usunął.

Zgadza się.

Rozumiem, że po podpisaniu umowy deweloperskiej w księdze wieczystej pojawia się wpis. W którym miejscu i po jakim czasie?

Vilyar

Postautor: Vilyar » 23 kwie 2021, 8:54

Dzial III, powinno dosc szybko sie pojawic, niekoniecznie w tresci ksiegi juz z nazwiskiem, ale jako wpis z roszczeniem "nad" ksiega :)

Bartab

Postautor: Bartab » 23 kwie 2021, 12:22

Notka zazwyczaj pojawia się tego samego dnia co umowa a wpis roszczenia po kilku tygodniach.

Buba

Postautor: Buba » 29 kwie 2021, 11:33

Interesowałam się ta inwestycja i tez widziałam, ze te mieszkania jakos słabo się sprzedają. W temacie zapachu dodam, ze mieszkam na Kurdwanowie niedaleko pętli tramwajowej i ten zapach nawet tutajmw letnie upalne noce i poranki dochodzi, okolice Wielickiej, kończy się mniej więcej za Bonarka, także coś jest w powietrzu i to wielki kawał dalej. Kilka dnia roku i to w upały, jak jest w Płaszowie nie wiem,a le trochę dziwne, ze mieszkańcy nic nie czują, może już im się nosy przyzwyczaiły. W każdym razie nie jest to delikatna woń, przynajmniej dla mnie.

Buba

Postautor: Buba » 29 kwie 2021, 11:33

Interesowałam się ta inwestycja i tez widziałam, ze te mieszkania jakos słabo się sprzedają. W temacie zapachu dodam, ze mieszkam na Kurdwanowie niedaleko pętli tramwajowej i ten zapach nawet tutajmw letnie upalne noce i poranki dochodzi, okolice Wielickiej, kończy się mniej więcej za Bonarka, także coś jest w powietrzu i to wielki kawał dalej. Kilka dnia roku i to w upały, jak jest w Płaszowie nie wiem,a le trochę dziwne, ze mieszkańcy nic nie czują, może już im się nosy przyzwyczaiły. W każdym razie nie jest to delikatna woń, przynajmniej dla mnie.

fusion

Postautor: fusion » 07 maja 2021, 15:55

Petto pisze:Sprzedaż nie idzie, ale cena wzrosła w tym tygodniu o +- 700zł/m2 :lol:

skad opinia że nie idzie? Bo według mnie idzie, nie bez powodu media trąbią o latach siwetnosci w niercuhmosciach, inwestowaiu w pandemii itd.

fusion

Postautor: fusion » 07 maja 2021, 15:56

Mateuszkrk93 pisze:Te mieszkania zaraz przy Lipskiej będzie można rozważyć jak cena spadnie do 5tys za metr, pod tani wynajem żeby mieć czyste sumienie.
Chyba nigdzie patrząc od S7 aż do ronda Grzegórzeckiego nie ma tak blisko postawionego bloku.
Kupowanie takiego mieszkania w oferowanych cenach to psucie rynku niestety, deweloper musi mieć niezłą bekę po każdej transakcji na taki "apartament" :lol:

Mieszkania w głębi osiedla/ w głębi działki dają radę, chociaż cena nie koniecznie atrakcyjna na ten moment, porównując np do Lokum Salsa, gdzie już Salsa przesadziła z cenami.

witamy w 2021 :D haha

plaszak

Postautor: plaszak » 24 lis 2021, 10:37

I jakby ktoś chciał podejrzeć, jak wygląda obecnie pierwszy etap inwestycji Nowa Lipska w Krakowie:

Obrazek

Całkiem spore te budynki i blisko do pętli Mały Płaszów.

Obrazek

Tylko ta rura biegnąca wzdłuż ul. Lipskiej, szkoda, że tego nie wkopią / nie puszczą jej jakimś kanałem.

Obrazek

Budynki schludne, ale też nie ma żadnego efektu wow. Ładnie zrobione wnętrza loggi chyba płytkami ceramicznymi, choć nie wiem czy przez to, że czarne, to nie będzie zaciemniało mieszkań jeszcze bardziej, bo jednak taki cofnięty balkon nieco światła zabiera.

seek

Postautor: seek » 04 gru 2021, 12:05

Interesuje się tą inwestycją, ale zastanawiająca jest ciągle niska ilość sprzedanych mieszkań, szczególnie w aspekcie względnie bliskiego terminu oddania, czy ktoś zna jakieś "haczyki" tej inwestycji?

januszmk

Postautor: januszmk » 04 gru 2021, 13:44

seek pisze:Interesuje się tą inwestycją, ale zastanawiająca jest ciągle niska ilość sprzedanych mieszkań, szczególnie w aspekcie względnie bliskiego terminu oddania, czy ktoś zna jakieś "haczyki" tej inwestycji?

pewnie dlatego ze jest to bezposrednio obok duzej drogi z tramwajami oraz jest to w miejscu gdzie zapachy sa uciazliwe

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”